reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Kojarzycie kiedy lekarze zakłają kartę ciąży? W poniedziałek mam wizytę w luxmed bo muszę wysepic skierowanie na badania, które mam zrobić do lekarza prywatnie. I tak się zastanawiam czy mnie tam lekarz nie wyśmieje że za wcześniej przyszlam i wogole... Wiecie jak to jest, nie wiadomo na kogo się trafi

reklama
Cześć dziewczyny... byłam w czwartek u ginekologa i lekarka powiedziała,ze pęcherzyk jest ale blisko ściany macicy a moja macica ma jakiś inny kształt... sercowaty,ogólnie jest ryzyko ciazy pozamaczinej, ale jeszcze jest nadzieja... kazała przyjść w przyszły czwartek... strasznie się martwię, nie wiem co myśleć... może któraś z Was ma/miała podobna sytuacje? 🥺 (4tc według lekarza)

Cześć dziewczyny... byłam w czwartek u ginekologa i lekarka powiedziała,ze pęcherzyk jest ale blisko ściany macicy a moja macica ma jakiś inny kształt... sercowaty,ogólnie jest ryzyko ciazy pozamaczinej, ale jeszcze jest nadzieja... kazała przyjść w przyszły czwartek... strasznie się martwię, nie wiem co myśleć... może któraś z Was ma/miała podobna sytuacje? 🥺 (4tc według lekarza)
A kiedy miałaś ostatnia miesiączkę? Czyli pęcherzyk się nie ulokował w macicy? 🥺Może za szybko usg. Nadzieję trzeba mieć zawsze.

A kiedy miałaś ostatnia miesiączkę? Czyli pęcherzyk się nie ulokował w macicy? 🥺Może za szybko usg. Nadzieję trzeba mieć zawsze.
Ostatnia miesiączka 19 Stycznia. Właśnie zdaniem lekarki ulokował się na jej ściance i może się przesunąć poza :( nic już z tego nie wiem... po usłyszeniu ryzyka ciazy pozamacicznej się wylaczyalam...

Na spokojnie powtórz wizytę u ginekologa, a na Twoim miejscu nie opierała bym się na jednej opinii tylko poszła do kolejnego specjalisty niech spojrzy bo to wczesna ciąża i dużo zależy od sprzętu na którym wykonywane są badania.

Dziękuję, miło znaleźć się w takim zacnym gronie 🥰
Zauważyłam właśnie, że ta praktyka bardzo zwiększyła świadomość ciała, przez co ten okres starań (od sierpnia 2020) mocno przeżywałam emocjonalnie. Dziś spotkam się z moją nauczycielką, praktykuję ashtangę, która jest taka trochę 'pokoleniowa' - mamy guru, mistrza w Indiach, który daje pozwolenie niektórym uczniom na nauczanie, ci jadą w świat i uczą kolejne pokolenia. Z tego powodu przywiązanie ucznia do nauczyciela jest dość znaczne... Na chwilę obecną zawiesiłam praktykę, bo wcześniej się przeprowadzałam i nie było po prostu warunków, a teraz bombelek, a z tego co wiem do końca 12 tygodnia praktyka ashtangi jest niezalecana. Ta nauczycielka sama jest mamą, więc liczę na jej podpowiedzi ☺ wrócę do ciebie wieczorem, jak już będę po spotkaniu. A jeśli chodzi o online, wiem że na YouTube Gosia Mostowska miała praktyki dostosowane dla ciężarnych, ale sama ich nie wykonywałam.
O jak milutko ☺️ będę się Tobą inspirować bo widzę, że siedzisz mocno w temacie 😃 od kiedy zaczęłaś praktykować jogę? 😍 Ja od lipca więc dopiero raczkuje ☺️

Czy myślisz, że mogę wrócić do jogi teraz? Mam taką potrzebę psychiczną. Ale koleżanka dostała opierdziel kiedyś, że zajęła się joga w ciąży dopiero i mogła sobie zaszkodzić. Chociaż ja w sumie nie zaczęłabym teraz tylko miałam przerwę 2 miesięce, a jednak pół roku chodziłam i widziałam postępy w asanach, że jestem bardziej rozciągnięta 🤔 ostatni raz byłam na zajęciach w ostatni dzień otwarcia klubów to przerwa jakoś chyba 2 miesiące by wynosiła 🤔

Znam Gosię Mostowska ☺️ wydaje mi się najbardziej wartościową instruktorka na YT. Ma też super głosik, miło się jej słucha ☺️ Przymierzałam się do jej medytacji, ale jakoś nigdy nie zaczęłam 🙈

Kojarzycie kiedy lekarze zakłają kartę ciąży? W poniedziałek mam wizytę w luxmed bo muszę wysepic skierowanie na badania, które mam zrobić do lekarza prywatnie. I tak się zastanawiam czy mnie tam lekarz nie wyśmieje że za wcześniej przyszlam i wogole... Wiecie jak to jest, nie wiadomo na kogo się trafi

Który będziesz miała dokładnie tc w poniedziałek ?
Raczej na tej drugiej wizycie (koło 7-9 tyg) zakładają jak już jest serduszko. Ale różnie to bywa bo niektórzy to od razu i w piątym tygodniu potrafią 😅 zależy od lekarza.
Może być tak, że lekarz Ci wystawi skierowanie na badania, a karty nie da.

Też mam wizytę w poniedziałek w Luxmedzie w sprawie skierowań na badania i też będą mi potrzebne do mojego lekarza do którego chodzę prywatnie 😂 o której masz? Ja o 13. I też mam nadzieję, że lekarz wszystko wypisze, a nie mnie pogoni bo to będzie dopiero 5+2.
Karta jak karta to mi tam rybka byle badania zlecił 🤣

Gratulacje pięknej bety 🥰 jaki przyrost?
A nerwowy piątek, ale tak to jest jak się robi w korpo 😅 na szczęście już prawie koniec dnia i będzie można odsapnąć. Jestem super zadowolona z zakupu którego wczoraj dokonałam - kupiłam sobie super wygodny, elastyczny stanik w Oysho. Mam spory biust mimo małego obwodu pod i żaden stanik nie był wygodny, dosłownie wylewałam się z tych które do tej pory nosiłam. A teraz OJEZU co za komfort, nic nie cisnie, fajnie trzyma, jest mieciutki i ma potencjał do dalszego ewentualnego rozciągania 😂
Pokaz 😂znaczy sam stanik na stronce albo coś ☺️

Znam ten problem bo mam 60D - 65D więc w takich zwykłych sklepach typu H&M nie mogę kupować staników bo wszystko jest za luźne w obwodzie wzgledem miseczki. W sklepach zwykłych z bielizną to też albo mają od 70 D i mam za luźny pod biustem , albo jak mniejszy obwód to np jest góra 65C. Muszę kupować staniki tam gdzie są brafiterki bo oni mają większą rozmiarowke no albo po prostu w dobrym sklepie z bielizną
🙈

reklama
Do góry