reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Mój najpierw miał pobierana krew z palca, ale nic nie leciało więc pobrali mu z rączki (dłoni). I przy następnym pobieraniu od razu mówiłam żeby pobrali z dłoni bo jemu z palca nie leci. I też pielęgniarka mówiła żeby nakarmić przed pobraniem (karmię piersią).
Ok, odstawię te kropelki na kolki całkowicie. Ogólnie to jeszcze masuje mu brzuszek. On to lubi i po tym puszcza bączki. Wcześniej ten masaż mu nie pomagał (albo to ja źle robiłam bo brzusio miał taki malutki i bałam się żeby mu krzywdy nie zrobić).
Wczoraj się poryczałam. Mały wstał o 7 i cały czas marudził, wiec go nosiłam, bawiłam, dawałam do leżaczka a on co chwilę marudził. Aż w końcu o 12 się poryczałam bo już nie miałam sił w rękach. Wyszłam z nim na spacer i na szczęście zasnął i mi przeszło. Potem już był grzeczny do wieczora

Kiedyś usłyszałam że można z dzieckiem nawet i 3 razy dziennie chodzić na spacer jeżeli jest niespokojne. Na pewno synek miał gorszy dzień.
Przy pierwszej córce często odwiedzałam przyjaciółkę przedpołudniami, jak miała pracę na zmiany. Widywałyśmy się co 2 tygodnie. To była super odskocznia. Teraz też tak robiłyśmy, ale przeziębienia często krzyżują nam plany. Może też masz kogoś kogo mogłabyś z dzieckiem "nawiedzać" na godzinę lub dwie😉

Dziewczyny uspokójcie mnie bo zaraz osiwieje. Wczoraj szczepiłam małego badala go wszystko ok został zaszczepiony a mnie dzis rozklada gardło katar uszy Czy po szczepionce tez nie może być infekcji przez jakiś czas czy przy podaniu?

Dziewczyny uspokójcie mnie bo zaraz osiwieje. Wczoraj szczepiłam małego badala go wszystko ok został zaszczepiony a mnie dzis rozklada gardło katar uszy Czy po szczepionce tez nie może być infekcji przez jakiś czas czy przy podaniu?
A mały ma też jakieś dolegliwosci? My mamy mieć w środę kolejna dawkę, a mąż ma dzisiaj gorączke ponad 38 stopni, ból mięśni i tak dalej :/ Nie wiem co teraz.

@Olka1987 @MiśZielinka
Dzięki dziewczyny, trochę podniosłyscie mnie na duchu. Może uznacie mnie za jakaś niedojrzała i w ogóle ale takiego mam stresa, ze to jest nie do opisania.
Ty mi nawet nic nie mów.. Drugi okres od porodu mi się spóźniał a też stisujemy prezerwatywy. Myślałam, że zawału dostanę.. Nie dość, że myśl o następnym maluchu w zasadzie niemal rok po roku to dla mnie nie do pomyślenia to jeszcze przecież po cc i to drugim trzeba sporo odczekać.. Na szczęście okres przyszedł a ja zastanawiam się jeszcze nad innymi zabezpieczeniami tyle, że ja nie chcę przyjmować hormonów, bo źle na mnie oddziałowują..

Trzymam kciukasy, że napiszesz o okresie 😂

No jak cię dzisiaj rozkłada to nic nie zrobisz. Zazwyczaj jest tak, że nie powinno się szczepić dziecka jeśli w jego otoczeniu trwają już lub rozwijają się jakieś infekcje, ale skoro tobie dolegliwości zaczęły się po to nie masz na to wpływu.. Nos może maseczkę w domu żeby na niego nie kichać nie prychać i tyle.. Poprostu bądź ostrożna.. Głowa do góry

reklama
Mój też jest bardzo blady, dlatego pediatra skierowała nas na morfologię i żelazo. Ale ja też zawsze byłam blada, więc mam nadzieję, że to nie anemia tylko geny.
Nawet jeśli to jakaś niedokrwistość to spokojnie można to unormowac albo poprostu powtórzyć badania.. U Nas jesteśmy pod obserwacja ale żelaza nie przyjmujemy bo wyniki nie były zatrważające. W granicach normy ale jednak.. Więc się obserwujemy. Głowa do góry. To nie koniec świata 👍

Do góry