reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dzień dobry dziewczyny!
Do mnie dzisiaj dzwoniłam ginekolog i zmienił wizytę ze środy na czwartek. Trochę nie jestem z tego powodu zadowolona 😅 ale pocieszam się myślą, ze fasolka będzie ciut większa i ze serducho będzie może troszke bardziej słychać skoro jeden dzień później wizyta.

Miłego dzionka ;*

PS. Mi na chore gardło nic nie pomaga ;p zazwyczaj płuczę gardło woda z solą. A oprócz tego pije dużo herbaty z miodem

reklama
Hej dziewczyny ❤️
Ja dziś nie najlepiej ani psychicznie ani fizycznie, miałam koszmary dziś w nocy i jak się obudzialam to dosłownie popłakałam bo byłam pewna, ze to już prawda..
Mdli mnie dziś strasznie do tego stopnia, ze od godziny nie mogę w siebie wcisnąć kanapek które zrobiłam.
Jestem tez dziś pierwszy dzień sama w domu bo wcześniej mój miał urlop i czuje się mega przybita.
Miłego i spokojnego dnia dziewczyny ❤️

Wypróbowałam na poranne mdłości patent ze zjedzeniem czegoś w łóżku przed wstaniem (u mnie to była kanapka) i powiem Wam, że zadziałało. Tzn. mdłości nadal są ale już bez wymiotów. Polecam, może komuś się przyda. 😊
U mnie to niestety nie zadziałało. Poza tym pojawia się problem bo pół godziny przed posiłkiem muszę wziąć euthyrox.

Co do tarczycy muszę się pochwalić że TSH spadło mi z 4,79 do 0,7 😱 w 2,5 tygodnia

Hej dziewczyny,
u nas na kaszel działa syrop z cebuli. Jest bleeee, ale skuteczny. Ponadto robimy miód z cytryną do picia.
O syropie z banana nie słyszałam, ale następnym razem zrobię. Dzięki.
Czytałam Wasze wczorajsze historie i bardzo mocno wzruszyłam się❤️
Trzymam za nas wszystkie baaaardzo mocno kciuki❤️

Mdłości mam okropne wtedy, gdy przez dłuższy czas czegoś nie zjem. W czwartek wracam do pracy, więc muszę zaopatrzyć się w solidną porcję zdrowych przekąsek.
Ogromne wahania nastroju nadal mam, czyli emocje ze skrajności w skrajności :(
Ponadto wczoraj dostałam wstępną propozycję zmiany pracy na duuuzo lepsza niż teraz i oczywiście wstępnie odmówiłam tzn. powiedziałam, że będę chętna, ale za półtora roku. Wiadomo, nikt nie będzie czekał. I to mnie jeszcze jakiś tak zasmuciło. Wiem, że to głupie, bo są rzeczy ważne i najważniejsze, ale tak jak pisałam - te emocje :(
Miłego dnia. Wizytującym wspaniałych wiadomości, a pozostałym duuuuzo spokoju i pozytywnych myśli ❤️😘

Wypróbowałam na poranne mdłości patent ze zjedzeniem czegoś w łóżku przed wstaniem (u mnie to była kanapka) i powiem Wam, że zadziałało. Tzn. mdłości nadal są ale już bez wymiotów. Polecam, może komuś się przyda. 😊
W poprzedniej ciąży bardzo pomagały mi walczyć z mdłościami migdały i gumy lub cukierki miętowe. Teraz już też się w to zaopatrzyłam.