reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Na alergię jedynie wapno mogę polecić, chociaż na katar pewnie nie pomoże. U nas od rana pada więc mam brak mocy i juz trzęsę dupą przed jutrzejszymi badaniami 🤦‍♀️
Ja też dziś się czuje taka oklapla. W ogole taka deszczowa ponura pogoda źle na mnie działa, albo czuje się zmęczona i wymemłana albo mnie muli. Z dwojga złego już wolę ten upał, przynajmniej jak jest słonecznie to odzywam i funkcjonuje normalnie.
Dobrze ze na jutro zapowiadają ładny dzień, akurat jak lecę na połówki 😍

Alergia sezonowa też męczy, ale ja się z tym zmagam od lat. Jakby Ci nie dawala żyć to skonsultuj to z lekarzem. Mi teraz przepisal clemastinum, ale staram się brać tylko w te dni kiedy od rana czuje juz ze mnie meczy.
Powodzenia na wizytach. Trzymam kciuki.

Ja miałam cukier w pierwszym badaniu 92(92 norma). Przy drugim 95. Mam nadzieję, że w tej ciąży lekarz mi zleci krzywą. W poprzedniej ciąży nie mialam. A czy cukrzyca ciążowa jest niebezpieczna w ciąży, co powoduje?

Ja miałam cukier w pierwszym badaniu 92(92 norma). Przy drugim 95. Mam nadzieję, że w tej ciąży lekarz mi zleci krzywą. W poprzedniej ciąży nie mialam. A czy cukrzyca ciążowa jest niebezpieczna w ciąży, co powoduje?
"Cukrzyca ciężarnych zwiększa ryzyko rozwoju poronień, wad wrodzonych, obumarć wewnątrzmacicznych, nadmiernego wzrastania płodu, urazów okołoporodowych, hipoglikemii u dziecka oraz innych problemów adaptacyjnych występujących u noworodka."

"Cukrzyca ciężarnych zwiększa ryzyko rozwoju poronień, wad wrodzonych, obumarć wewnątrzmacicznych, nadmiernego wzrastania płodu, urazów okołoporodowych, hipoglikemii u dziecka oraz innych problemów adaptacyjnych występujących u noworodka."
O matko. Nie wiedziałam. Tym razem wymuszę skierowanie na krzywą cukrową od ginekologa. Kiedy robi się takie badanie?

reklama
Do góry