reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Ojej, gdzie pracujesz?! 😂 ja tez pracuje w biurze ale u mnie do spokoju i ciszy to baaaardzo daleko 🙈 planuję pracować do połowy kwietnia, od połowy do końca miesiąca wziąć urlop i już w maju iść na l4. Dziś rozmawiałam o tym z kierowniczką i uznałyśmy, ze to będzie najlepsze rozwiązanie :)
Ja jestem ciekawa takiej kwestii- czy L4 można przerwać i pójść na urlop w momencie, kiedy będziemy chcieli jechać na wakacje 🤔?
Pracuję też w takim miejscu, że urlop musimy mieć też wybrany co do dnia w każdym roku. Nic nie może zostać na przyszły rok. No a nie chcę od razu wycyckać się z urlopu, bo kto wie, jak będzie?

reklama
oo ja idę na usg w sobotę to idziesz dzień przede mną w takim razie jak się zdecydujesz na piątek 🤪 w którym tc będziesz w piątek ?
Według moich wyliczeń 6+2/3 a Ty? 😀 tylko, ze ja juz mam wszystkie wyniki zrobione, wszystko przygotowane, nawet cytologię mam z początku lutego 😂 w 100% jestem gotowa w teorii i sie zastanawiam czy nie poczekać tygodnia by zobaczyc juz to co trzeba ❤️

Hej, może powinnam się przywitać bo podczytuję was od jakiegoś czasu...
Coś o mnie: za mną 8 poronień, to jest moja 9 ciąża.
Wczoraj beta 407mlU a dziś (4t+2) na USG maleńki pęcherzyk w macicy.
Przewidywany termin porodu to 19.11. Czy dotrwam do porodu tym razem to się okaże... 🙂
Trzymam kciuki żeby każda z was dotrwała do listopada w dwupaku. 😊

Hej, i ja się witam nieśmiało i niespodziewanie. Dwa dni po spodziewanym terminie miesiączki, test pozytywny. Na pokładzie syn 2,5 roku. U nowego pracodawcy pracuje dopiero 1,5 roku i też tak głupio zaraz na macierzyński zmykac. Pierwszą ciążę zaniosłam fataaalnie, niepowsciagliwe wymioty ciężarnych z powodu których dwa razy byłam w szpitalu. Teraz przy małym dziecku nie wyobrażam sobie przechodzić przez to wszystko. Tylko przez sen nie wymiotowałam. Uh, dużo myśli naraz... W każdym razie, dzień dobry :)

Hej, może powinnam się przywitać bo podczytuję was od jakiegoś czasu...
Coś o mnie: za mną 8 poronień, to jest moja 9 ciąża.
Wczoraj beta 407mlU a dziś (4t+2) na USG maleńki pęcherzyk w macicy.
Przewidywany termin porodu to 19.11. Czy dotrwam do porodu tym razem to się okaże... 🙂
Trzymam kciuki żeby każda z was dotrwała do listopada w dwupaku. 😊
trzymam mocno kciuki by tym razem się udało. A wcześniej na jakim etapie był koniec? (Jeśli można spytać. Jeśli nie chcesz mówić Ok)

Według moich wyliczeń 6+2/3 a Ty? 😀 tylko, ze ja juz mam wszystkie wyniki zrobione, wszystko przygotowane, nawet cytologię mam z początku lutego 😂 w 100% jestem gotowa w teorii i sie zastanawiam czy nie poczekać tygodnia by zobaczyc juz to co trzeba ❤️
W sobotę na pierwszym usg będzie 7+4 😃 miałam iść w 9 tyg ale jednak nie wytrzymam tyle i lecę prywatnie w sobotę 😄 bedzie mega ciekawie nie mam pojęcia czego się spodziewać i tez pierwsze usg w życiu to pewnie nie zapomnę tego do końca życia,już się czuje podekscytowana 😛🥰 tak samo nie chciałam iść za wczesnie żeby coś więcej zobaczyć ale już dłużej nie chce mi się czekać 😂

Ja jestem ciekawa takiej kwestii- czy L4 można przerwać i pójść na urlop w momencie, kiedy będziemy chcieli jechać na wakacje 🤔?
Pracuję też w takim miejscu, że urlop musimy mieć też wybrany co do dnia w każdym roku. Nic nie może zostać na przyszły rok. No a nie chcę od razu wycyckać się z urlopu, bo kto wie, jak będzie?
Ja chyba nie będę się przejmować, po prostu pojadę odpocząć 🤷🏻‍♀️ ja całego nie musze wybierać, ale muszę wziąć dwa tygodnie ciągiem żeby dostać kasę na wakacje pod gruszą i tez przeszło mi przez myśl, żeby wziąć „pomiędzy” l4 ale chyba nie będę już kombinowac. W maju będę w 11 tygodniu, wiec po mału będę mogła witać się z gąską :)

Hej Dziewczyny, chciałam się z Wami nieśmiało przywitać 🙂 Jeśli można wpiszcie mnie na 11 listopada. Miałam być marcową mama 23' ale nie wyszło, liczę, że tym razem się uda.
Witaj! Fajnie, ze jesteś :)

reklama
Do góry