reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Z ta obecnością drugiej osoby podczas usg to chyba zależy gdzie :) mój był na usg w 1 trymestrze w maju i sie cieszył jak nie wiem i w lipcu tez koniecznie chce iść a najlepiej to by chodził na wszystkie wizyty zeby zobaczyć jak bobo sie rusza :) moze dlatego ze to nasze pierwsze :) i myśle ze dla pierworodek pomoc położnej to duże wsparcie ale tez słyszałam o możliwości konsultacji online jeśli ktos nie chce na żywo :)

reklama
Z ta obecnością drugiej osoby podczas usg to chyba zależy gdzie :) mój był na usg w 1 trymestrze w maju i sie cieszył jak nie wiem i w lipcu tez koniecznie chce iść a najlepiej to by chodził na wszystkie wizyty zeby zobaczyć jak bobo sie rusza :) moze dlatego ze to nasze pierwsze :) i myśle ze dla pierworodek pomoc położnej to duże wsparcie ale tez słyszałam o możliwości konsultacji online jeśli ktos nie chce na żywo :)
no to u nas było tak na prenatalnych myślałam że partner będzie mógł być ale lekarz od usg powiedział że tutaj zabraniają ale ze przyjmuje gdzie indziej i tam zachęca do wizyty z partnerem i ostatnio byliśmy , na prenatalnych też może być :)ja to nie wiem jak z tą położna właśnie , widziałam też w książeczce ciąży o wizycie u dentysty może powoe mi któraś jak to z tym jest ?

no to u nas było tak na prenatalnych myślałam że partner będzie mógł być ale lekarz od usg powiedział że tutaj zabraniają ale ze przyjmuje gdzie indziej i tam zachęca do wizyty z partnerem i ostatnio byliśmy , na prenatalnych też może być :)ja to nie wiem jak z tą położna właśnie , widziałam też w książeczce ciąży o wizycie u dentysty może powoe mi któraś jak to z tym jest ?
Moja Pani Doktor mówiła żeby iść na konsultacje stomatologiczną bo często w ciąży zęby się psują. Jeżeli wszystko będzie w porządku to to wpisze (dentysta), a jeżeli nie, to najpierw musisz zęby wyleczyć i później masz wpis w książeczce.

Ja miałam naprawdę fajna położna (druga). Za pierwszym razem no to taka pldschoolowa kobietka ale krzywdy nam nie robiła. Polowałam głowa. Była chyba dwa razy i koniec. A z druga to pomimo ze to była druga ciaza to było super. Świetna doświadczona kobieta. Miała wagę to sprawdzała jak przyrasta synek bo urodził się malutki a jak mi już zdjęła szwy na własnej kanapie to byłam zachwycona. Na pewno tez ja teraz wezmę :)

@Isanaa @AliG jednak mały falstart z tym mężem Bo ostatecznie nie mógł wejść. Zależy od lekarza a akurat pani dudzik tego nie robi. Miałam go cały czas na facetime i piękne zdjęcia zrobiłyśmy ale być to nie był. Córeczka zdrowa i bez najmniejszych podejrzeń o cokolwiek. Badanie tak dokładne ze paliczki w palcach policzone. Prawie 300 gr dzidziusia. Oby tak dalej :)
Właśnie jak się umawiałam to w rejestracji mówiła, że zależy od lekarza.
A pytanie z innej beczki - ile płaciłaś za badanie? I czy na prenatalnych miałaś 3d też? Bo ja nie, ale byłam tak szczęśliwa wtedy, że córka, że nie zapytałam. A chciałabym żeby ją zobaczyć właśnie w 3d.

Mój przedwczoraj na usg powiedział lekarzowi, że to trzeba mieć fantazję, żeby to wszystko widzieć [emoji23]
Faceci wogole mają inną wyobraznie ciazko im to wszystko pojąć przed porodem [emoji6][emoji6]
@Isanaa @AliG jednak mały falstart z tym mężem Bo ostatecznie nie mógł wejść. Zależy od lekarza a akurat pani dudzik tego nie robi. Miałam go cały czas na facetime i piękne zdjęcia zrobiłyśmy ale być to nie był. Córeczka zdrowa i bez najmniejszych podejrzeń o cokolwiek. Badanie tak dokładne ze paliczki w palcach policzone. Prawie 300 gr dzidziusia. Oby tak dalej :)
Super że wszystko w porządku i piękne zdjęcie [emoji7]

Właśnie jak się umawiałam to w rejestracji mówiła, że zależy od lekarza.
A pytanie z innej beczki - ile płaciłaś za badanie? I czy na prenatalnych miałaś 3d też? Bo ja nie, ale byłam tak szczęśliwa wtedy, że córka, że nie zapytałam. A chciałabym żeby ją zobaczyć właśnie w 3d.
Płaciłam 300 pln i miałam 3 i 4D za każdym razem. Także może tylko poproś ze ci zależy bo to chyba nie powiązane z cena. Dla lekarza 3D i 4D nie jest jakaś ważna zmienna ale dla nas wiadomo ze więcej widać :)

Płaciłam 300 pln i miałam 3 i 4D za każdym razem. Także może tylko poproś ze ci zależy bo to chyba nie powiązane z cena. Dla lekarza 3D i 4D nie jest jakaś ważna zmienna ale dla nas wiadomo ze więcej widać :)
No ja też płaciłam 300 zł za prenatalne. Ale tak się cieszyłam, że zapomniałam o tym. Potem stwierdziłam, że może 3d jest droższe i trzeba było o to poprosić. To teraz się nie dam oszukać 😛

Czy któraś z Was ma problem z żylakami na nogach?
Mi po pierwszej ciazy zostały na jednej nodze, ale takie w miarę znośne i mało widoczne. Teraz jestem w 20 tygodniu i wyszły mi bardzo właśnie na tej jednej nodze. Wyglądają strasznie i boję się powikłań:/ nie wiem czy czymś smarować czy od razu iść do chirurga naczyniowego albo flebologa..

reklama
Czy któraś z Was ma problem z żylakami na nogach?
Mi po pierwszej ciazy zostały na jednej nodze, ale takie w miarę znośne i mało widoczne. Teraz jestem w 20 tygodniu i wyszły mi bardzo właśnie na tej jednej nodze. Wyglądają strasznie i boję się powikłań:/ nie wiem czy czymś smarować czy od razu iść do chirurga naczyniowego albo flebologa..
Ja też mam ale to od dłuższego czasu. Mam zespół antyfosfolipidowy. Są to problemy z nadkrzepliwością krwi i właśnie stąd u mnie te żylaki i też mam głównie takie większe na jednej nodze. Biorę heparynę.

Do góry