reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dzisiaj mam jakiś dziwny dzień. Wciąż coś mnie kłuje. Raz z lewej strony, jakby koło żołądka, raz mocno lewy jajnik. Oczywiście wyobraźnia pracuje 🙈 W poniedziałek wizyta i wtedy chyba dopiero się uspokoję.

Ja w pierwszej ciazy miałam 23kata pamiętam jak na początku trafiłam do szpitala i położona do mnie z tekstem "boże dziecko kto Ci to zrobił" Ja mówię mąż hahaha
Albo jak przyszedł lekarz na rozmowę wygonił mi chłopa i mnie pociesza pyta się a ten chłopak co tak przychodzi a ja mówię to mój mąż haha na to on ojej to niech wejdzie😂😂😂
(Mam 158 i 43kg) do tej pory jak mnie widzą z synek to pytają czy to mój brat. Kiedyś wychodzę z palcu zabaw w rękach zabawki młody się ciągnie mówię chodź synek chodź na to starszy pan się odwraca i z tekstem "no i po co dziecko Ci to było w tym wieku" Hahah
mam tak samo 🤣🤣🤣🤣 rodziłam gdy miałam 23 lata, a jeszcze jakiś czas temu będąc na zakupach z obiema córkami kupowałam piwko i kasjerka poprosiła mnie o dowód 😅😅😅😅

Hej dziewczyny.

Ja też jestem w pierwszej ciazy skończę 30 lat właśnie w listopadzie (po cichu licze na najpiękniejszy prezent urodzinowy) 😉

Ja nie wiem, czy ze mną jest wszytsko ok bo zachcianek nie mam w sumie żadnych. Jestem w 5+1 i mdłości mam bardzo delikatne z rana, pobolewa mnie brzuch i piersi. I czasem aż muszę dotknąć swoich cyckow, aby upewnić się, że jestem w ciąży i jak bolą to wtedy dopiero się uspakajam, że sb tego nie wymyśliłam haha 😋😁

A no i idę spać z kurami, o godzinie 8 już spałam 😋

Ja ogólnie jestem bardzo drobna, ważę 48 przy wzroście 163 i mam wrażenie że mi brzuch wybulilo, ale to pewnie tylko moje złudzenie 😋

mam tak samo 🤣🤣🤣🤣 rodziłam gdy miałam 23 lata, a jeszcze jakiś czas temu będąc na zakupach z obiema córkami kupowałam piwko i kasjerka poprosiła mnie o dowód 😅😅😅😅
też tak kiedyś miałam. A najlepsze, że nie kupiłam w końcu tego alko, bo nie wzięłam torebki (dwójką dzieci, koszyk i jeszcze torebka na ramieniu, po co?). A pani w końcu się zreflektowała, że siedmioletnia dziewczynka mówi do mnie "mama", ale nie mogła i tak sprzedać. Bo jak już spytała, to trzeba okazać dowód.

Tylko ze ja go mam w pakiecie z pracy meza, placimy skladke co miesiac. Żal nie korzystać
A ko widzisz! To rzeczywiście korzystnie, mimo sredniości o ktorej wspomniałaś :) raczej tez bym korzystała. 😁
Mnie również [emoji6][emoji6]Miejmy nadzieję że każda z nas do końca będzie miała takie wspaniałe wieści [emoji6]Ja dzisiaj rano jak się przebudziła to wzięłam z 10 chipsów i poszłam dalej spać [emoji23][emoji23]Ja dlatego chodzę i prywatnie i na NFZ bo badania to naprawdę kolosalna suma wychodzi Jakby nie można tych 9 miesięcy skrócić do chociaż 9 tygodni [emoji6][emoji6]
No ja na usg chodze prywatnie ,bo sprzęty maja lepsze i u mnie grubaska lepiej coś wypatrzeć, ale tak to wizyty na nfz. Bo i tak place składki to mi sie chyba nalezy :D 🤣😂🤣😂 jaka roszczeniowa pinda ze mnie wyłazi.. a hitem jest to ,ze do mojego doktora, do ktorego prywatnie idę na usg 2 kwietnia, na nfz zapisalam sie dopiero na 12 maja🤣😂🤣😂😂 bo wczesniej nie było terminów. Hit hitow, mam nadzieję, że jakos uda mi sie po tym usg dostać w kwietniu bokiem zeby zalozyc ksiazeczke i po skierowanka, jak nie to cos wykombinuje gdzie indziej:p

