reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hej :) u mnie również dzisiaj 18+5. Jesteś już może na zwolnieniu ? Ja nie wiem kiedy byłoby najlepiej pójść na L4..
Ja jestem, mam dobrego lekarza, który dał mi już w kwietniu, a i praca niezbyt odpowiednia bo ja na produkcji na czterobrygadówce, więc kierownik mi powiedział, że jak mam możliwość to żebym wzięła l4. Wszystko zależy od Ciebie jak się czujesz i czy praca nie wpływa na bezpieczeństwo Twojej ciąży. Dziecko jest zawsze najważniejsze 😀

reklama
Moja też czwarta i też niespodzianka. Super to już jesteśmy trzy (?) z czwórką[emoji4]
U nas dalej pada... Robię obeznanie w nianiach.Zerkam też na monitory oddechu[emoji848] jak nigdy ciągle się nad tym zastanawiam...
Z tego co na szybko popatrzyłam to nianie z kamera wifi które komunikuja się ze smartfonem to ok 500-600zl. Za to kamera obrotowa wifi niecałe 200zl z dźwiękiem dwustronnym (słyszysz i możesz mówić do dziecka).
Zamówiłam właśnie taką jedną do firmy na próbę za 119zł. Dam znać jak się sprawdzi.

Ostatnia edycja:
Dziękuję 😀 Ja mam teraz 18+5/19+5tc Pierwszy z miesiączki, drugi z usg😀 termin na 18/25listopad. To moja czwarta ciąża taka niespodzianka nieplanowana😀 Już trochę przysporzyła mi nerwów z początku, więc dopiero teraz mogę spokojniej dołączyć do grupy😀

Jesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu :) 18+5 i moje z usg też jednak wychodzi o tydzień większe ;)
Tobie przedział terminu serio az do 25 listopada dochodzi?
Mi po prenatalnych lekarka powiedziała ze na tp przedział czasowy będzie mi wychodzic mi tak miedzy 12, a 20 listopada (tez obstawiam ze nie później).

Jesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu :) 18+5 i moje z usg też jednak wychodzi o tydzień większe ;)
Tobie przedział terminu serio az do 25 listopada dochodzi?
Mi po prenatalnych lekarka powiedziała ze na tp przedział czasowy będzie mi wychodzic mi tak miedzy 12, a 20 listopada (tez obstawiam ze nie później).
Ja mam wpisane wg daty 24 listopad a wg usg 18. W pierwszej ciąży miałam termin 7 sierpnia a urodziłam 3 września i to przez cc, tak że chyba rożnie z tymi terminami bywa😀

Z tego co na szybko popatrzyłam to nianie z kamera wifi które komunikuja się ze smartfonem to ok 500-600zl. Za to kamera obrotowa wifi niecałe 200zl z dźwiękiem dwustronnym (słyszysz i możesz mówić do dziecka).
Zamówiłam właśnie taką jedną do firmy na próbę za 119zł. Dam znać jak się sprawdzi.
O to ja poczekam na opinię i potem zamówię. Umówiłaś się już na połówkowe?

Ja teraz dzwoniłam. 7.07 na 9.40. Mam nadzieję że te dwie siódemki będą szczęśliwe [emoji85]
Na pewno będzie dobrze.
Leżę z napiętym podbrzuszem. Boli trochę. Trochę za bardzo. Przesadziłam dziś chyba z ruchem... Wysłałam mojego po nospe.
Mam wrażenie że macicę mam nie na środku tylko przesuniętą jakby w prawo. czuć już wyraźnie, że dochodzi do pępka...

Ostatnia edycja:
reklama
Na pewno będzie dobrze.
Leżę z napiętym podbrzuszem. Boli trochę. Trochę za bardzo. Przesadziłam dziś chyba z ruchem... Wysłałam mojego po nospe.
Mam wrażenie że macicę mam nie na środku tylko przesuniętą jakby w prawo. czuć już wyraźnie, że dochodzi do pępka...
Współczuję... też miałam chwilowe napinki ale trwało to Max 2-3 min. i puszczało.
Dzisiaj też przesadziłam z ruchem, 2 tygodnie temu rwa kulszowa i porażenie lewej nogi A dzisiaj poszlo na prawą... na szczęście nie jest tak źle i jak zaczęło boleć to akurat bylam w sklepie z wozkami to stwierdziłam, że rozchodzę, zrobilam jeszcze zakupy I obiad ale zmywał już mój mąż :p
Teraz leżę jak rozgwiazda A jutro połówkowe :D

Do góry