reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

U mnie 39+2 zwykle napinania brzucha i czasem kłócie w kroczu. Jestem właśnie po ktg i wizycie, nic się nie dzieje skurcze sie nie piszą, brak rozwarcia, lekko skrócona szyjka.
Jeszcze nie ale mam nadzieję że lada chwila się wkoncu mała zdecyduje [emoji16] dzisiaj 38+6 a u Ciebie? Masz już jakieś objawy że porod może się zbliżać?

reklama
U mnie 39+2 zwykle napinania brzucha i czasem kłócie w kroczu. Jestem właśnie po ktg i wizycie, nic się nie dzieje skurcze sie nie piszą, brak rozwarcia, lekko skrócona szyjka.
Ja też dziś ten sam tydzień ciąży. I tak samo dokucza mi dziś ciagle kłucie w kroczu - rzadko takie miewałam. Do tego dzis w nocy straszliwie bolały mnie pachwiny, uda i dół pleców, nie mogłam sie przekręcać na boki - dotąd bardzo rzadko cos takiego sie pojawiało. A właśnie niedawno pisałam, ze nic nie odczuwam, to dziś sie pojawiły małe dolegliwości. ;)

Napinania i kłucie to już mam od hoho czasu szyjka miękka podatna i z rozwarciem na opuszek od 34+3 a od 37+3 do tego skrócona i mała sobie ze mnie jaja robi 😂 co chwilę jakieś znaki ale zanikają. Dzisiaj od rana mnie mdli nie mogę patrzeć na jedzenie a od wczoraj przypływ energii chata już wysprzątana więc będę czekać czy się rozkręci czy znowu fałszywy alarm🙈 no i pobolewanie kręgosłupa dziś ale bez szału póki co..zgaga mnie pali jakieś dwa tygodnie non stop gdzie wcześniej była sporadycznie więc moja dziewczynka chyba już z kitami wyjdzie z brzucha 😁

Ojej @Bubuś trzymam kciuki za fałszywy alarm pisz co z maleństwem

Napinania i kłucie to już mam od hoho czasu szyjka miękka podatna i z rozwarciem na opuszek od 34+3 a od 37+3 do tego skrócona i mała sobie ze mnie jaja robi 😂 co chwilę jakieś znaki ale zanikają. Dzisiaj od rana mnie mdli nie mogę patrzeć na jedzenie a od wczoraj przypływ energii chata już wysprzątana więc będę czekać czy się rozkręci czy znowu fałszywy alarm🙈 no i pobolewanie kręgosłupa dziś ale bez szału póki co..zgaga mnie pali jakieś dwa tygodnie non stop gdzie wcześniej była sporadycznie więc moja dziewczynka chyba już z kitami wyjdzie z brzucha 😁

Ojej @Bubuś trzymam kciuki za fałszywy alarm pisz co z maleństwem
Ja też mam dziś mdłości, masakra. Rozwarcie od poniedziałku na 1 palec. Ktg zero skurczy. A dziś dopiero 36+0. Dodatkowo chyba zaczyna mi też czop odchodzić, ale po kawałku we wtorek kawałek i w środe też znalazłam, wygląda mi to na czop. Ale czytałam, że on i z 2-3 tyg wcześniej może sie pomału odlepiać.

A w którym szpitalu planujesz rodzić? Ja też mam w karcie wpisany termin 5.11 😄 Choć z wyliczeń powinno byc 3.11, a z usg prenatalnego mam na 2.11.
Mialam.plan na żwirki, ale mamy porodówkę odbstawioną znajomymi lekarzami we Wrocławiu więc aktualnie od tygodnia koczuje u rodziców pod Wrocławiem i prawdopodobnie będę rodzić na Brochowie.
Na żwirki bylam na szkole rodzenia i mają fajne położne :)

reklama
Do góry