reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

A jaką masz wadę wzroku??? Bo ja minus 5 a w sumie lekarz mnie o to nie pytał
Ja mam -6 oko prawe i - 6,75 oko lewe. Gin nie pytał mnie o to jaką mam wadę ani nic, to że muszę mieć cc wyszło u okulistki, powiedziała że jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że spadnie mi siatkówka dlatego ona nie widzi innego rozwiązania jak cc.
Jedna z koleżanek już mnie oczywiście straszy, że cesarka jest dużo gorsza od naturalnego, że mi współczuje i tak dalej 😂

reklama
Ja mam -6 oko prawe i - 6,75 oko lewe. Gin nie pytał mnie o to jaką mam wadę ani nic, to że muszę mieć cc wyszło u okulistki, powiedziała że jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że spadnie mi siatkówka dlatego ona nie widzi innego rozwiązania jak cc.
Jedna z koleżanek już mnie oczywiście straszy, że cesarka jest dużo gorsza od naturalnego, że mi współczuje i tak dalej 😂
Będzie dobrze!!! Hmm to może ja też powinnam przejść się do jakiegoś okulisty i dopytać, bo w sumie bo tej pory nie przyszło mi to przez myśl:dd

ja to chyba wolała bym cesarkę bije się że podczas porodu pójdzie coś nie tak , nie masz co się bać

ja to chyba wolała bym cesarkę bije się że podczas porodu pójdzie coś nie tak , nie masz co się bać
Ja chyba jednego i drugiego boję się tak samo, ale nie jakoś panicznie, więc nie ma dla mnie dużej różnicy :D Chociaż cesarka może wydaje mi się trochę "lżejsza" jak sobie tak czasem myślę.
Ciągle sobie mówię, że po prostu musi być dobrze i tyle 😊
A na straszenie byłam w sumie przygotowana, dużo osób mi mówiło że tak będzie i żeby brać te wszystkie historie z dystansem.
Najlepsze jest to, że ta koleżanka rodziła naturalnie, więc skąd może wiedzieć co jest gorsze skoro nie ma porównania? 🙈
No i jeszcze fakt, że każdy organizm jest inny, każdy ma inny próg bólu, inaczej się regeneruje itd :)

Wszystkie? :) @Natalia9898 o jaka poprawkę chodzi?
Na 16 użytkowniczek mamy 8xK 5xM oraz 3xniepewny wynik wiec prawie po równo :)
Dzięki za uczestnictwo. Dopisujcie się śmiało. Kopiuje sobie listę do notatek

1. Juana19 - 03.11.2021 -K-Zosia
2. Unficzka - 07.11.2021 -M-Wiktor
3. MiśZielinka - 23.11.2021 -M- (?) Gniewomir
4. bzzz1 - 07.11.2021- K,M? - Laura, Blanka??
5.Natalia9898 - 14.11.2021- M -(?) Marcel
6. mini_85 - 05.11.2021 - M - 🤷‍♀️🤦‍♀️
7.katarzyna21st- 01.11.2021 plec K Prawdopodobnie Oliwia ❤
8. hikari_ona - 20.11.2021 -K- Eliza, Zuzia, Maja, Pola - negocjujemy :D
9.olka1987 - 27.11.2021 - płeć K. Imię jeszcze wielka niewiadoma
10. AliG-10.11.2021- płeć K- Maja
11. Ja.mama - 20.11.2021 - K - na razie Hela/Oliwka
12. K1991- 01.11.2021- M?- narady trwają.
13. MarlenaP - 15.11.2021 -Franek? Julia???
14. mamuska3 - 08.11.2021 - M - Wiktor, Fabian, Marcel - jeszcze się nie zdecydowaliśmy 😁
15. EmiD 12.11.2021 K- Zuzia, Oliwia
16. Smaily - 25.11.2021 K- Małgosia lub Beatka

1. Juana19 - 03.11.2021 -K-Zosia
2. Unficzka - 07.11.2021 -M-Wiktor
3. MiśZielinka - 23.11.2021 -M- (?) Gniewomir
4. bzzz1 - 07.11.2021- K,M? - Laura, Blanka??
5.Natalia9898 - 14.11.2021- M -(?) Marcel
6. mini_85 - 05.11.2021 - M - 🤷‍♀️🤦‍♀️
7.katarzyna21st- 01.11.2021 plec K Prawdopodobnie Oliwia ❤
8. hikari_ona - 20.11.2021 -K- Eliza, Zuzia, Maja, Pola - negocjujemy :D
9.olka1987 - 27.11.2021 - płeć K. Imię jeszcze wielka niewiadoma
10. AliG-10.11.2021- płeć K- Maja
11. Ja.mama - 20.11.2021 - K - na razie Hela/Oliwka
12. K1991- 01.11.2021- M?- narady trwają.
13. MarlenaP - 15.11.2021 -Franek? Julia???
14. mamuska3 - 08.11.2021 - M - Wiktor, Fabian, Marcel - jeszcze się nie zdecydowaliśmy 😁
15. EmiD 12.11.2021 K- Zuzia, Oliwia
16. Smaily - 25.11.2021 K- Małgosia lub Beatka
17. Aleksandra_3 - 26.11.2021 - M? - Antoni, Franciszek, Tadeusz

Jestem 20+2 dzisiaj od rana boli mnie podbrzusze z lewej strony jak na okres a dawno mnie już podprzusze nie bolało wzięłam sobie nospe . Czy kogoś w tym podobny czasie tez boli brzuch?? W tym czasie myślicie dalej może bolec?? Ze to normalne??

reklama
Ja chyba jednego i drugiego boję się tak samo, ale nie jakoś panicznie, więc nie ma dla mnie dużej różnicy :D Chociaż cesarka może wydaje mi się trochę "lżejsza" jak sobie tak czasem myślę.
Ciągle sobie mówię, że po prostu musi być dobrze i tyle 😊
A na straszenie byłam w sumie przygotowana, dużo osób mi mówiło że tak będzie i żeby brać te wszystkie historie z dystansem.
Najlepsze jest to, że ta koleżanka rodziła naturalnie, więc skąd może wiedzieć co jest gorsze skoro nie ma porównania? 🙈
No i jeszcze fakt, że każdy organizm jest inny, każdy ma inny próg bólu, inaczej się regeneruje itd :)
Ja mam porównanie i w życiu nigdy bez ważnych powodów na cesarkę się nie zgodzę. Nic w niej lżejszego nie ma. Ból po jest nie do opisania, pionizacja przy której zemdlałam z bólu , ja byłam zakażona bakteria beztlenową i jeszcze inne mamy zajmują się dzieckiem, moje wtedy zmarło. Dla mnie to trauma i to ogromna. Zdecydowałam się na poród sn po cc. Poród naturalny był dla mnie dużo lżejszy, a rodziłam bez znieczulenia. Ogólnie myślałam że to bardziej boli. Od razu po porodzie mogłam zająć się dzieckiem i podawałam dzieci mamą po cesarce. Moja koleżanka przez moje wychwalanie też zdecydowała się na poród sn po cc i też uważa że to jest nic w porównaniu do cesarki. Ja osobiście nie rozumiem cesarek na życzenie bo to i większe ryzyko komplikacji jak i po prostu potworny ból. Oczywiście każdy ma prawo do swojej decyzji, ale ja boję się cesarki potwornie.

Do góry