reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Kurczę, dziś utwierdziłam się w przekonaniu, że nie służy mi słodkie 🤢 kolejny raz jest mi niedobrze, więc chyba czas się z tym pogodzić i odpuścić sobie na jakiś czas. Albo nie jeść w dzień, a wieczorem... Jak wieczorem zjem to mi nic nie jest, więc może jednak kwestia sytości żołądka 🤔 ale jak będę jadła słodycze wieczorem to nie skończy się to dobrze 😅
słodycze na wieczór to najgorsze co można zrobić 😜 ale nie będę się mądrować bo sama jestem załamana sobą 😂 codziennie bije się myślami bo jem coś słodkiego 😅 codziennie mówię sobie ze na pewno dzisiaj nic słodkiego nie tknę,wystarczy ze przekroczę próg domu po pracy i juz czekoladka i na jednej się nie kończy..masakra muszę się ogarnąć jakoś ale ciężko zapanować strasznie ..

reklama
Dziewczyny proszę o polecenie książek o ciąży , diecie i ogólnie macierzyństwie 🥰
nie znam ani jednej ale muszę sama poszperać w internecie i coś kupić żeby zacząć się powoli przygotowywać,moja wiedza o macierzyństwie jest zerowa bo teraz pierwsza ciąża także czuje ze tyle muszę się dowiedzieć i powoli presję zaczynam czuć że jeszcze nic nie wiem 🙈 głupieje

U mnie beta tak
I beta : 8,52 (04.03)
II : 39,8 (06.03)
III : 115,3 (08.03)

1 zdj 1 przyrost

Załączniki

• E8742699-F888-4E38-AB8F-CAFF6A1E7ADD.png
    E8742699-F888-4E38-AB8F-CAFF6A1E7ADD.png
    192,8 KB · Wyświetleń: 60
  • 09AD3D16-9A9C-4ECD-947B-377C85B8C42D.png
    09AD3D16-9A9C-4ECD-947B-377C85B8C42D.png
    143,1 KB · Wyświetleń: 57
nie znam ani jednej ale muszę sama poszperać w internecie i coś kupić żeby zacząć się powoli przygotowywać,moja wiedza o macierzyństwie jest zerowa bo teraz pierwsza ciąża także czuje ze tyle muszę się dowiedzieć i powoli presję zaczynam czuć że jeszcze nic nie wiem 🙈 głupieje
No to tez moja 1 ciąża i wiem ze nie wiem nic 🤭

Hej dziewczyny❤️.
Po pierwsze każdej Was z okazji naszego święta życzę tego, o czym marzy i potrzebuje 💚.

Wszystkim mającym piękne wyniki przyrostów- życzę nudnych ciąż 🍀.

@Phoenix40 , Tobie życzę, by z dwojga złego okazało się, iż to jest ciąża, a nie żadne cholerstwo💪🏻.
Wiem, co czujesz- bo ja dziś na szczęście dowiedziałam się, że moja zła cytologia to nie rak. Taki sobie prezent zafundowałam: telefon do kliniki o wyniki po pobraniu materiału po kolposkopii🙂. Są już, a że nikt nie dzwonił, znakiem tego są dobre. Poinformowano mnie, że gdyby coś było nie tak, to by się ze mną skontaktowali.
Ufff!

Poza tym umówiłam się przy okazji do drugiego ginekologa właśnie w klinice niepłodności.

I chyba będę chodzić do dwóch lekarzy.

Pytanie- czy w dobie rejestru ciąż oni o sobie nie będą wiedzieć🫡?

Hej dziewczyny❤️.
Po pierwsze każdej Was z okazji naszego święta życzę tego, o czym marzy i potrzebuje 💚.

Wszystkim mającym piękne wyniki przyrostów- życzę nudnych ciąż 🍀.

@Phoenix40 , Tobie życzę, by z dwojga złego okazało się, iż to jest ciąża, a nie żadne cholerstwo💪🏻.
Wiem, co czujesz- bo ja dziś na szczęście dowiedziałam się, że moja zła cytologia to nie rak. Taki sobie prezent zafundowałam: telefon do kliniki o wyniki po pobraniu materiału po kolposkopii🙂. Są już, a że nikt nie dzwonił, znakiem tego są dobre. Poinformowano mnie, że gdyby coś było nie tak, to by się ze mną skontaktowali.
Ufff!

Poza tym umówiłam się przy okazji do drugiego ginekologa właśnie w klinice niepłodności.

I chyba będę chodzić do dwóch lekarzy.

Pytanie- czy w dobie rejestru ciąż oni o sobie nie będą wiedzieć🫡?
Bardzo się cieszę z wyników Twojej cytologi 🥰🥰🥰🥰

Ja się bije z myślami czy nie umówić się do ginekologa.
Ciągnie mnie dosyć intensywnie brzuch. :-/
Mam wypieki na twarzy.. powiedzcie, że wy tez tak macie

Jeżeli czujesz się niespokojna to umów się.
Brzuch może ciągnąć dlatego ze macica się rozciąga ( taka moja opinia )
Ja mam czasem delikatne skurcze i wydety brzuch.

reklama

Mnie brzuch boli co jakiś czas jak ma@ mam wogole dosyć wzdęty.
Dziś umówiłam się do ginekologa na 14.03 to będzie akurat koniec 5 tyg.

Do góry