reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny! Trafiłam w piątek do szpitala z powodu krwawień. Na skierowaniu wpisane krwawienie i puste jajo płodowe, same rozumiecie mój stres. Dzisiaj zostałam wypisana do domu, ponieważ na USG mamy i pęcherzyk żółtkowy i zarodek z serduchem ❤️ Nadal plamię, więc wiem, że wszystko się możne zdarzyć, ale na obecną chwilę jest dobrze i nie zamierzam się zamartwiać :D Czekam na wizytę u mojej gin, jeżeli nadal będzie dobrze to zakładamy kartę ciąży :D

Przypomnę, że mój przyrost bety był strasznie słaby, po wynikach w dniu przyjęcia do szpitala beta 3000 przyrost dwudniowy zaledwie 18% (gorzej niż źle)

Pamiętajcie nadzieja umiera ostatnia ❤️❤️❤️
Wow💚!
Super wiadomość.
A te plamienia skąd? Coś wiadomo więcej?

reklama
Zrób to dla siebie i tego maleństwa i już nie sprawdzaj bety. Nie powtarzaj mojego błędu i nigdy nie trać wiary w swoje dzieciątko ❤️ Ono tam jest - musisz w to wierzyć 💚
Wierze bo widziałam tydzień temu pęcherzyk 🥹 wiem, ze beta jest później nie miarodajna ale zrobiłam dlatego, ze moja ginekolog kazała. A powiesz mi tylko jak wyglądała Twoja beta ogólnie ?

Wow💚!
Super wiadomość.
A te plamienia skąd? Coś wiadomo więcej?
Nie widać nic niepokojącego, lekarze mówią, że najprawdopodobniej z przeciążenia - pracowałam do tej pory normalnie, no i mam dwoje dzieci w domu w tym roczniak, więc też wymagają wysiłku fizycznego ;) Dostałam zwolnienie do kolejnej wizyty i mam leżeć

Wierze bo widziałam tydzień temu pęcherzyk 🥹 wiem, ze beta jest później nie miarodajna ale zrobiłam dlatego, ze moja ginekolog kazała. A powiesz mi tylko jak wyglądała Twoja beta ogólnie ?
Mniej więcej tak:
pierwsza: 500
druga (2 dni później) 1000 (100%)
trzecia (2 dni później) 1300 (30%)
czwarta (1 dzień później) 1500 (33%)
piąta OSTATNIA (8 dni później) 3000 (18%)

Tak jak mówiłam, gorzej niż źle to wygląda, ale jest serducho i od dzisiaj nie martwię się tymi przyrostami, bo wg nich powinno być już dawno po wszystkim, a i zarodka nie powinno być, bo pojawia się podobno przy becie 10 000 ;) a u mnie jest przy 3000 :)

Mniej więcej tak:
pierwsza: 500
druga (2 dni później) 1000 (100%)
trzecia (2 dni później) 1300 (30%)
czwarta (1 dzień później) 1500 (33%)
piąta OSTATNIA (8 dni później) 3000 (18%)

Tak jak mówiłam, gorzej niż źle to wygląda, ale jest serducho i od dzisiaj nie martwię się tymi przyrostami, bo wg nich powinno być już dawno po wszystkim, a i zarodka nie powinno być, bo pojawia się podobno przy becie 10 000 ;) a u mnie jest przy 3000 :)
Mały wielki cud 😭❤️😭❤️

Yessssss ❤️❤️❤️
A co z.tsh?
Mi dzisiaj moja pani endo powiedziała, że trochę się pośpieszyłam z TSH (drugim badaniem).
Powtarza się po 4 tygodniach, dorabia się ewentualnie do pierwszego TSH Ft4.

Po 4 tygodniach powtórzę i wtedy padnie decyzja, czy zostaje się przy obecnych dawkach, czy zostaję przy tylko większej dawce.

Ostatnia edycja:
Yessssss ❤️❤️❤️
A co z.tsh?
W piątek miałam telekonsultacje z endo i kazała mi zwiększyć dawkę letroxu do 75 codziennie, kontrola i kolejna konsultacja za 4-5 tygodni jak już będzie ciąża potwierdzona, wtedy mam zrobić tsh i ft4. A tym, ze skoczyło do 3 mam się nie przejmować, bo to naturalne w ciąży :)

Mi dzisiaj moja pani endo powiedziała, że trochę się pośpieszyłam z TSH (drugim badaniem).
Powtarza się po 4 tygodniach, dorabia się ewentualnie do pierwszego TSH Ft4.

Po 4 tygodniach powtórzę i wtedy padnie decyzja, czy zostaje się przy obecnych dawkach, czy zostaję przy tylko większej dawce.
Jak ja chodziłam w ciąży to na "problemowe" tsh lekarz kazał powtarzać właśnie TSH i dodatkowo ft3, ft4. jak rok później moja siostra chodziła w ciąży, to już tylko TSH i właśnie ft4.

reklama
W piątek miałam telekonsultacje z endo i kazała mi zwiększyć dawkę letroxu do 75 codziennie, kontrola i kolejna konsultacja za 4-5 tygodni jak już będzie ciąża potwierdzona, wtedy mam zrobić tsh i ft4. A tym, ze skoczyło do 3 mam się nie przejmować, bo to naturalne w ciąży :)
No i cudnie, wszystko po kontrolą, ręka na pulsie :) 🥰

Do góry