reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny jaki magnez zazywacie. Ja kupiłam sobie maglek i właśnie wpisałam fraze maglek w ciąży i trochę zdębiałam "Leku Maglek B6 nie należy stosować w okresie ciąży i w okresie karmienia piersią, jeśli nie jest to bezwzględnie konieczne. W profilaktyce należy stosować 1 do 2 tabletek na dobę. W pozostałych wskazaniach – wg zaleceń lekarza."
Chyba oszaleje... Byłam przed chwilą u lekarz i tylko zapytał czy biorę Magnez i tyle....
Mi lekarka kazała brać 3x1 aspargin a nie zwykły magnez

reklama
Mam jakieś bakterie w moczu, właśnie dostałam wyniki posiewu. Lekarka dała mi jednorazowy antybiotyk Monural bezpieczny w ciąży. Być może te moje kłucia i bóle brzucha to od tego

Ja tez kupilam go 2 dni temu 🤦‍♀️ ale na ulotce nie znalałam nic o ciąży tak czytałam pewnie :/ myślałam ze magnez to magnez i tyle.
Mi przyjaciółka powiedziała kup tylko Magne b6 ale nie było akurat i gość w aptece powiedział że maglek jest identyczny! To wzięłam 😒
Kupiłam już magne a tamten dam mężowi 😁
Dosłownie wszytsko trzeba sprawdzać

Dziewczyny jaki magnez zazywacie. Ja kupiłam sobie maglek i właśnie wpisałam fraze maglek w ciąży i trochę zdębiałam "Leku Maglek B6 nie należy stosować w okresie ciąży i w okresie karmienia piersią, jeśli nie jest to bezwzględnie konieczne. W profilaktyce należy stosować 1 do 2 tabletek na dobę. W pozostałych wskazaniach – wg zaleceń lekarza."
Chyba oszaleje... Byłam przed chwilą u lekarz i tylko zapytał czy biorę Magnez i tyle....

Kurde ja biorę tylko pregna plus z witamin teraz

Ja już po badaniach prenatalnych 🙂
Z dzidzia wszystko dobrze, chociaż przy badaniu lekarz powiedział, że przezierność karkowa jest na górnej granicy ale później powiedział,że dla tego wieku ciąży jest w normie.
Maleństwo ma 7cm z usg wyszło,że jest 13w+1d
Ja też dzisiaj miałam prenatalne 😁 Z dzidzia też wszystko dobrze i tak samo jak u Ciebie przezierność karkowa na granicy, z tym że u mnie powiedział że to może być efektem infekcji (a dwa tygodnie temu byłam przeziębiona). Teraz czekamy na wyniki z krwi i jak wyjdą ok to nawet tego nie będzie brał pod uwagę.
Z USG 12w4d a maluszek mierzy 6,11cm.

Mam jakieś bakterie w moczu, właśnie dostałam wyniki posiewu. Lekarka dała mi jednorazowy antybiotyk Monural bezpieczny w ciąży. Być może te moje kłucia i bóle brzucha to od tego
Ja wczoraj odebrałam wyniki badania moczu, ogólnie u mnie nie za dobrze to wygląda. Poza bakteriami są leukocyty, erytrocyty i jeszcze kryształy szczawianu wapnia, też mam kłucia po boku brzucha i czasem nawet bardzo bardzo bolesne. Może faktycznie przyczyną jest układ moczowy. Muszę na wizycie zapytać o to ginekologa.

Ja wczoraj odebrałam wyniki badania moczu, ogólnie u mnie nie za dobrze to wygląda. Poza bakteriami są leukocyty, erytrocyty i jeszcze kryształy szczawianu wapnia, też mam kłucia po boku brzucha i czasem nawet bardzo bardzo bolesne. Może faktycznie przyczyną jest układ moczowy. Muszę na wizycie zapytać o to ginekologa.
No coś mi się zdaje ze to właśnie pęcherz 🤦‍♀️
ja poprzednio jak badałam mocz to miałam erytrocyty ale to nie jest nic strasznego po prostu mogło być jakieś plamienie itp, teraz już mi nie wyszło.
Podobno to bardzo częste wszystko w ciąży wiec spokojnie. Ważne żeby sprawdzać. Ja właśnie wypiłam antybiotyk i był... pyszny, jak oranżada mandarynkowa 🤣

reklama
To można mieć tak niskie ciśnienie mi dzis lekarz kazał kawę pic i więcej soli używać na podniesienie ciśnienia a mnie od tego odrzuca :-(
Też mam takie. W ciąży z synkiem zaczęłam mieć prawidłowe dopiero w 8 miesiącu 😵 Przez co tamtą ciąże dosłownie przespałam, a teraz już nie mogę, bo jestem całe dnie z małym sama. Jeszcze antyprzedszkolny typ mi się trafił, więc ulżyć sobie nie mogę. Oczy na zapałki. 😂

Do góry