Kylyyy1408
Fanka BB :)
Cudownie !Mam wyniki !
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cudownie !Mam wyniki !
Slyszalam o tym, ale u mnie wizyt prywatnych nie widać w IKP. No i nie sądziłam, ze przed potwierdzeniem ciąży ktoś Ci ją wklepie w systemNo chodzi o ten słynny rejestr ciąż, który działa od października. Nie znasz tematu?
Od wtedy każda ciąża- nieważne czy prowadzona prywatnie, czy na NFZ jest rejestrowana w systemie.
Tak samo antykoncepcja- i też nieważne, czy recepta lub wkładka były wystawione, czy założone w prywatnym gabinecie, czy na NFZ.
Wszystko wpisywane jest do ogólnopolskiego systemu SIM.
Normalnie nie widać, ale te ciążowe i antykoncepcyjne widać.Slyszalam o tym, ale u mnie wizyt prywatnych nie widać w IKP. No i nie sądziłam, ze przed potwierdzeniem ciąży ktoś Ci ją wklepie w system
Ale moje przecież były ciążowe. Jestem po ivf for god’s sake od konca stycznia do teraz byłam u lekarzy 1-3 razy w tygodniu, każda wizyta była ginekologiczna, związana z leczeniem niepłodności.Normalnie nie widać, ale te ciążowe i antykoncepcyjne widać.
Ja już jestem po wizycie i ciąża została potwierdzona. W prywatnym gabinecie.
Byłam ciekawa, czy już zostałam wciągnięta, bo koleżanka z pracy powiedziała, że jej prywatna wizyta, na której dostała receptę na pigułki była widoczna.
Nawet się posprzeczałyśmy wtedy, bo też mówiłam, że prywatnych wizyt nie widać w IKP…No ale ciążowe i antykoncepcyjne widać.
Ale w ciąży wtedy nie byłaś.Ale moje przecież były ciążowe. Jestem po ivf for god’s sake od konca stycznia do teraz byłam u lekarzy 1-3 razy w tygodniu, każda wizyta była ginekologiczna, związana z leczeniem niepłodności.
Myślałam, ze potwierdzenie ciąży u gina wiąże się z usg i ujawnieniem pęcherzyka i właściwie umiejscowionego zarodka. Muszę się jeszcze sporo douczyć
Aaaa rozumiem czyli od usg potwierdzającego ciążę wszystkie wizyty powinny już być zarejestrowane? Zobaczymy jak to będzie w ogóle pogrzebalam w tej historii i tam jest jakoś dziwnie, z zeszłego roku 1/10 moich wizyt jest wpisana a reszta nie, nawet od jednego lekarza. Może oni to rejestrują jakoś wybiórczoAle w ciąży wtedy nie byłaś.
Dopiero teraz jesteś.
Na pierwszą wizytę idziesz pod koniec marca, prawda? I wtedy lekarz potwierdzi ciążę i pewnie Cię wciągnie.
Tak to działa.
Ja poszłam w 5t1d i pęcherzyk był w macicy.
2 i pół stówki poszło i zostałam zarejestrowana za free.
W takim kraju żyjemy, no ale to dla naszego dobra przecież.
Ja też tego ikp nie ogarniam, rodziłam w 2021 i nie mam wpisanego poroduAaaa rozumiem czyli od usg potwierdzającego ciążę wszystkie wizyty powinny już być zarejestrowane? Zobaczymy jak to będzie w ogóle pogrzebalam w tej historii i tam jest jakoś dziwnie, z zeszłego roku 1/10 moich wizyt jest wpisana a reszta nie, nawet od jednego lekarza. Może oni to rejestrują jakoś wybiórczo
Ja też tego ikp nie ogarniam, rodziłam w 2021 i nie mam wpisanego porodu
Stalkuję Cię
Tych wizyt prywatnych to tam chyba nie powinno być.Aż tez spojrzałam do tego IKP i nie mam. Ale mam polowe wizyt prywatnych wklepanych, cześć zwolnień, ale nie wszystkie. Dziwny ten system