Ja również umówiona na pierwsza dawke na 18 czerwca co to za lekarz który powiedział żeby się nie szczepic bo tego jeszcze nie słyszałam? Ja mam opinie od kilku osób w tym mi bliskich pracujących w opiece medycznej i wszyscy jednogłośnie na takJeden Lekarz powie żeby się szczepić drugi nie i to jest chyba najgorsze. Mój ginekolog zasugerował żeby po 20tc się zaszczepić ale mam jeszcze trochę czasu
Będę czytać i słuchać ma ten temat
Osobiście wolałabym się a szczepić po porodzie.. A jeśli już miałabym się szczepić w ciąży to w ostatnich tygodniach. Najlepiej po 32tc,
reklama
MiśZielinka
Fanka BB :)
No ja akurat pracuje w Ochronie Zdrowia więc lepszego źródła chyba nie znajdę i wiem, że medycy różnie do tego podchodzą - w tym lekarze chorób zakaźnych radiolodzy itp. Nie bez powodu powstaje niezależne stowarzyszenie lekarskie . Co nie zmienia faktu, że chce się szczepić. Podejmę tylko decyzję gdy będę 100% pewna i będę miała opinie większej ilości lekarzy i medyków co do miesiąca czy okresu w którym powinnam to zrobić, zwłaszcza, że ja do 20tc mam jeszcze trochę czasu.Ja również umówiona na pierwsza dawke na 18 czerwca co to za lekarz który powiedział żeby się nie szczepic bo tego jeszcze nie słyszałam? Ja mam opinie od kilku osób w tym mi bliskich pracujących w opiece medycznej i wszyscy jednogłośnie na tak
Myślę, że dzielić się możemy odczuciami po szczepieniu ewentualnie, ale jeśli chodzi o to czy i kiedy się szczepimy albo ocena źródeł opinii z których zasięgamy informacji nie powinna podlegać dyskusji. Żeby uniknąć nie potrzebnych spięć, bo jak wiadomo każdy ma do tego inne podejście i jest to temat ciężki jak polityka.
W mojej pracy szczepią więc też mogę się dowiedzieć ile ciężarnych się zgłasza i w jakich tygodniach
Więc spoko. Napewno decyzja będzie w pełni świadoma.
Natalia9898
nie każdy lekarz ma taką samą opinie zacznijmy od tegoJa również umówiona na pierwsza dawke na 18 czerwca co to za lekarz który powiedział żeby się nie szczepic bo tego jeszcze nie słyszałam? Ja mam opinie od kilku osób w tym mi bliskich pracujących w opiece medycznej i wszyscy jednogłośnie na tak
MiśZielinka
No i oczywiście trzeba pamiętać, że ciąża i przejścia każdej z Nas są inne i lekarz, który o tym wie każdej z Nas może doradzić inny odpowiedni termin na szczepienie. Jeden powie ze w 13tc jest ok a inny że po 30tc.nie każdy lekarz ma taką samą opinie zacznijmy od tego
Dlatego właśnie myślę, że na temat tego "co to za lekarz" niema co dyskutować
Juana19
Ja miałam modernę (w ciąży rekomendowana jest tylko moderna i pfeizer) i jedynym skutkiem ubocznym był silny ból ręki przez 3 dni. Nie brałam leków, nie było aż tak złe ale włosów nawet umyć nie mogłam bo ręki się nie dało podnieść. Szczepilam się po 16 tygodniu. Wg mojego lekarza można od 12ego.
MiśZielinka
Poranny koszmar.
Wczoraj cały dzień czułam się nawet nieźle. Wieczorem nie miałam kataru, lekkie drapanie w gardle. Antybiotyk wzięty. Ale dzisiaj tragedia!
Od rana już zwymiotowałam flegma, gardło boli, z nosa spływa.. Kiedy to się skończy? Składam ręce do Boga żeby ten antybiotyk mi pomógł bo to jakiś kaszmar.. Jeść mi się nie chce ale muszę coś chapnąć żeby wziąć te leki..
Do wizyty Jeszcze 2 tygodnie.. Muszę zrobić morfologie i mocz.
Chyba dzisiaj albo jutro posłucham malucha na detektorze. Tylko to mnie uspokaja.
Wczoraj cały dzień czułam się nawet nieźle. Wieczorem nie miałam kataru, lekkie drapanie w gardle. Antybiotyk wzięty. Ale dzisiaj tragedia!
Od rana już zwymiotowałam flegma, gardło boli, z nosa spływa.. Kiedy to się skończy? Składam ręce do Boga żeby ten antybiotyk mi pomógł bo to jakiś kaszmar.. Jeść mi się nie chce ale muszę coś chapnąć żeby wziąć te leki..
Chyba dzisiaj albo jutro posłucham malucha na detektorze. Tylko to mnie uspokaja.
Szczęśliwakobieta
Ty masz covida ja miałam to samo to nie jest zwykle przeziębienie masakra wiem co czujesz.. mi antybiotyk wtedy jak miałam covid zaczął działać po 4 dniach ale i trzymało mnie 3tyg brałam antybiotyk tydzieńPoranny koszmar.
outofthebox
@MiśZielinka testowalas się na covid w ciągu ostatniego miesiąca, odkąd masz te objawy? Oby ten antybiotyk pomógł, bo przecież musiało Cię to już mega wymęczyć!
U mnie w ramach updatu niewiele nowego, brzuch lekko rośnie, pierwsza dawka szczepionki za mną, łapka boli, ale na szczęście nic poza tym U mnie nie ma oficjalnej rekomendacji szczepienia w ciazy, ale można to zrobić po rozmowie z lekarzem, po 13. tygodniu, również miałam Modernę
U mnie w ramach updatu niewiele nowego, brzuch lekko rośnie, pierwsza dawka szczepionki za mną, łapka boli, ale na szczęście nic poza tym U mnie nie ma oficjalnej rekomendacji szczepienia w ciazy, ale można to zrobić po rozmowie z lekarzem, po 13. tygodniu, również miałam Modernę
reklama
MiśZielinka
Też mi się wydaje, że to ta inna mutacja może.. Ja zaczynam właśnie 3 tydzień chorowania..Ty masz covida ja miałam to samo to nie jest zwykle przeziębienie masakra wiem co czujesz.. mi antybiotyk wtedy jak miałam covid zaczął działać po 4 dniach ale i trzymało mnie 3tyg brałam antybiotyk tydzień
Najśmieszniejsze jest to, że każdy lekarz mi się pytał czy miałam wymaz na covid a gdy mówiłam że nie to żaden mnie na ten wymaz nie skierował
@MiśZielinka testowalas się na covid w ciągu ostatniego miesiąca, odkąd masz te objawy? Oby ten antybiotyk pomógł, bo przecież musiało Cię to już mega wymęczyć!
Powiem Ci szczerze, że lekarze pytali czy robiłam test na covid ale gdy mówiłam, że nie żaden z lekarzy nie postanowił mnie na taki test skierować.. A teraz kiedy biorę antybiotyk to chyba Zaczekam na efekty
Trwa to tyle czasu, że już sama niewiem co robić..
No ale co poradzić..