reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

W poligrafii, totalnie martwy sezon, ceny drogie więc ludzie na razie nie inwestują, mi to zupełnie nie przeszkadza, lubię spokój i ciszę 8-)
Oj o cenach coś wiem, w zeszłym roku kupowałam zaproszenia na wesele i jak ceny nagle strzeliły w górę to kupowalismy aby szybciej, bo wszystko rosło w zastraszajacym tempie 😒
Ja dziś przeżyłam dziewczyny, byłam na becie, miałam siniaka po poprzednim pobraniu, ale nie bolało (mam skórę że zaraz mam siniaki, nawet jak mnie ktoś dotknie) i pani wbiła igłę nie mogła znaleźć żyły, szukała pod skórą z 2 minuty a ja czułam że to wieczność, wyciągnęła bo mówi że żyła ucieka, wbiła w drugim miejscu i też nie mogła pobrać, dopiero w 3 miejscu się udało, już myślałam że zemdleje... Mam takie słabo widoczne żyły i zawsze jest problem ale dziś to było apogeum. Teraz czekamy na wyniki, będą pewnie popołudniu, na więcej pobrań w najbliższym czasie się nie wybieram, a jutro będą siniaki po 3 wbiciach jak nie wiem :p
Aż mi się niedobrze zrobiło 😰😰😰😰

reklama
Zazdroszczę, że już teraz macie wizyty. Z jednej strony ogromny stres, ale z drugiej juz cos wiecej bedziecie wiedziec. Ja usg mam dopiero 28 marca, będzie jakoś 7+4. Lekarz powiedział, że jestem obstawiona lekami na maxa (z racji wielu strat) wiec co ma być to bedzie. Kusi mnie, żeby gdzieś wcześniej podejsc, ale chyba odpuszczę.
Jakie leki dostałaś jeśli mogę zapytać? 🙂

Ja dziś przeżyłam dziewczyny, byłam na becie, miałam siniaka po poprzednim pobraniu, ale nie bolało (mam skórę że zaraz mam siniaki, nawet jak mnie ktoś dotknie) i pani wbiła igłę nie mogła znaleźć żyły, szukała pod skórą z 2 minuty a ja czułam że to wieczność, wyciągnęła bo mówi że żyła ucieka, wbiła w drugim miejscu i też nie mogła pobrać, dopiero w 3 miejscu się udało, już myślałam że zemdleje... Mam takie słabo widoczne żyły i zawsze jest problem ale dziś to było apogeum. Teraz czekamy na wyniki, będą pewnie popołudniu, na więcej pobrań w najbliższym czasie się nie wybieram, a jutro będą siniaki po 3 wbiciach jak nie wiem :p
o matko, nie lubię zwykłych, szybkich pobrań krwi, a jakby mi się coś takiego zdarzyło, to chyba bym tam zeszła 🙃 aż mnie brzuch rozbolał 😂

Będzie serduszko na pewno 🥰

Patrz co wyczytałam: "Jeśli termin porodu obliczony wg OM jest zbieżny z terminem otrzymanym w usg do 12tc, to obowiązujący jest termin porodu wg OM. Jeśli różnica w 12tc jest większa niż 7 dni, to obowiązuje termin porodu wg usg." czyli zostajemy z tym 4.11 😁🥳
❤️ No dziękuje Ci kochana ❤️

Cześć dziewczyny, ja też miałam dziś złe sny...
I powodzenia dla tych które dziś się badają, dajcie znać czy wszystko w porządku ☺️

Witajcie
Umówiłam wizytę na 23.03 to będzie 6+1 mam nadzieję że coś zobaczę 🤭 Narazie gin kazała zrobić dziś i w piątek betę więc taki sobie urodzinowy prezent zrobiłam i poszłam się kłuć 🤣

Miłego Dnia Kochane i oczywiście witam nowe koleżanki😘❤️

Witajcie
Umówiłam wizytę na 23.03 to będzie 6+1 mam nadzieję że coś zobaczę 🤭 Narazie gin kazała zrobić dziś i w piątek betę więc taki sobie urodzinowy prezent zrobiłam i poszłam się kłuć 🤣

Miłego Dnia Kochane i oczywiście witam nowe koleżanki😘❤️
Trzymam kciuki za betę :) ja tez dziś robiłam, myśle, ze już ostatni raz i już czekam jak na szpilkach na wyniki 😬

reklama
Jestem po serii szczepienie limfocytami, aktualnie biore urogestan, acard, clexane i accofil no i różne witaminy. U mnie problemy prawdopodobnie immunologiczne.
Ok. Ja też sporo leków biorę. Progesteron doustnie i dopochwowo, clexane, encorton, accofil, do tego estrogeny, metforminę, euthyrox + witaminy. Póki co "tylko" tyle. 😅

Do góry