reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny idę dzisiaj na prenatalne. Od wczoraj się bardzo stresuje i nie mogłam spać [emoji17] trzymajcie kciuki
Czekamy na wieści [emoji846][emoji7]
Dziewczyny jestem po wizycie. Nerwów jak zwykle z tym babsztylem co niemiera, ale udało się i wymusilam na babie skierowanie na USG -pilne i dostałam termin na jutro. Ona twierdziła, że jak będę miała USG tam na Ujastku już to nic się nie stanie. Ja mówię, że może i nie, ale należy mi się teraz i ma mi to wypisać. Udało się. Więcej tu nie wroce
Super że się udało. Ja na twoim miejscu także bym tam nie wróciła

reklama
Czekamy na wieści [emoji846][emoji7]Super że się udało. Ja na twoim miejscu także bym tam nie wróciła
Hej hej już jestem ☺️☺️ sorki że teraz dopiero ale mam takie wzdęcia i refluks dzisiaj że od powrotu do domu leżę. Z USG ogólnie wszystko dobrze ☺️☺️ choć nam trochę dokuczały dzidziaki. Jeden maluszek wgl nas olał i odwrócił się tyłem . Parametry wszystkie dobrze tylko u jednego nie widział buźki bo się nie chciał odwrócić . Jeśli chodzi o płeć to już wgl się tak pozastawiały że pan doktor stwierdził że poprostu " mają nas w dupie" 🙆 nic nie pokazały więc dalej nie wiemy ☺️ czekamy jeszcze na wynik pappa. Udało mu się zrobić tylko jedno zdjęcie bo się strasznie wierciły. Narazie się uspokoiłam ,ale 25 będę mieć wynik z krwi i wtedy zobaczymy czy wyjdzie dobrze.

Dziewczyny na heparynie pytanie do Was. Czy zdarza Wam się mieć sporadycznie odczyny alergiczne po wkłuciu? Ja w jednym miejscu jak się wkłuje to na drugi dzień mam swędzący odstający czerwony odczyn. Ostatni raz miałam z miesiąc temu i zapomniałam o tym miejscu. Wczoraj znów to samo.

Matko jedyna co ja mam robić?!!
Dziewczyny pije żurawinę i cytrynę i miód wszystko na ciepło, leżę pod 3ma kocami i czuje się coraz gorzej. Pełny nos kataru a ból gardła uniemożliwił mi mówienie i przelykanie wzięłam paracetamol
. Zaczynam się martwić.. Czy któraś wie jak ratować sytuację? Wizyty u gina dopiero w następnym tygodniu w piątek

Dziewczyny pije żurawinę i cytrynę i miód wszystko na ciepło, leżę pod 3ma kocami i czuje się coraz gorzej. Pełny nos kataru a ból gardła uniemożliwił mi mówienie i przelykanie wzięłam paracetamol
. Zaczynam się martwić.. Czy któraś wie jak ratować sytuację? Wizyty u gina dopiero w następnym tygodniu w piątek
Mi na gardło kazała kupić Tantum Verde a na katar *spam* katar i inhalacje a jak to by mi nie pomogło to udać się do rodzinnego. Weź może kochana wymocz sobie nogi i ja bym polecała syrop z mleczu. Daj znać jak się będziesz czuła potem. 🥰🥰

Mi na gardło kazała kupić Tantum Verde a na katar *spam* katar i inhalacje a jak to by mi nie pomogło to udać się do rodzinnego. Weź może kochana wymocz sobie nogi i ja bym polecała syrop z mleczu. Daj znać jak się będziesz czuła potem. 🥰🥰
Kurde czemu mi spamuje cały czas. Może spróbuję inaczej p r e n a l e n k a t a r

Kurde czemu mi spamuje cały czas. Może spróbuję inaczej p r e n a l e n k a t a r

Będę walczyć. Mam nadzieję, że to nie angina ale płakać mi się chce.. Ciągle coś. Jak nie ten pęcherz to teraz gardło mprzez kichanie i kaslanie brzuch też już mnie boli bo ciągle go spinam.. Eh

Mi pomogly inhalacje z soli fizjologicznej i picie imbiru z cytryna i miodem. Na gardlo dodatkowo tantum Verde do psikania. I wylezec:)

reklama
Współczuję zwłaszcza ze przeziebionej moze Cie nie przyjąć :( miałaś usg genetyczne juz ? Na gardło mi od zawsze pomaga płukanie wodą z solą obrzydliwe ale najlepsze. Nos można płakać wodą z kropla plynu lugola lub wody utlenionej. Sa tez plyny do irygacji ktore można w ciąży np. Zatoclear

Do góry