reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam -6 oko prawe i - 6,75 oko lewe. Gin nie pytał mnie o to jaką mam wadę ani nic, to że muszę mieć cc wyszło u okulistki, powiedziała że jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że spadnie mi siatkówka dlatego ona nie widzi innego rozwiązania jak cc.
Jedna z koleżanek już mnie oczywiście straszy, że cesarka jest dużo gorsza od naturalnego, że mi współczuje i tak dalej 😂
Hmm...ja mam -5,5 i astygmatyzm ...może też powinnam się podpytać.

reklama
Jestem 20+2 dzisiaj od rana boli mnie podbrzusze z lewej strony jak na okres a dawno mnie już podprzusze nie bolało wzięłam sobie nospe . Czy kogoś w tym podobny czasie tez boli brzuch?? W tym czasie myślicie dalej może bolec?? Ze to normalne??
Mój lekarz mówi, ze może tak bolec w sumie całą ciążę i że to normalne.

Ja mam porównanie i w życiu nigdy bez ważnych powodów na cesarkę się nie zgodzę. Nic w niej lżejszego nie ma. Ból po jest nie do opisania, pionizacja przy której zemdlałam z bólu , ja byłam zakażona bakteria beztlenową i jeszcze inne mamy zajmują się dzieckiem, moje wtedy zmarło. Dla mnie to trauma i to ogromna. Zdecydowałam się na poród sn po cc. Poród naturalny był dla mnie dużo lżejszy, a rodziłam bez znieczulenia. Ogólnie myślałam że to bardziej boli. Od razu po porodzie mogłam zająć się dzieckiem i podawałam dzieci mamą po cesarce. Moja koleżanka przez moje wychwalanie też zdecydowała się na poród sn po cc i też uważa że to jest nic w porównaniu do cesarki. Ja osobiście nie rozumiem cesarek na życzenie bo to i większe ryzyko komplikacji jak i po prostu potworny ból. Oczywiście każdy ma prawo do swojej decyzji, ale ja boję się cesarki potwornie.
I nikt nie robił problemów, że chcesz rodzić sn po cesarce? Ja też mam oba rodzaje porodzie za sobą. I też niestety CC nie wspominam zbyt różowo. Ale wielu lekarzy uznaje tylko CC po CC🤷

Wszystkie? :) @Natalia9898 o jaka poprawkę chodzi?
Na 16 użytkowniczek mamy 8xK 5xM oraz 3xniepewny wynik wiec prawie po równo :)
Dzięki za uczestnictwo. Dopisujcie się śmiało. Kopiuje sobie listę do notatek

1. Juana19 - 03.11.2021 -K-Zosia
2. Unficzka - 07.11.2021 -M-Wiktor
3. MiśZielinka - 23.11.2021 -M- (?) Gniewomir
4. bzzz1 - 07.11.2021- K,M? - Laura, Blanka??
5.Natalia9898 - 14.11.2021- M -(?) Marcel
6. mini_85 - 05.11.2021 - M - 🤷‍♀️🤦‍♀️
7.katarzyna21st- 01.11.2021 plec K Prawdopodobnie Oliwia ❤
8. hikari_ona - 20.11.2021 -K- Eliza, Zuzia, Maja, Pola - negocjujemy :D
9.olka1987 - 27.11.2021 - płeć K. Imię jeszcze wielka niewiadoma
10. AliG-10.11.2021- płeć K- Maja
11. Ja.mama - 20.11.2021 - K - na razie Hela/Oliwka
12. K1991- 01.11.2021- M?- narady trwają.
13. MarlenaP - 15.11.2021 -Franek? Julia???
14. mamuska3 - 08.11.2021 - M - Wiktor, Fabian, Marcel - jeszcze się nie zdecydowaliśmy 😁
15. EmiD 12.11.2021 K- Zuzia, Oliwia
16. Smaily - 25.11.2021 K- Małgosia lub Beatka
proszę dopisz Margola29-13.11.21-K? Bo ktoś uciął i uciekła :)

I nikt nie robił problemów, że chcesz rodzić sn po cesarce? Ja też mam oba rodzaje porodzie za sobą. I też niestety CC nie wspominam zbyt różowo. Ale wielu lekarzy uznaje tylko CC po CC🤷
Nie nie było. Miałam akurat do czynienie z lekarzami, którzy wiedzą że vbac niesie mniej powikłań niż kolejne cc. Oczywiście pod koniec porodu miałam często badana na usg bliznę po cesarce, no i takiej ciąży nie mogłam przenosić. Też musiałam się zgłosić tydzień przed terminem do szpitala. Urodziłam koniec końców 3 dni przed terminem całkowicie naturalnie.

Ja rodziłam naturalnie, mój poród trwał 18 godzin. Było to 18 godzin okropnego bolu, nie do opisania. Miałam już skorcze a nie miałam rozwarcia, mimo podawania dużej dawki oksytocyny. Myślałam ze zejdę tam, wyłam z bolu i błagałam o cesarkę ale nikt z lekarzy i położnych nie chciał się zlitować, w końcu po 18 godz urodziłam córkę, moje pierwsze słowa: już nie boli, czy ja umarłam?
Trauma taka ze na druga ciąże teraz zdecydowałam się po 6 latach;))
Oby bez powtórki….
Fakt jest taki ze już 5 godzin po porodzie sama chodziłam, byłam pod prysznicem, a następnego dnia to już w ogóle jakby nigdy nic;)

Jestem 20+2 dzisiaj od rana boli mnie podbrzusze z lewej strony jak na okres a dawno mnie już podprzusze nie bolało wzięłam sobie nospe . Czy kogoś w tym podobny czasie tez boli brzuch?? W tym czasie myślicie dalej może bolec?? Ze to normalne??
Ja jestem w 15tc, na ostatniej wizycie lekarz na bóle podbrzusza(mam kłócia, czasem takie jakby kolki) zlecił mi magne b6 i w razie czego no spe, ale ja miałam plamienia w 8tc i potem w 13tc, więc najlepiej podpytaj lekarza czy powinnaś coś brać. Odkąd łykam ten Magnez na ból to przechodzi, nospy jeszcze nie łykałam.

reklama
Ja mam porównanie i w życiu nigdy bez ważnych powodów na cesarkę się nie zgodzę. Nic w niej lżejszego nie ma. Ból po jest nie do opisania, pionizacja przy której zemdlałam z bólu , ja byłam zakażona bakteria beztlenową i jeszcze inne mamy zajmują się dzieckiem, moje wtedy zmarło. Dla mnie to trauma i to ogromna. Zdecydowałam się na poród sn po cc. Poród naturalny był dla mnie dużo lżejszy, a rodziłam bez znieczulenia. Ogólnie myślałam że to bardziej boli. Od razu po porodzie mogłam zająć się dzieckiem i podawałam dzieci mamą po cesarce. Moja koleżanka przez moje wychwalanie też zdecydowała się na poród sn po cc i też uważa że to jest nic w porównaniu do cesarki. Ja osobiście nie rozumiem cesarek na życzenie bo to i większe ryzyko komplikacji jak i po prostu potworny ból. Oczywiście każdy ma prawo do swojej decyzji, ale ja boję się cesarki potwornie.
Ja się raczej nigdy nie wypowiem który poród, bo nie będę mogła mieć porównania z powodu mojej wady wzroku.

Do góry