reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny idę dzisiaj na prenatalne. Od wczoraj się bardzo stresuje i nie mogłam spać [emoji17] trzymajcie kciuki
Czekamy na wieści [emoji846][emoji7]
Dziewczyny jestem po wizycie. Nerwów jak zwykle z tym babsztylem co niemiera, ale udało się i wymusilam na babie skierowanie na USG -pilne i dostałam termin na jutro. Ona twierdziła, że jak będę miała USG tam na Ujastku już to nic się nie stanie. Ja mówię, że może i nie, ale należy mi się teraz i ma mi to wypisać. Udało się. Więcej tu nie wroce
Super że się udało. Ja na twoim miejscu także bym tam nie wróciła

reklama
Czekamy na wieści [emoji846][emoji7]Super że się udało. Ja na twoim miejscu także bym tam nie wróciła
Hej hej już jestem ☺️☺️ sorki że teraz dopiero ale mam takie wzdęcia i refluks dzisiaj że od powrotu do domu leżę. Z USG ogólnie wszystko dobrze ☺️☺️ choć nam trochę dokuczały dzidziaki. Jeden maluszek wgl nas olał i odwrócił się tyłem . Parametry wszystkie dobrze tylko u jednego nie widział buźki bo się nie chciał odwrócić . Jeśli chodzi o płeć to już wgl się tak pozastawiały że pan doktor stwierdził że poprostu " mają nas w dupie" 🙆 nic nie pokazały więc dalej nie wiemy ☺️ czekamy jeszcze na wynik pappa. Udało mu się zrobić tylko jedno zdjęcie bo się strasznie wierciły. Narazie się uspokoiłam ,ale 25 będę mieć wynik z krwi i wtedy zobaczymy czy wyjdzie dobrze.

Dziewczyny na heparynie pytanie do Was. Czy zdarza Wam się mieć sporadycznie odczyny alergiczne po wkłuciu? Ja w jednym miejscu jak się wkłuje to na drugi dzień mam swędzący odstający czerwony odczyn. Ostatni raz miałam z miesiąc temu i zapomniałam o tym miejscu. Wczoraj znów to samo.

Matko jedyna co ja mam robić?!!
Dziewczyny pije żurawinę i cytrynę i miód wszystko na ciepło, leżę pod 3ma kocami i czuje się coraz gorzej. Pełny nos kataru a ból gardła uniemożliwił mi mówienie i przelykanie wzięłam paracetamol
. Zaczynam się martwić.. Czy któraś wie jak ratować sytuację? Wizyty u gina dopiero w następnym tygodniu w piątek

Dziewczyny pije żurawinę i cytrynę i miód wszystko na ciepło, leżę pod 3ma kocami i czuje się coraz gorzej. Pełny nos kataru a ból gardła uniemożliwił mi mówienie i przelykanie wzięłam paracetamol
. Zaczynam się martwić.. Czy któraś wie jak ratować sytuację? Wizyty u gina dopiero w następnym tygodniu w piątek
Mi na gardło kazała kupić Tantum Verde a na katar *spam* katar i inhalacje a jak to by mi nie pomogło to udać się do rodzinnego. Weź może kochana wymocz sobie nogi i ja bym polecała syrop z mleczu. Daj znać jak się będziesz czuła potem. 🥰🥰

Mi na gardło kazała kupić Tantum Verde a na katar *spam* katar i inhalacje a jak to by mi nie pomogło to udać się do rodzinnego. Weź może kochana wymocz sobie nogi i ja bym polecała syrop z mleczu. Daj znać jak się będziesz czuła potem. 🥰🥰
Kurde czemu mi spamuje cały czas. Może spróbuję inaczej p r e n a l e n k a t a r

Kurde czemu mi spamuje cały czas. Może spróbuję inaczej p r e n a l e n k a t a r

Będę walczyć. Mam nadzieję, że to nie angina ale płakać mi się chce.. Ciągle coś. Jak nie ten pęcherz to teraz gardło mprzez kichanie i kaslanie brzuch też już mnie boli bo ciągle go spinam.. Eh

Mi pomogly inhalacje z soli fizjologicznej i picie imbiru z cytryna i miodem. Na gardlo dodatkowo tantum Verde do psikania. I wylezec:)

reklama
Współczuję zwłaszcza ze przeziebionej moze Cie nie przyjąć :( miałaś usg genetyczne juz ? Na gardło mi od zawsze pomaga płukanie wodą z solą obrzydliwe ale najlepsze. Nos można płakać wodą z kropla plynu lugola lub wody utlenionej. Sa tez plyny do irygacji ktore można w ciąży np. Zatoclear

Do góry