A z tymi 9 miesiacami to masz racje.. tygodni byloby przyjemniej😁

Akurat Twoj post zacytowałam co nie znaczy wcale , że odnosilam się do Ciebie. Z twojej wypowiedzi jasno wynika, że jesteś urażona tym i niestety poprostu mi przykro i strasznie Ci współczuję,ze jestes tak bardzo spięta i odbierasz wszystko personalnie. Ale jeśli masz chociaz odrobine pokory jako młody człowiek to przyjmij od starszej koleżanki radę. Nie ma sensu wbijać sobie do glowy jakiś uprzedzeń i narażać sie na niepotrzebny stres. Tez mialam lat 22. Tez bylam niepokorna,a teraz będąc starsza i bardziej doswiadczona..juz wiem,zeby nigdy wiecej nie cytować Twojego postu, bo nie potrzebuje się denerwować 😁.. pomijaj proszę moje posty ,nie czytaj, bedziesz zdrowsza i nie będziesz musiała wogole znosić braku kultury z mojej strony 😂🤣 pozdrawiam. I spokojnej ciąży:)
Dziwnym trafem post o wieku 22lat zacytowałaś i odniosłaś się jakim to gówniakiem byłaś w tym samym wieku 🤣 no faktycznie zbieg okoliczności.
Odebrałam personalnie bo odpisałaś do mojej wiadomości, czego tu nie rozumiesz? :) co nie znaczy, że mnie "uraziłaś" bo wcale nie, nie miałaś czym. Tu jest mnóstwo ludzi, taka odpowiedzią kogoś innego mogłabyś obrazić dlatego napisałam o kulturze bo ona obowiązuje, nie tylko w realu ale i na forum.
Cytując: "Tez mialam lat 22. Tez bylam niepokorna,a teraz będąc starsza i bardziej doświadczona"
I co, tu też powiesz, że nie masz mnie na myśli? :) No tak, to takie "polaczkowe" jak starsza to bardziej doświadczona... No nie powiedziałabym, że to jest reguła.
Też byłaś niepokorna.. Na jakiej podstawie stwierdzasz, że ja jestem? :)
Ja tu tylko wspomniałam o kulturze więc nie wiem co ma z tym wspólnego bycie pokornym- odnosząc się do Twojej wypowiedzi.
Tu nie chodzi o omijanie postów, nie komentowanie, nie rozmawianie między sobą.
Ja nie mam z tym problemu, temat zakończymy i tyle. Zawsze można zacząć nowy i dużo ciekawszy :)
Tak patrzę, że Ty masz większy problem z tym co ja napisałam niż ja z gówniakiem. Spokojnie, stres nie jest wskazany w ciąży :)

Hej dziewczyny.

Ja też jestem w pierwszej ciazy skończę 30 lat właśnie w listopadzie (po cichu licze na najpiękniejszy prezent urodzinowy) 😉

Ja nie wiem, czy ze mną jest wszytsko ok bo zachcianek nie mam w sumie żadnych. Jestem w 5+1 i mdłości mam bardzo delikatne z rana, pobolewa mnie brzuch i piersi. I czasem aż muszę dotknąć swoich cyckow, aby upewnić się, że jestem w ciąży i jak bolą to wtedy dopiero się uspakajam, że sb tego nie wymyśliłam haha 😋😁

A no i idę spać z kurami, o godzinie 8 już spałam 😋

Ja ogólnie jestem bardzo drobna, ważę 48 przy wzroście 163 i mam wrażenie że mi brzuch wybulilo, ale to pewnie tylko moje złudzenie 😋
Witaj! Mam dokladnie ten sam tydzienni dzień, tez w tym roku koncze 30 i dokladnie tak samo chodze spac z kurami 😂🤣 masz termin na 16.11?

reklama
Do góry