reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Moja ulewa okrutnie. Refluks wykluczyliśmy na usg więc po prostu tak ma. Próbowaliśmy zagęszczacza, syropu na refluks i ulewanie ale nie na dużej różnicy więc odstawiliśmy żeby w nią nie pakować "chemii".
Mokre ciuszki, przebieranie do przeżycia, wkurza tylko ze ja to ulewanie wybudza ze snu przy zasypianiu.
A nie próbowaliście mleka anty refluks owego?

reklama
Kurcze dziewczyny moja mała od kilku dni bardzo boi się czegoś. Nawet w czasie drzemek co chwila wybudza się z wielkimi przerażonymi oczami, bardzo szybko oddycha i zaczyna płakać. Albo jak kogoś nowego zobaczy to płacze...
Szkoda mi jej bo co chwila jest zestresowana a z drugiej strony nie mogę pomóc inaczej niż po prostu być :/

Dziewczyny słyszałyście coś o smoczkach Curaprox? Patryś ma wysokie podniebienie i ciężko mu łapać smoczki a ten podobno jest do tego dostosowany?
Tez kiedyś o niego tutaj pytalam ale nikt się nie wypowiedział wiec chyba nikt z nim nie ma przygód. U nas tez wysokie podniebienie i każdy smoczek be tez czytalam ze dziecko które nie umie sokac normalnego smoczka ze ten niby będzie sokal ale ciekawe ile w tym prawdy bo cena dość spora

Tez kiedyś o niego tutaj pytalam ale nikt się nie wypowiedział wiec chyba nikt z nim nie ma przygód. U nas tez wysokie podniebienie i każdy smoczek be tez czytalam ze dziecko które nie umie sokac normalnego smoczka ze ten niby będzie sokal ale ciekawe ile w tym prawdy bo cena dość spora
A czy u Ciebie ma odruch wymiotny przy zwykłym smoczku?

Kurcze dziewczyny moja mała od kilku dni bardzo boi się czegoś. Nawet w czasie drzemek co chwila wybudza się z wielkimi przerażonymi oczami, bardzo szybko oddycha i zaczyna płakać. Albo jak kogoś nowego zobaczy to płacze...
Szkoda mi jej bo co chwila jest zestresowana a z drugiej strony nie mogę pomóc inaczej niż po prostu być :/
A może to skok rozwojowy i stąd jest bardziej niespokojna i nerwowa? Który tydzień u was?

Kurde no właśnie nawet na fejsie nie mogę znaleźć żadnej informacji.. A czytałam, że właśnie ten smoczek nie pogłębi wady

reklama
Przy wielu miał, teraz ma suavinex i jest ok ale znowu niewiem czy smoczek nie jest za krótki dla niego bo wiadomo, że zapada się w to podniebienie...
Kurde bo u nas tez antysmoczkowiec ale wczoraj np złapał kilka razy i chcial ciągnąć q nieraz zlapie tak ze zaraz go zrywa na wymioty czyli mówisz ze do wysokiego podniebienia sa specjalne smoczki? Nikt mi o tym nie powiedział...

Do góry