reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Mnie ostatnio bolało podbrzusze i było napięte tak jak by malutka się tam usadowila nie mogłam w nocy się przekracac z tego bólu. Ale mnie co jakiś czas coś gdzieś boli. Jak nie z powodu dzidziusia to czasem są to gazy.
Hej apropo moczu to ja praktycznie od początku ciąży biorę 2x2 tabletki uroseptu, bakterie i leukocyty w moczu mam zawsze ale w ciąży tak często jest zwłaszcza że ja zawsze miałam gorsze wyniki moczu.
Ja też od dawna mam podawana tylko wagę ostatnio 870g(24+2) to chyba sporo?
I jeszcze po narzekam w nocy tak mnie prawy bok bolał że nie mogłam spać:( teraz został też dość intensywny ból pod prawym zebrem, miała tak któraś z Was?

reklama
Mnie wzdecia potrafia cala noc trzymac. Albo i dluzej. Juz nawet próby wątrobowe i kwasy zółciowe mialam robione. Lekarz kazal mi brac magnez z potasem i jak złapie to jeszcze rapaholin. Bo ani herbatka koperkowa ani espunisan ani nospa mi nie pomagają takie bóle mnie łapa
Niestety, ja przepracowałam okropny ból w 5 miesiącu, do tego stopnia, że zaczęłam się pakować w nocy do szpitala. Byłam pewna, że to wyrostek, ale podczas pakowania się rozruszałam i zaczęło wszystko w środku burczeć i się przelewać i popuściło. Boje się co to będzie przy końcówce, jak dziecko całkiem będzie uciskać narzady

Niestety, ja przepracowałam okropny ból w 5 miesiącu, do tego stopnia, że zaczęłam się pakować w nocy do szpitala. Byłam pewna, że to wyrostek, ale podczas pakowania się rozruszałam i zaczęło wszystko w środku burczeć i się przelewać i popuściło. Boje się co to będzie przy końcówce, jak dziecko całkiem będzie uciskać narzady
O rany. Nawet nie chce o tym myslec. Całą ciąże nic mi nie przeszkadzało. Nawet wymioty do 5 miesiaca to byl luzik. Ale te wzdęcia to jakis koszmar. Ps. Dobrze ze bede miec cesarke bo bym chyba porodu nie przezyla skoro wzdęcia mnie wykanczają 😄

Cześć dziewczęta! Po pierwsze - wszystkim gratuluje! ♥️ Po drugie - chciałam się krótko przedstawić. Rodzę w Warszawie (prawdopodobnie Inflancka - ktoś także?), termin na 3.11 (teraz 28. tydzień). Prawdopodobnie dziewczynka. 🥰

Jak sobie radzicie teraz w te upały? Ja ledwo je znoszę, siedząc w mieszkaniu wystawionym na południowo-zachodnią stronę. Macie jakieś patenty na ochłodę w ciąży? 😊

Cześć dziewczęta! Po pierwsze - wszystkim gratuluje! ♥ Po drugie - chciałam się krótko przedstawić. Rodzę w Warszawie (prawdopodobnie Inflancka - ktoś także?), termin na 3.11 (teraz 28. tydzień). Prawdopodobnie dziewczynka. 🥰

Jak sobie radzicie teraz w te upały? Ja ledwo je znoszę, siedząc w mieszkaniu wystawionym na południowo-zachodnią stronę. Macie jakieś patenty na ochłodę w ciąży? 😊
Hej 🥰 jak samopoczucie ogólnie ? Pierwszy bobasek ? ☺️ Mi tez ciężko , tez mieszkanie takie jak ty plus w domu 4 latek 🤪 często jeżdżę na działkę rodziców chociażby w cieniu pobyć , jak zawieje to już bajeczka 🤪 w mieszkaniu sobie nie wyobrażam wysiedzieć 😱

O rany. Nawet nie chce o tym myslec. Całą ciąże nic mi nie przeszkadzało. Nawet wymioty do 5 miesiaca to byl luzik. Ale te wzdęcia to jakis koszmar. Ps. Dobrze ze bede miec cesarke bo bym chyba porodu nie przezyla skoro wzdęcia mnie wykanczają 😄
U mnie tez wzdęcia dały o sobie znać w tej ciąży bardzo a bardzo 😒 hahaha 🙈 nie ma tego złego jak to się mówi 😂 a dlaczego masz mieć cc ? Ja pierwsze dziecko cc , teraz mam generalnie wybór i ciagle się zastanawiam

Mnie lekarz nie polecal uroseptu. Mowi ze mimo ze ziolowe to ma dosc dziwny skład. Ja biore Femisept uro. Naprawde dziala. A mowi to osoba która przed ciaza nie mogla zyc bez furaginy
Co do bólu pod zebrami. Moze sie mały rozpycha? Albo wzdęcia? Ja dopiero w ciąży poczułam co to znaczy miec wzdęcia
Zapytam się przy następnej wizycie żeby zmienić ten urosept - skończę to opakowanie co mam
to nie są wzdęcia, nie mam twardego brzucha i ból idzie od tyłu żeber łatwo go pomylić z bólem kręgosłupa, ja oprócz wystającego brzucha w pozostałych miejscach dalej jestem chuda więc łatwo wyczuć żebra

Ja mam tak co jakiś czas. Boli prawy dolny bok brzucha albo cały prawy. U mnie to od gazów, które się tam kumulują, masuje wtedy ten bok od dołu do góry i potem wzdłuż żeber, coś tam zabulgocze i potem przechodzi. To jest jakby kolka wątrobowa, zdarza się w ciązy.
tylko mnie boli bok tak bardziej z tyłu można łatwo pomylić z bólem kręgosłupa

reklama
Zapytam się przy następnej wizycie żeby zmienić ten urosept - skończę to opakowanie co mam
to nie są wzdęcia, nie mam twardego brzucha i ból idzie od tyłu żeber łatwo go pomylić z bólem kręgosłupa, ja oprócz wystającego brzucha w pozostałych miejscach dalej jestem chuda więc łatwo wyczuć żebra
a nie wolisz pic soku z zurawiny i wody z cytryna, tez oczyszczaja z bakterii, po co faszerowac dziecko chemią?

Do góry