reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny mam dzisiejsze wyniki!
Hej kochane, czytam was od początku, bo miałam nadzieję że w tym miesiącu nam się uda, w końcu listopad to nasz ulubiony miesiąc 🤩
Wczoraj powinnam dostać okres, zawsze jak w zegarku, a dziś jeszcze nie mam. Niestety jestem na wyjeździe i poszłam dziś do Rossmana po test, a że weszlo ze mną kilka znajomych to nie miałam jak wziąść bo nie chce żeby ktoś wiedział, nawet mąż 😂 więc do wtorku do powrotu żyje w niewiedzy. Jeżeli się uda to moja druga ciąża, niestety pierwsza straciłam w 8 tygodniu. Niektóre z was kojarzę z wrześniowych 2022 na których wtedy byłam. Spokojnych ciąż, odezwę się jak będę wiedzieć! 😉
Dziewczyny wszystko wskazuje że witam się z wami nieśmiało! ;) W środę idę na powtórkę bety, mam nadzieję że będzie rosła prawidłowo bo rok temumiałam tak niskie przyrosty (40%) i niestety straciłam 🥺
coś o mnie: 27 lat, pierwsze dziecko a ciąża druga, narazie czuję się rewelacyjnie, chociaż mam uczucie pełności na brzuchu, nie mam ochoty nic jeść, swędzą mnie piersi i zimno mi strasznie cały czas 🥴
Przyjmuję Metocard i Dopegyt , bo wiem że ktoś pisał tu o tym leku, powinnam codziennie, ale staram się ograniczać od kilku miesięcy i na razie ciśnienie w normie.
Proszę o dopisanie mnie na 18.11 😸

Załączniki

• IMG_20230313_085444.jpg
    IMG_20230313_085444.jpg
    741,4 KB · Wyświetleń: 98
  • Przechwytywanie.JPG
    Przechwytywanie.JPG
    41,1 KB · Wyświetleń: 99
Dziewczyny mam dzisiejsze wyniki!

Dziewczyny wszystko wskazuje że witam się z wami nieśmiało! ;) W środę idę na powtórkę bety, mam nadzieję że będzie rosła prawidłowo bo rok temumiałam tak niskie przyrosty (40%) i niestety straciłam 🥺
coś o mnie: 27 lat, pierwsze dziecko a ciąża druga, narazie czuję się rewelacyjnie, chociaż mam uczucie pełności na brzuchu, nie mam ochoty nic jeść, swędzą mnie piersi i zimno mi strasznie cały czas 🥴
Przyjmuję Metocard i Dopegyt , bo wiem że ktoś pisał tu o tym leku, powinnam codziennie, ale staram się ograniczać od kilku miesięcy i na razie ciśnienie w normie.
Proszę o dopisanie mnie na 18.11 😸
Miałam Cię wywoływać we wtorek. Gratulacje 🥳 mi też na początku było strasznie zimno 🤭

Cześć, witam się z Wami przy poniedziałku🙂.

Przede wszystkim:
@Kylyyy1408 , proszę, nie stresuj się. Teraz bardziej obrazowe jest USG.

@Justynka28 , ten ordynator to straszny buc, mam nadzieję, że masz możliwość rodzić w innym szpitalu.

@Lili88 , to pewnie masz spokojniejszą głowę. To teraz spokojnie czekać wizyty.

Ja jestem po wizycie u mojej endokrynolog. Powiedziała, że idzie wszytsko w dobrym kierunku. Uspokoiła, że tak wcześnie zaczęłam działać, to dziecku nie powinno to zaszkodzić. Tym bardziej, że Ft4 w normie.
Dużo rzeczy jeszcze załatwialiśmy z mężem, jestem padnięta. Zjadłam obiad i zaraz się położę.
Zauważyłam, że jak latam i załatwiam różne rzeczy, to potem mam lekkie bóle podbrzusza- w sumie ten brzuch jest napięty.

