reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dzień dobry wszystkim, jeśli mogę tak skłamać 😵‍💫
Mnie dzisiaj przywitała krew na papierze 😔 milion myśli na minutę...
Ja mam ciągle plamienia i lekarze mnie uspokajali, że to się często zdarza w ciążach prawidłowych w pierwszym trymestrze. Leć do lekarza, ja w szpitalu dostałam nowe leki i krwi jest zdecydowanie mniej! Także pędź na wizytę, żeby zobaczyć co się dzieje i ewentualnie włączyć leki 😘

reklama
Jednorazowo? Może spróbuj się dostać do lekarza, a jak nie to leć na IP żeby sprawdzić, czy wszystko ok. Trzymam kciuki żeby to był jednorazowy incydent ✊
Mdłości mam okropne wtedy, gdy przez dłuższy czas czegoś nie zjem. W czwartek wracam do pracy, więc muszę zaopatrzyć się w solidną porcję zdrowych przekąsek.
Ogromne wahania nastroju nadal mam, czyli emocje ze skrajności w skrajności :(
Ponadto wczoraj dostałam wstępną propozycję zmiany pracy na duuuzo lepsza niż teraz i oczywiście wstępnie odmówiłam tzn. powiedziałam, że będę chętna, ale za półtora roku. Wiadomo, nikt nie będzie czekał. I to mnie jeszcze jakiś tak zasmuciło. Wiem, że to głupie, bo są rzeczy ważne i najważniejsze, ale tak jak pisałam - te emocje :(
Miłego dnia. Wizytującym wspaniałych wiadomości, a pozostałym duuuuzo spokoju i pozytywnych myśli ❤️😘
Do mnie też dzwonili w poprzedniej ciąży z innej firmy, że mnie chcą... Pamiętam jak przeżywałam. Powiedziałam tak samo, że za półtora roku mogą zadzwonić, ale już nie zadzwonili 🤣🤣

Hej dziewczyny. Mam za tydzień wizytę - będę 7+3 i będę nalegać na USG (NFZ), bo pierwsze usg pokazało tylko pęcherzyk żółtkowy (robiłam to USG w 4+2). Betę badałam ostatnio 24.02, to był czwarty pomiar i przyrosty były okej, więc odpuściłam żeby się nie stresować. Progesteron badałam raz. Odkąd nie chodzę się co chwilę badać jestem spokojniejsza, za bardzo mnie to nakręcało negatywnie niestety. Chociaż rozumiem dziewczyny, które badania uspokajają, tym bardziej po różnych przejściach. Piersi trochę bola, czasem brzuch, co do mdłości to jak na 6+3, nie odczułam nic bardzo uciążliwego, czasem tylko zjem cztery gryzy kanapki i już mi się nie chce. Nie ma plamień więc to mnie pociesza. Myśle, że za tydzień zobaczymy serduszko. Jak na NFZ nie dostanę skierowania na USG, to w czwartek idziemy prywatnie z pakietu medycznego. Podejrzewam, że czym bliżej wizyty będzie większy stres. 31 marca będę powtarzać tsh, po 4 tygodniach od wdrożenia letroxu. A tak to siedzę, coś sobie obejrzę, jakas drzemka, strasznie leniwa się zrobiłam ale zmęczenia nie czuje.

Jak tylko masz możliwość, idź nawet na izbę przyjęć żeby to sprawdzić. Plamienia mogą się zdarzać, ale ja na pewno pojechałabym to sprawdzić. Nie wytrzymałabym z tego stresu. Trzymaj się i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Ja się inhaluję solą…

Tez tak mam, że nic mi się nie chce. Wszystko mnie denerwuje. Chciałabym mieć wszystko pięknie posprzątane, ale nie mam na to sił. Mam teraz tak, że tylko bym spała…

Wizytę kontrolną z lux medu mam 20.03. Lekarz na pierwszej przepisał mi 3x1 duphaston właśnie przez plamienia. Tyle że wtedy nie były typowo krwią. Umówiłam się do lekarza prywatnie na jutro bo dzisiaj nie ma już terminów😔

Ja się inhaluję solą…

Tez tak mam, że nic mi się nie chce. Wszystko mnie denerwuje. Chciałabym mieć wszystko pięknie posprzątane, ale nie mam na to sił. Mam teraz tak, że tylko bym spała…
Też bym chciała wysprzątać całe mieszkanie. Ale nie mam weny jakoś 😅

Wizytę kontrolną z lux medu mam 20.03. Lekarz na pierwszej przepisał mi 3x1 duphaston właśnie przez plamienia. Tyle że wtedy nie były typowo krwią. Umówiłam się do lekarza prywatnie na jutro bo dzisiaj nie ma już terminów😔
A ta Izba przyjęć? Mogę się tylko domyślać jak się stresujesz i boisz. Pędź kochana na izbę bo do jutra osiwiejesz.

reklama
Do góry