reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Jutro mamy szczepienia. Ostatnio po zestawie+meningoki mały miał wysoką gorączkę, dawałyście prewencyjnie leki przeciwgorączkowe, czy ogranizm ma walczyć?
My dzisiaj mieliśmy i pediatra powiedziała, że do 38.5 nie dawać nic. A potem pedicetamol jakby co.
Ja zazwyczaj dawałam późnym popołudniem, bo jak był pokłuty w nóżki i płakał to przeciwbólowo działało, już nawet nie patrzyłam czy ma 37 czy ile. Lepiej spał przynajmniej bez bólu. A dziś był kłuty tylko raz hexacimą i oprócz podenerwowania mimo fajnej, długiej drzemki na dworze, nic mu nie było.

reklama
Mam do Was dwa pytania!
1. Jutro mamy szczepienia. Ostatnio po zestawie+meningoki mały miał wysoką gorączkę, dawałyście prewencyjnie leki przeciwgorączkowe, czy ogranizm ma walczyć?
2. Jakie macie zamiar kupować mleko modyfikowane? My mieliśmy Bebilon 1 Comfort, ale kolek dawno nie ma, więc zastanawiam się jakie teraz.
1. Ja daje zawsze po szczepieniu pedicitamol profilaktycznie zwłaszcza, że meningokoki są dosyć bolesnym szczepieniem, więc nawet jak gorączka nie występuje to przynajmniej działa przeciwbólowo.
2. Z comfort możecie przejść na zwykle chociaż niewiem czy jest sens przechodzenia skoro na tym mleku jest ok. Najlepsze mleka na rynku to
Capri Care i Smilk
My osobiście korzystamy z hipp dla refluks owców i nie mam zamiaru zmieniać dopóki nie przejdziemy na całkiem stałe posiłki.

1. Moje y nadal ząbki się nie wyrznely mimo, że dziąsła spuchnięte 🤷‍♀️
2. Rozszerzam dietę od prawie miesiąca. W zasadzie zaczęliśmy od kaszek, bo rozpoczęliśmy rozszerzanie od próby glutenowej.
3. Wodę podaje nadal w butelce ze smoczkiem.

1. Ja daje zawsze po szczepieniu pedicitamol profilaktycznie zwłaszcza, że meningokoki są dosyć bolesnym szczepieniem, więc nawet jak gorączka nie występuje to przynajmniej działa przeciwbólowo.
2. Z comfort możecie przejść na zwykle chociaż niewiem czy jest sens przechodzenia skoro na tym mleku jest ok. Najlepsze mleka na rynku to
Capri Care i Smilk
My osobiście korzystamy z hipp dla refluks owców i nie mam zamiaru zmieniać dopóki nie przejdziemy na całkiem stałe posiłki.

U nas dzisiaj szczepienie było o 10, a o 16 mały miał temperaturę 38,8. Kazali mi kupić paracetamol w syropku, podałam o 16 i teraz przed snem, mam nadzieję, że chociaż trochę w nocy spokojnie pośpi bo większość dnia spędził u mnie na rękach...
Daję mm tylko na noc, dzisiaj pediatra zasugerował, że w takim przypadku może spróbować zwykle, nie Comfort, dlatego się tak zastanawiam.

reklama
Ja holle kupuje na allegro lub gemini. Uwielbiam ją bo nie trzeba gotować wystarczy zalać i zawsze wyjdzie. Stacjonarnie chyba nie do kupienia Helpę stacjonarnie kupowałam w Auchan i Rossmanie. Tylko to taki duży Auchan i duży Rossman nie wiem jak w mniejszych.

Do góry