reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
dowiedziałaś się jaki był powód tych wcześniejszych niepowodzeń?
Właściwie to nie ale jestem już lepiej zdiagnozowana. Miałam problemy z krzepliwością (bardzo gęsta krew w ciąży) więc być może to było problemem ale w każdej ciąży był jakiś problem jak nie z cukrem to z TSH, to ze złym umiejscowieniem w macicy. Ogólnie mam sporo problemów zdrowonych więc ciężko określić co miało wpływ na samo zachodzenie w ciążę a co na poronienia...

Właściwie to nie ale jestem już lepiej zdiagnozowana. Miałam problemy z krzepliwością (bardzo gęsta krew w ciąży) więc być może to było problemem ale w każdej ciąży był jakiś problem jak nie z cukrem to z TSH, to ze złym umiejscowieniem w macicy. Ogólnie mam sporo problemów zdrowonych więc ciężko określić co miało wpływ na samo zachodzenie w ciążę a co na poronienia...
trzymam mocno kciuki

W sobotę na pierwszym usg będzie 7+4 😃 miałam iść w 9 tyg ale jednak nie wytrzymam tyle i lecę prywatnie w sobotę 😄 bedzie mega ciekawie nie mam pojęcia czego się spodziewać i tez pierwsze usg w życiu to pewnie nie zapomnę tego do końca życia,już się czuje podekscytowana 😛🥰 tak samo nie chciałam iść za wczesnie żeby coś więcej zobaczyć ale już dłużej nie chce mi się czekać 😂
U mnie jest o tyle ciekawa sprawa, ze ja miałam tydzień przed okresem mocno widoczne kreski i cykle przez ostatnie 1,5 roku baaaaaardzo nieregularne, nieraz miałam cykle 23 dni, nieraz 34, i to wlasnie było totalnie rożne, dlatego może będzie cos widać 😀❤️

Bardzo, bardzo Ci kibicuję.
Silna babka z Ciebie.
Mam nadzieję, że lekarz obstawił Cię lekami i tym razem się uda.

Hej Dziewczyny, chciałam się z Wami nieśmiało przywitać 🙂 Jeśli można wpiszcie mnie na 11 listopada. Miałam być marcową mama 23' ale nie wyszło, liczę, że tym razem się uda.
Gratulacje ❤️ wierzę, że teraz będzie ok i wszystko się uda ✊
Hej, może powinnam się przywitać bo podczytuję was od jakiegoś czasu...
Coś o mnie: za mną 8 poronień, to jest moja 9 ciąża.
Wczoraj beta 407mlU a dziś (4t+2) na USG maleńki pęcherzyk w macicy.
Przewidywany termin porodu to 19.11. Czy dotrwam do porodu tym razem to się okaże... 🙂
Trzymam kciuki żeby każda z was dotrwała do listopada w dwupaku. 😊
Bardzo współczuję dotychczasowych doświadczeń, ale wierzę z całego serca, że tym razem będzie dobrze ✊ gratulacje i trzymam kciuki 🥰
Hej, i ja się witam nieśmiało i niespodziewanie. Dwa dni po spodziewanym terminie miesiączki, test pozytywny. Na pokładzie syn 2,5 roku. U nowego pracodawcy pracuje dopiero 1,5 roku i też tak głupio zaraz na macierzyński zmykac. Pierwszą ciążę zaniosłam fataaalnie, niepowsciagliwe wymioty ciężarnych z powodu których dwa razy byłam w szpitalu. Teraz przy małym dziecku nie wyobrażam sobie przechodzić przez to wszystko. Tylko przez sen nie wymiotowałam. Uh, dużo myśli naraz... W każdym razie, dzień dobry :)
Gratulacje i trzymam kciuki żeby teraz dolegliwości Cię oszczędziły ✊ na kiedy masz termin?

Hej, może powinnam się przywitać bo podczytuję was od jakiegoś czasu...
Coś o mnie: za mną 8 poronień, to jest moja 9 ciąża.
Wczoraj beta 407mlU a dziś (4t+2) na USG maleńki pęcherzyk w macicy.
Przewidywany termin porodu to 19.11. Czy dotrwam do porodu tym razem to się okaże... 🙂
Trzymam kciuki żeby każda z was dotrwała do listopada w dwupaku. 😊
Oby tym razem było inaczej 🤞🏻🙏🏻🙏🏻

reklama
@hachette odnośnie Twojego wcześniejszego pytania o serducho, No to da rade je zobaczyć od około 6 tygodnia. Jeśli chodzi o „słyszenie” bicia serca, to można to zrobić dzięki badaniu dopplerowskim, ale chyba tak wcześnie się go nie wykonuje.

Ja jestem dzisiaj 6+3, w czwartek będę 6+5 wiec mam widzieć serducho i koniec ! ;D :)

Do góry