Byłam odebrać także wyniki na obecność onkogennych HPV w klinice i dopytać o możliwość wcześniejszej wizyty, bo wczoraj i dziś znowu miałam na papierze brązowy śluz- zdarza się to sporadycznie i na wkładce nic nie ma, tylko na papierze.
Ostatnio miałam tak tydzień temu w poniedziałek.
Ale zastanawiam się, czy jechać znowu te 25 km jutro, czy czekać spokojnie do piątku na wizytę? Wtedy będzie 6+4, to może więcej zobaczę.

Cześć, witam się z Wami przy poniedziałku🙂.

Przede wszystkim:
@Kylyyy1408 , proszę, nie stresuj się. Teraz bardziej obrazowe jest USG.

@Justynka28 , ten ordynator to straszny buc, mam nadzieję, że masz możliwość rodzić w innym szpitalu.

@Lili88 , to pewnie masz spokojniejszą głowę. To teraz spokojnie czekać wizyty.

Ja jestem po wizycie u mojej endokrynolog. Powiedziała, że idzie wszytsko w dobrym kierunku. Uspokoiła, że tak wcześnie zaczęłam działać, to dziecku nie powinno to zaszkodzić. Tym bardziej, że Ft4 w normie.
Dużo rzeczy jeszcze załatwialiśmy z mężem, jestem padnięta. Zjadłam obiad i zaraz się położę.
Zauważyłam, że jak latam i załatwiam różne rzeczy, to potem mam lekkie bóle podbrzusza- w sumie ten brzuch jest napięty.

Byłam odebrać także wyniki na obecność onkogennych HPV w klinice i dopytać o możliwość wcześniejszej wizyty, bo wczoraj i dziś znowu miałam na papierze brązowy śluz- zdarza się to sporadycznie i na wkładce nic nie ma, tylko na papierze.
Ostatnio miałam tak tydzień temu w poniedziałek.
Ale zastanawiam się, czy jechać znowu te 25 km jutro, czy czekać spokojnie do piątku na wizytę? Wtedy będzie 6+4, to może więcej zobaczę.
Wiem, rozsądnie to sobie tłumacze, a przynajmniej się staram 😣

A jeśli chodzi o Ciebie to chyba bym zaczekała, ja dziś w pierwszej chwili tez już chciałam biec do lekarza, ale w czwartek będę 6+1/6+2 wiec myśle, ze będzie więcej widać niż dziś czy jutro.
U Ciebie to piątek, tylko dzień dłużej wiec tez bym zaczekała

reklama
Ja muszę się dopiero umówić...jestem 4+4 ...i tak się zastanawiam na kiedy...choćby z racji też wieku 🤭
Mamy podobny wiek, bo ja 4+2 :) mi lekarz polecił pojawić się w ostatnim tygodniu marca ;)
Mam wyniki dziewczyny, nie jest dobrze. Przyrost jest w granicach normy tylko 4875.. tydzień temu w poniedziałek było 823…
Nie wiem co robić czuje, ze jest coś nie tak..
Po 1000-1500 beta zwalnia. Póki przyrost jest w normie to wszystko jest w porządku :) nie dokładaj sobie niepotrzebnego stresu ♥️

Tez macie takie nie miłe Panie w labo?

Boże ja zawsze uśmiechnięta i miła a one zawsze z miną…

Podejrzewam ze specjalnie dzisiaj zgubili moja krew 🫣 czeka i czekam.. zawsze wyniki były o 11 a dzisiaj zero.
U mnie są super babeczki, od pozytywnej bety przyjmują mnie przed otwarciem labu, wchodzę jako pierwsza i „otwieram” z nimi 😄 ale ja do nich chodzę od 4 lat i dopiero teraz mam pozytywną betę, wiec na moje wyniki autentycznie się ucieszyły, uściskały mnie i powiedziały, ze będą mi dziecko bawić 🤣

Do góry