reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Czyli to w takim razie normalne na tym etapie, myślałam że to przypadłości tylko początku ciąży, bo przez ostatni długi czas nie często mnie bolało. Zaczęłam się zastanawiać czy to nie przez to, że wczoraj zrobiliśmy sobie spacer na 10 km., chociaż to byłoby dziwne bo cały czas jestem dosyć aktywna... Dzisiaj też leżę w łóżku, bo się wystraszyłam co się dzieje, że dzisiaj takie często pobolewania...

Dziewczyny często na tym etapie ciąży boli Was brzuch? Gdzieś czytałam, że w drugim trymestrze bóle brzucha itp. zdarzają się rzadko, a mnie ostatnio kłuję, ciągnie i boli macica. W środę mam wizytę więc skonsultuje to z moją Panią Doktor. Czy powinnam przyspieszyć wizytę? Jak jest u Was? Całki bezboleśnie?
Yep, 14-15 tydzień i boli, mam wrażenie, ze rośnie szybciej niż kiedykolwiek, rozciąganie i samo to, ze po prostu cały czas czuje swoj brzuch, to obecnie codzienność, wizyty prędko nie mam, ale założę się, ze mi powiedzą, ze to normalne...

Czyli to w takim razie normalne ba tym etapie, myślałam że to przypadłości tylko początku ciąży, bo przez ostatni długi czas nie często mniejsze bolało. Zaczęłam się zastanawiać czy to nie przez to, że wczoraj zrobiliśmy sobie spacer na 10 km., chociaż to byłoby dziwne bo cały czas jestem dosyć aktywna... Dzisiaj też leżę w łóżku, bo się wystraszyłam co się dzieje, że dzisiaj takie często pobolewania...
Ja miałam takie kłucia tylko na początku. No i dziś mnie dopadło.

I w dodatku mam taką wodnistą wydzielinę i tylko sprawdzam czy to nie krew 😪 Ja niewiem jak ja wytrzymam do tego 9 miesiąca.....

Yep, 14-15 tydzień i boli, mam wrażenie, ze rośnie szybciej niż kiedykolwiek, rozciąganie i samo to, ze po prostu cały czas czuje swoj brzuch, to obecnie codzienność, wizyty prędko nie mam, ale założę się, ze mi powiedzą, ze to normalne...
Może to i faktycznie przez rozciąganie i rozrost macicy, informacje, że w drugim trymestrze takie bóle są sporadyczne mocno mnie zmyliło...

Ostatnio też mnie bolał brzuch, i to tak że leżałam 2 dni. Na szczęście 3 dnia było już lepiej. Też myślałam, że w II trymestrze już te bóle są mniejsze ale u mnie były takie same jak w początkowym etapie ciąży. Jutro mam wizytę to zobaczę jak tam ma się dziecko. Ogólnie u mnie dziś fatalny dzień, teściowa zrobiła mi ziemniaczki z masłem. Zjadłam z 4 może 5 i coś mnie naszło, zapytałam czy sama robiła masło. Okazało się że tak, z mleka od krowy. Teraz się martwię, na szczęście jutro wizyta u ginekologa.

reklama
Jakbyś mogła to dopytaj jutro u lekarza czy te bóle są normalne, żebym wytrzymała do środy do swojej wizyty nie wyrywając z nerwów wszystkich włosów z głowy... Też wydaje mi się, że to uroki pierwszej ciąży, wszystko nowe, niewiadomo co jest prawidłowe, a co odbiega od normy i wymaga konsultacji. Najchętniej chodziłabym do lekarza co tydzień, żeby sprawdzić czy wszystko w porządku i rozwiewać swoje wątpliwości [emoji853]
Ostatnio też mnie bolał brzuch, i to tak że leżałam 2 dni. Na szczęście 3 dnia było już lepiej. Też myślałam, że w II trymestrze już te bóle są mniejsze ale u mnie były takie same jak w początkowym etapie ciąży. Jutro mam wizytę to zobaczę jak tam ma się dziecko. Ogólnie u mnie dziś fatalny dzień, teściowa zrobiła mi ziemniaczki z masłem. Zjadłam z 4 może 5 i coś mnie naszło, zapytałam czy sama robiła masło. Okazało się że tak, z mleka od krowy. Teraz się martwię, na szczęście jutro wizyta u ginekologa.

Do góry