reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Ojej, gdzie pracujesz?! 😂 ja tez pracuje w biurze ale u mnie do spokoju i ciszy to baaaardzo daleko 🙈 planuję pracować do połowy kwietnia, od połowy do końca miesiąca wziąć urlop i już w maju iść na l4. Dziś rozmawiałam o tym z kierowniczką i uznałyśmy, ze to będzie najlepsze rozwiązanie :)
Ja jestem ciekawa takiej kwestii- czy L4 można przerwać i pójść na urlop w momencie, kiedy będziemy chcieli jechać na wakacje 🤔?
Pracuję też w takim miejscu, że urlop musimy mieć też wybrany co do dnia w każdym roku. Nic nie może zostać na przyszły rok. No a nie chcę od razu wycyckać się z urlopu, bo kto wie, jak będzie?

reklama
oo ja idę na usg w sobotę to idziesz dzień przede mną w takim razie jak się zdecydujesz na piątek 🤪 w którym tc będziesz w piątek ?
Według moich wyliczeń 6+2/3 a Ty? 😀 tylko, ze ja juz mam wszystkie wyniki zrobione, wszystko przygotowane, nawet cytologię mam z początku lutego 😂 w 100% jestem gotowa w teorii i sie zastanawiam czy nie poczekać tygodnia by zobaczyc juz to co trzeba ❤️

Hej, może powinnam się przywitać bo podczytuję was od jakiegoś czasu...
Coś o mnie: za mną 8 poronień, to jest moja 9 ciąża.
Wczoraj beta 407mlU a dziś (4t+2) na USG maleńki pęcherzyk w macicy.
Przewidywany termin porodu to 19.11. Czy dotrwam do porodu tym razem to się okaże... 🙂
Trzymam kciuki żeby każda z was dotrwała do listopada w dwupaku. 😊

Hej, i ja się witam nieśmiało i niespodziewanie. Dwa dni po spodziewanym terminie miesiączki, test pozytywny. Na pokładzie syn 2,5 roku. U nowego pracodawcy pracuje dopiero 1,5 roku i też tak głupio zaraz na macierzyński zmykac. Pierwszą ciążę zaniosłam fataaalnie, niepowsciagliwe wymioty ciężarnych z powodu których dwa razy byłam w szpitalu. Teraz przy małym dziecku nie wyobrażam sobie przechodzić przez to wszystko. Tylko przez sen nie wymiotowałam. Uh, dużo myśli naraz... W każdym razie, dzień dobry :)

Hej, może powinnam się przywitać bo podczytuję was od jakiegoś czasu...
Coś o mnie: za mną 8 poronień, to jest moja 9 ciąża.
Wczoraj beta 407mlU a dziś (4t+2) na USG maleńki pęcherzyk w macicy.
Przewidywany termin porodu to 19.11. Czy dotrwam do porodu tym razem to się okaże... 🙂
Trzymam kciuki żeby każda z was dotrwała do listopada w dwupaku. 😊
trzymam mocno kciuki by tym razem się udało. A wcześniej na jakim etapie był koniec? (Jeśli można spytać. Jeśli nie chcesz mówić Ok)

Według moich wyliczeń 6+2/3 a Ty? 😀 tylko, ze ja juz mam wszystkie wyniki zrobione, wszystko przygotowane, nawet cytologię mam z początku lutego 😂 w 100% jestem gotowa w teorii i sie zastanawiam czy nie poczekać tygodnia by zobaczyc juz to co trzeba ❤️
W sobotę na pierwszym usg będzie 7+4 😃 miałam iść w 9 tyg ale jednak nie wytrzymam tyle i lecę prywatnie w sobotę 😄 bedzie mega ciekawie nie mam pojęcia czego się spodziewać i tez pierwsze usg w życiu to pewnie nie zapomnę tego do końca życia,już się czuje podekscytowana 😛🥰 tak samo nie chciałam iść za wczesnie żeby coś więcej zobaczyć ale już dłużej nie chce mi się czekać 😂

Ja jestem ciekawa takiej kwestii- czy L4 można przerwać i pójść na urlop w momencie, kiedy będziemy chcieli jechać na wakacje 🤔?
Pracuję też w takim miejscu, że urlop musimy mieć też wybrany co do dnia w każdym roku. Nic nie może zostać na przyszły rok. No a nie chcę od razu wycyckać się z urlopu, bo kto wie, jak będzie?
Ja chyba nie będę się przejmować, po prostu pojadę odpocząć 🤷🏻‍♀️ ja całego nie musze wybierać, ale muszę wziąć dwa tygodnie ciągiem żeby dostać kasę na wakacje pod gruszą i tez przeszło mi przez myśl, żeby wziąć „pomiędzy” l4 ale chyba nie będę już kombinowac. W maju będę w 11 tygodniu, wiec po mału będę mogła witać się z gąską :)

Hej Dziewczyny, chciałam się z Wami nieśmiało przywitać 🙂 Jeśli można wpiszcie mnie na 11 listopada. Miałam być marcową mama 23' ale nie wyszło, liczę, że tym razem się uda.
Witaj! Fajnie, ze jesteś :)

reklama
Do góry