reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
My póki co ostatni raz kochaliśmy się 3 marca. Czekam co powie gin i aż przestanie boleć mnie brzuch. Ciekawe czy nie będę miała blokady w pierwszej ciąży się trochę bałam:)

Dziewczyny, a jak wygląda stan Waszej cery? Ja mam delikatny trądzik, ale od kiedy jestem w ciąży to cera bardzo się poprawiła, co mnie oczywiście bardzo cieszy :) , ale słyszałam, że często później pojawia się trądzik.

Dziewczyny, a jak wygląda stan Waszej cery? Ja mam delikatny trądzik, ale od kiedy jestem w ciąży to cera bardzo się poprawiła, co mnie oczywiście bardzo cieszy :) , ale słyszałam, że często później pojawia się trądzik.
U mnie niestety się bardzo pogorszyło. Miałam gładka cerę a teraz całe czoło w krostach 🙁

Skóra jest bardzo wrażliwa w ciąży i może się zmienić. Trzeba uważać na kosmetyki i wszelkie zabiegi kosmetyczne tez. A najbardziej na słońce. Na wakacje musimy zaopatrzyć się w wyjątkowo wysokie filtry. Żona kuzyna ma przebarwienia na całej buzi po swojej letniej ciąży. Ja miałam obydwie w zimie wiec ciekawa jestem czym zaskoczy mnie letnia ciaza :) ale krem z filtrem będzie ze mną zawsze.
Odnośnie aplikacji to zaprzyjaźniłam się z HiMommy! A Hello! Baby pokazuje dzidziula w rzeczywistym rozmiarze i w sumie to słodkie :)))

A tez tak macie ze sie meczycie przy najmniejszych czynnosciach? Ja np. musze co chwile odsapnac, a wieczorem jestem odjazdowa (co akurat jest normalne). Ja np. lapie zadyszke wieszajac pranie
Ja jako tako nie odczuwam bardzo dokuczliwie symptomów ciążowych. Jestem w 4t+4d. czasem gdzieś mnie coś zemdli delikatnie, nie wpływa to na moje funkcjonowanie. Czuję, że momentami mi serce przyspiesza, nawet jak leżę. Sądzę, że jestem jeszcze być może w zbyt wczesnej ciąży. Ale jeszcze nie mogę uwierzyć że pod serduszkiem ktoś zamieszkał 😍 Mieszkam w UK, tutaj pierwsze usg robi się dopiero w 12 tygodniu. Dlatego myślę iść prywatnie w 8 tygodniu, aby sprawdzić czy wszystko jest w porządku.

Do mojego lekarza na wizytę można się umówić tydzień wcześniej, więc już się nie mogę doczekać jak będę dzwonić w przyszłym tygodniu 🙈 chociaż jak tak czytam to trochę się zastanawiam czy nie lepiej poczekać jak Ty 😉 ale nie wiem czy wytrzymam tyle 🙊
A ktory bedziesz miala tydzien w dniu planowanej obecnie wyzyty???

Ja dzisiaj dzień leniucha. Pojechaliśmy na chwilę do teścia a tak cały dzień na kanapie. Ale zrobiłaś mu chęci tymi truskawkami [emoji7][emoji7]
Co dziewczyny dziś będziecie porabiać? [emoji3526]
Ja standardowo leżeć [emoji28]
Połówek kupił wczoraj na targu owocki. Pierwszy raz w tym roku zjadłam truskawki [emoji7] pachną obłędnie [emoji39][emoji39][emoji16]

Zobacz załącznik 1248171
Dokładnie Szombierki, do jakiego gina chodzisz tak wlasciwie?
Jak pozytywne to napewno nic nie przyjdzie [emoji846]
A ja w środę ale testy są pozytywne . Jutro kupię jeszcze innej firmy na wszelki wypadek
Ale super pomysł z tym tortem. Mama pewnie zachwycona a tata żałuję że nie wytrwał?
Dzień dobry dziewczyny [emoji5] jak się dziś czujecie?

My z mężem byliśmy wczoraj u moich rodziców ogłosić nowinę. Mama miała urodziny w piątek, więc zamówiłam u znajomej tort dla mamy, z ukrytym zdjęciem z USG w środku. Takiego prezentu się nie spodziewali, ale bardzo byli szczęśliwi [emoji5] najlepsze że mój tata odśpiewał z nami sto lat i poczekał aż zimne ognie się wypalą, po czym już nie poczekał az mama pokroi tort, tylko poszedł oglądać mecz miejscowej drużyny piłkarskiej [emoji1787] i cała zaskoczka go ominęła, bo mecz był ważniejszy [emoji1787] oby teraz było wszystko w porządku, jutro jadę robić badania, a 24.03 wizyta. Później zmykam na zwolnienie, bo w firmie za dużo złego się dzieje i nie mogę bez stresu na to patrzeć.

Dzięki za poradę względem maści na opryszczkę! Dziś już prawie nic nie widać [emoji16]
Głowa do góry na następnej wizycie zapewne zobaczysz serduszko [emoji846]
Dziewczyny mam to samo, no ale musialam poleciec w 5 tyg po heparyne :-( doktorek zobaczyl tylko pecherzyk, uznal ze o tym czasie nie było innej opcji. A ja teraz szaleje, wizyta w najbliższa srode po 2 tygodniach to juz musi byc dzidziutek i serduszko. Chyba zejde na zawał jak sie poloze na tym fotelu w gabinecie[emoji849][emoji849]

reklama
Do góry