reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
My póki co ostatni raz kochaliśmy się 3 marca. Czekam co powie gin i aż przestanie boleć mnie brzuch. Ciekawe czy nie będę miała blokady w pierwszej ciąży się trochę bałam:)

Dziewczyny, a jak wygląda stan Waszej cery? Ja mam delikatny trądzik, ale od kiedy jestem w ciąży to cera bardzo się poprawiła, co mnie oczywiście bardzo cieszy :) , ale słyszałam, że często później pojawia się trądzik.

Dziewczyny, a jak wygląda stan Waszej cery? Ja mam delikatny trądzik, ale od kiedy jestem w ciąży to cera bardzo się poprawiła, co mnie oczywiście bardzo cieszy :) , ale słyszałam, że często później pojawia się trądzik.
U mnie niestety się bardzo pogorszyło. Miałam gładka cerę a teraz całe czoło w krostach 🙁

Skóra jest bardzo wrażliwa w ciąży i może się zmienić. Trzeba uważać na kosmetyki i wszelkie zabiegi kosmetyczne tez. A najbardziej na słońce. Na wakacje musimy zaopatrzyć się w wyjątkowo wysokie filtry. Żona kuzyna ma przebarwienia na całej buzi po swojej letniej ciąży. Ja miałam obydwie w zimie wiec ciekawa jestem czym zaskoczy mnie letnia ciaza :) ale krem z filtrem będzie ze mną zawsze.
Odnośnie aplikacji to zaprzyjaźniłam się z HiMommy! A Hello! Baby pokazuje dzidziula w rzeczywistym rozmiarze i w sumie to słodkie :)))

A tez tak macie ze sie meczycie przy najmniejszych czynnosciach? Ja np. musze co chwile odsapnac, a wieczorem jestem odjazdowa (co akurat jest normalne). Ja np. lapie zadyszke wieszajac pranie
Ja jako tako nie odczuwam bardzo dokuczliwie symptomów ciążowych. Jestem w 4t+4d. czasem gdzieś mnie coś zemdli delikatnie, nie wpływa to na moje funkcjonowanie. Czuję, że momentami mi serce przyspiesza, nawet jak leżę. Sądzę, że jestem jeszcze być może w zbyt wczesnej ciąży. Ale jeszcze nie mogę uwierzyć że pod serduszkiem ktoś zamieszkał 😍 Mieszkam w UK, tutaj pierwsze usg robi się dopiero w 12 tygodniu. Dlatego myślę iść prywatnie w 8 tygodniu, aby sprawdzić czy wszystko jest w porządku.

Do mojego lekarza na wizytę można się umówić tydzień wcześniej, więc już się nie mogę doczekać jak będę dzwonić w przyszłym tygodniu 🙈 chociaż jak tak czytam to trochę się zastanawiam czy nie lepiej poczekać jak Ty 😉 ale nie wiem czy wytrzymam tyle 🙊
A ktory bedziesz miala tydzien w dniu planowanej obecnie wyzyty???

Ja dzisiaj dzień leniucha. Pojechaliśmy na chwilę do teścia a tak cały dzień na kanapie. Ale zrobiłaś mu chęci tymi truskawkami [emoji7][emoji7]
Co dziewczyny dziś będziecie porabiać? [emoji3526]
Ja standardowo leżeć [emoji28]
Połówek kupił wczoraj na targu owocki. Pierwszy raz w tym roku zjadłam truskawki [emoji7] pachną obłędnie [emoji39][emoji39][emoji16]

Zobacz załącznik 1248171
Dokładnie Szombierki, do jakiego gina chodzisz tak wlasciwie?
Jak pozytywne to napewno nic nie przyjdzie [emoji846]
A ja w środę ale testy są pozytywne . Jutro kupię jeszcze innej firmy na wszelki wypadek
Ale super pomysł z tym tortem. Mama pewnie zachwycona a tata żałuję że nie wytrwał?
Dzień dobry dziewczyny [emoji5] jak się dziś czujecie?

My z mężem byliśmy wczoraj u moich rodziców ogłosić nowinę. Mama miała urodziny w piątek, więc zamówiłam u znajomej tort dla mamy, z ukrytym zdjęciem z USG w środku. Takiego prezentu się nie spodziewali, ale bardzo byli szczęśliwi [emoji5] najlepsze że mój tata odśpiewał z nami sto lat i poczekał aż zimne ognie się wypalą, po czym już nie poczekał az mama pokroi tort, tylko poszedł oglądać mecz miejscowej drużyny piłkarskiej [emoji1787] i cała zaskoczka go ominęła, bo mecz był ważniejszy [emoji1787] oby teraz było wszystko w porządku, jutro jadę robić badania, a 24.03 wizyta. Później zmykam na zwolnienie, bo w firmie za dużo złego się dzieje i nie mogę bez stresu na to patrzeć.

Dzięki za poradę względem maści na opryszczkę! Dziś już prawie nic nie widać [emoji16]
Głowa do góry na następnej wizycie zapewne zobaczysz serduszko [emoji846]
Dziewczyny mam to samo, no ale musialam poleciec w 5 tyg po heparyne :-( doktorek zobaczyl tylko pecherzyk, uznal ze o tym czasie nie było innej opcji. A ja teraz szaleje, wizyta w najbliższa srode po 2 tygodniach to juz musi byc dzidziutek i serduszko. Chyba zejde na zawał jak sie poloze na tym fotelu w gabinecie[emoji849][emoji849]

reklama
Do góry