reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Moja ulewa okrutnie. Refluks wykluczyliśmy na usg więc po prostu tak ma. Próbowaliśmy zagęszczacza, syropu na refluks i ulewanie ale nie na dużej różnicy więc odstawiliśmy żeby w nią nie pakować "chemii".
Mokre ciuszki, przebieranie do przeżycia, wkurza tylko ze ja to ulewanie wybudza ze snu przy zasypianiu.
A nie próbowaliście mleka anty refluks owego?

reklama
Kurcze dziewczyny moja mała od kilku dni bardzo boi się czegoś. Nawet w czasie drzemek co chwila wybudza się z wielkimi przerażonymi oczami, bardzo szybko oddycha i zaczyna płakać. Albo jak kogoś nowego zobaczy to płacze...
Szkoda mi jej bo co chwila jest zestresowana a z drugiej strony nie mogę pomóc inaczej niż po prostu być :/

Dziewczyny słyszałyście coś o smoczkach Curaprox? Patryś ma wysokie podniebienie i ciężko mu łapać smoczki a ten podobno jest do tego dostosowany?
Tez kiedyś o niego tutaj pytalam ale nikt się nie wypowiedział wiec chyba nikt z nim nie ma przygód. U nas tez wysokie podniebienie i każdy smoczek be tez czytalam ze dziecko które nie umie sokac normalnego smoczka ze ten niby będzie sokal ale ciekawe ile w tym prawdy bo cena dość spora

Tez kiedyś o niego tutaj pytalam ale nikt się nie wypowiedział wiec chyba nikt z nim nie ma przygód. U nas tez wysokie podniebienie i każdy smoczek be tez czytalam ze dziecko które nie umie sokac normalnego smoczka ze ten niby będzie sokal ale ciekawe ile w tym prawdy bo cena dość spora
A czy u Ciebie ma odruch wymiotny przy zwykłym smoczku?

Kurcze dziewczyny moja mała od kilku dni bardzo boi się czegoś. Nawet w czasie drzemek co chwila wybudza się z wielkimi przerażonymi oczami, bardzo szybko oddycha i zaczyna płakać. Albo jak kogoś nowego zobaczy to płacze...
Szkoda mi jej bo co chwila jest zestresowana a z drugiej strony nie mogę pomóc inaczej niż po prostu być :/
A może to skok rozwojowy i stąd jest bardziej niespokojna i nerwowa? Który tydzień u was?

Kurde no właśnie nawet na fejsie nie mogę znaleźć żadnej informacji.. A czytałam, że właśnie ten smoczek nie pogłębi wady

reklama
Przy wielu miał, teraz ma suavinex i jest ok ale znowu niewiem czy smoczek nie jest za krótki dla niego bo wiadomo, że zapada się w to podniebienie...
Kurde bo u nas tez antysmoczkowiec ale wczoraj np złapał kilka razy i chcial ciągnąć q nieraz zlapie tak ze zaraz go zrywa na wymioty czyli mówisz ze do wysokiego podniebienia sa specjalne smoczki? Nikt mi o tym nie powiedział...

Do góry