reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja dziś mam ciągnący ból w podbrzuszu, ale jest on raczej z tych normalnych. I uważam tak samo, jak @Kaala, że macica zapewne przygotowuje się do swojej roli i się rozciąga.
Teraz odpoczywam po obiedzie.
Staram się nie wkręcać, bo inaczej bym zwariowała. Wystarczy mi, że i tak nie cieszymy się, jak przy pierwszej ciąży, bo boimy się rozczarowania.
I tak na nic nie mam wpływu.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się bije z myślami czy nie umówić się do ginekologa.
Ciągnie mnie dosyć intensywnie brzuch. :-/
Mam wypieki na twarzy.. powiedzcie, że wy tez tak macie
Kochana pisałam Ci juz, ze ja tez miałam i miewam ciągniecie lewego jajnika, bole okresowe itd to normalne. Badała temperaturę ? Ja mam często wypieki na twarzy a gorączki przy tym nie ma, plamisz ? Naprawdę postaraj się troszkę uspokoić bo nerwy Ci nie sluza. Jeśli ból będzie się nasilał to nie czekaj na lekarza tylko jedz na IP. Przypomnij jaka była Twoja ostatnia beta i kiedy ?

Kochana pisałam Ci juz, ze ja tez miałam i miewam ciągniecie lewego jajnika, bole okresowe itd to normalne. Badała temperaturę ? Ja mam często wypieki na twarzy a gorączki przy tym nie ma, plamisz ? Naprawdę postaraj się troszkę uspokoić bo nerwy Ci nie sluza. Jeśli ból będzie się nasilał to nie czekaj na lekarza tylko jedz na IP. Przypomnij jaka była Twoja ostatnia beta i kiedy ?
nie mam temperatury tylko ciągnie mnie jajnik i mam mocne wypieki.
Moja Beta i próg wyglądają obiecująco.

Ja wiem, że panikuje, ale tak strasznie boję się powtórki z zeszłego roku :-(

Załączniki

• IMG_3926.jpeg
    IMG_3926.jpeg
    45,1 KB · Wyświetleń: 73
nie mam temperatury tylko ciągnie mnie jajnik i mam mocne wypieki.
Moja Beta i próg wyglądają obiecująco.

Ja wiem, że panikuje, ale tak strasznie boję się powtórki z zeszłego roku :-(
Biegnę przyrosty, na Twoim miejscu wzięłabym głęboki wdech, położyła się troszeczkę wzięła dobra książkę lub serial i zajęła czymś myśli. Będzie dobrze zobaczysz ❤️

Ja się bije z myślami czy nie umówić się do ginekologa.
Ciągnie mnie dosyć intensywnie brzuch. :-/
Mam wypieki na twarzy.. powiedzcie, że wy tez tak macie
Jeśli ma Cię to uspokoić, to umów się do lekarza.

Natomiast spróbuj się uspokoić, taki wieczny stres Ci nie służy.
Przyrosty miałaś bardzo dobre, więc powinno być wszystko dobrze.
Pamiętaj, że naprawdę wpływu teraz nie masz na nic.

reklama
Mój skromny arsenał. Nie, nie przeczytałam wszystkich od deski do deski 🤣
Plus segregator od mamy ginekolog. Teraz też już mam kupiony 🤭
Wiem, że niedawno mama ginekolog z drugim lekarzem wydali książkę o ciąży.
Ogrom wiedzy (a w zasadzie najwięcej) czerpałam z internetu. Polecam zaobserwować profile typu mama fizjoterapeuta- świetnie pokazane jak wspierać rozwój maluszka, jak nosić, przekladać itp.
Justyna Naglowska (wspaniała podcasterka, nie wiem czy znacie) nagrała serię świetnych podcastów "Matka też człowiek" baaaardzo polecam 🥰
Nie chodziłam do szkoły rodzenia. Nawet do położnej nie chodziłam (pandemia), ani ona do mnie nie przyjeżdżała po porodzie tylko gadalyśmy sobie przez telefon w ramach telewizyty 😅
Nie martwcie się, bo na pewno sobie świetnie poradzicie i będziecie najlepszymi mamami ❤️ i to bez różnicy czy zrobicie doktorat z wiedzy o noworodkach czy też nie. To się po prostu czuje ❤️

Załączniki

• IMG_20230308_181620.jpg
    IMG_20230308_181620.jpg
    205,4 KB · Wyświetleń: 73
Do góry