reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny! Trafiłam w piątek do szpitala z powodu krwawień. Na skierowaniu wpisane krwawienie i puste jajo płodowe, same rozumiecie mój stres. Dzisiaj zostałam wypisana do domu, ponieważ na USG mamy i pęcherzyk żółtkowy i zarodek z serduchem ❤️ Nadal plamię, więc wiem, że wszystko się możne zdarzyć, ale na obecną chwilę jest dobrze i nie zamierzam się zamartwiać :D Czekam na wizytę u mojej gin, jeżeli nadal będzie dobrze to zakładamy kartę ciąży :D

Przypomnę, że mój przyrost bety był strasznie słaby, po wynikach w dniu przyjęcia do szpitala beta 3000 przyrost dwudniowy zaledwie 18% (gorzej niż źle)

Pamiętajcie nadzieja umiera ostatnia ❤️❤️❤️
Wow💚!
Super wiadomość.
A te plamienia skąd? Coś wiadomo więcej?

reklama
Zrób to dla siebie i tego maleństwa i już nie sprawdzaj bety. Nie powtarzaj mojego błędu i nigdy nie trać wiary w swoje dzieciątko ❤️ Ono tam jest - musisz w to wierzyć 💚
Wierze bo widziałam tydzień temu pęcherzyk 🥹 wiem, ze beta jest później nie miarodajna ale zrobiłam dlatego, ze moja ginekolog kazała. A powiesz mi tylko jak wyglądała Twoja beta ogólnie ?

Wow💚!
Super wiadomość.
A te plamienia skąd? Coś wiadomo więcej?
Nie widać nic niepokojącego, lekarze mówią, że najprawdopodobniej z przeciążenia - pracowałam do tej pory normalnie, no i mam dwoje dzieci w domu w tym roczniak, więc też wymagają wysiłku fizycznego ;) Dostałam zwolnienie do kolejnej wizyty i mam leżeć

Wierze bo widziałam tydzień temu pęcherzyk 🥹 wiem, ze beta jest później nie miarodajna ale zrobiłam dlatego, ze moja ginekolog kazała. A powiesz mi tylko jak wyglądała Twoja beta ogólnie ?
Mniej więcej tak:
pierwsza: 500
druga (2 dni później) 1000 (100%)
trzecia (2 dni później) 1300 (30%)
czwarta (1 dzień później) 1500 (33%)
piąta OSTATNIA (8 dni później) 3000 (18%)

Tak jak mówiłam, gorzej niż źle to wygląda, ale jest serducho i od dzisiaj nie martwię się tymi przyrostami, bo wg nich powinno być już dawno po wszystkim, a i zarodka nie powinno być, bo pojawia się podobno przy becie 10 000 ;) a u mnie jest przy 3000 :)

Mniej więcej tak:
pierwsza: 500
druga (2 dni później) 1000 (100%)
trzecia (2 dni później) 1300 (30%)
czwarta (1 dzień później) 1500 (33%)
piąta OSTATNIA (8 dni później) 3000 (18%)

Tak jak mówiłam, gorzej niż źle to wygląda, ale jest serducho i od dzisiaj nie martwię się tymi przyrostami, bo wg nich powinno być już dawno po wszystkim, a i zarodka nie powinno być, bo pojawia się podobno przy becie 10 000 ;) a u mnie jest przy 3000 :)
Mały wielki cud 😭❤️😭❤️

Yessssss ❤️❤️❤️
A co z.tsh?
Mi dzisiaj moja pani endo powiedziała, że trochę się pośpieszyłam z TSH (drugim badaniem).
Powtarza się po 4 tygodniach, dorabia się ewentualnie do pierwszego TSH Ft4.

Po 4 tygodniach powtórzę i wtedy padnie decyzja, czy zostaje się przy obecnych dawkach, czy zostaję przy tylko większej dawce.

Ostatnia edycja:
Yessssss ❤️❤️❤️
A co z.tsh?
W piątek miałam telekonsultacje z endo i kazała mi zwiększyć dawkę letroxu do 75 codziennie, kontrola i kolejna konsultacja za 4-5 tygodni jak już będzie ciąża potwierdzona, wtedy mam zrobić tsh i ft4. A tym, ze skoczyło do 3 mam się nie przejmować, bo to naturalne w ciąży :)

Mi dzisiaj moja pani endo powiedziała, że trochę się pośpieszyłam z TSH (drugim badaniem).
Powtarza się po 4 tygodniach, dorabia się ewentualnie do pierwszego TSH Ft4.

Po 4 tygodniach powtórzę i wtedy padnie decyzja, czy zostaje się przy obecnych dawkach, czy zostaję przy tylko większej dawce.
Jak ja chodziłam w ciąży to na "problemowe" tsh lekarz kazał powtarzać właśnie TSH i dodatkowo ft3, ft4. jak rok później moja siostra chodziła w ciąży, to już tylko TSH i właśnie ft4.

reklama
W piątek miałam telekonsultacje z endo i kazała mi zwiększyć dawkę letroxu do 75 codziennie, kontrola i kolejna konsultacja za 4-5 tygodni jak już będzie ciąża potwierdzona, wtedy mam zrobić tsh i ft4. A tym, ze skoczyło do 3 mam się nie przejmować, bo to naturalne w ciąży :)
No i cudnie, wszystko po kontrolą, ręka na pulsie :) 🥰

Do góry