reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Ja dzisiaj mam wizytę i od rana czyje paraliżujący strach :-(
Dawno tak się nie bałam.. musiałam usiąść pod prysznicem bo myślałam, że zemdleje.
Coś mi się z zatok odrywa i nie czuje się dobrze.
Miałam koszmarne sny :-(
Można pic melisę w ciąży? Chyba zacznę..

Ja dzisiaj mam wizytę i od rana czyje paraliżujący strach :-(
Dawno tak się nie bałam.. musiałam usiąść pod prysznicem bo myślałam, że zemdleje.
Coś mi się z zatok odrywa i nie czuje się dobrze.
Miałam koszmarne sny :-(
Można pic melisę w ciąży? Chyba zacznę..
Tak, można pić melisę oczywiście w rozsądnych ilościach. 🙂 Będzie dobrze, trzymam kciuki. 🤞🤞

Mi w poprzedniej ciąży lekarz nawet zalecił , bardzo się denerwowałam do badania prenatalnego .
Ale Powiedział ze 3 szklanek lepiej nie przekraczać :) będzie dobrze !!

A dziękuje że pytasz.
U mnie dobrze , mało tutaj jestem ale podczytuje Was. Ogarniam w pracy wszystko bo planuje od 22.03 iść już na chorobowe. Jak już pójdę sobie to będę codziennie się odzywać ❤️
Czekam z niecierpliwością na pierwszą wizytę która jest 20.03 , mam nadzieje ze wszystko dobrze.
Od wczoraj mam mega wzdecia , przelewanie w jelitach i gazy 🤭💩

A jak tam u Ciebie ? 🥰🥰

Cześć dziewczyny, witam wszystkie nowe osoby, które do nas dołączyły. Nudnych, spokojnych ciąż ❤️
Trzymam również kciuki za wszystkie osoby, które mają dziś wizyty ❤️

Ja wczoraj poszłam spać o 19:30, to chyba mój rekord. Śniły mi się przeróżne, dziwne rzeczy, w tym... skorpiony 😂 Niezbyt interesuje się horoskopami ale od razu po przebudzeniu pomyślałam o moim malutkim skorpioniku 🙈

@hachette odnośnie Twojego wcześniejszego pytania o serducho, No to da rade je zobaczyć od około 6 tygodnia. Jeśli chodzi o „słyszenie” bicia serca, to można to zrobić dzięki badaniu dopplerowskim, ale chyba tak wcześnie się go nie wykonuje.

Ja jestem dzisiaj 6+3, w czwartek będę 6+5 wiec mam widzieć serducho i koniec ! ;D :)
Tak właśnie czytałam, ze badanie dopplerowskie celem usłyszenia serduszka tak wcześnie jest niebezpieczne dla płodu, dlatego zapytałam czy będziecie słuchać serduszka bo nieraz lekarze nie mówią pacjentkom jakie to może nieść skutki :(
trzymam kciuki żeby serduszko biło jak dzwon ♥️♥️♥️

Ja jestem dzisiaj 6+3, w czwartek będę 6+5 wiec mam widzieć serducho i koniec ! ;D :)
Będzie serduszko na pewno 🥰

Patrz co wyczytałam: "Jeśli termin porodu obliczony wg OM jest zbieżny z terminem otrzymanym w usg do 12tc, to obowiązujący jest termin porodu wg OM. Jeśli różnica w 12tc jest większa niż 7 dni, to obowiązuje termin porodu wg usg." czyli zostajemy z tym 4.11 😁🥳

reklama
Do góry