Ja jestem, mam dobrego lekarza, który dał mi już w kwietniu, a i praca niezbyt odpowiednia bo ja na produkcji na czterobrygadówce, więc kierownik mi powiedział, że jak mam możliwość to żebym wzięła l4. Wszystko zależy od Ciebie jak się czujesz i czy praca nie wpływa na bezpieczeństwo Twojej ciąży. Dziecko jest zawsze najważniejszeHej u mnie również dzisiaj 18+5. Jesteś już może na zwolnieniu ? Ja nie wiem kiedy byłoby najlepiej pójść na L4..
reklama
Z tego co na szybko popatrzyłam to nianie z kamera wifi które komunikuja się ze smartfonem to ok 500-600zl. Za to kamera obrotowa wifi niecałe 200zl z dźwiękiem dwustronnym (słyszysz i możesz mówić do dziecka).Moja też czwarta i też niespodzianka. Super to już jesteśmy trzy (?) z czwórką[emoji4]
U nas dalej pada... Robię obeznanie w nianiach.Zerkam też na monitory oddechu[emoji848] jak nigdy ciągle się nad tym zastanawiam...
Zamówiłam właśnie taką jedną do firmy na próbę za 119zł. Dam znać jak się sprawdzi.
Ostatnia edycja:
doomi03
Fanka BB :)
Dziękuję Ja mam teraz 18+5/19+5tc Pierwszy z miesiączki, drugi z usg termin na 18/25listopad. To moja czwarta ciąża taka niespodzianka nieplanowana Już trochę przysporzyła mi nerwów z początku, więc dopiero teraz mogę spokojniej dołączyć do grupy
Jesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu 18+5 i moje z usg też jednak wychodzi o tydzień większe
Tobie przedział terminu serio az do 25 listopada dochodzi?
Mi po prenatalnych lekarka powiedziała ze na tp przedział czasowy będzie mi wychodzic mi tak miedzy 12, a 20 listopada (tez obstawiam ze nie później).
doomi03
Fanka BB :)
Dziewczyny, zachęcam Was do ustawiania sobie suwaczkow z aktualnym tygodniem ciąży (taki ja ja mam w stopce) będzie nam łatwiej widzieć na bieżąco ktora w jakim tygodniu jest dokładniej nie trzeba bedzie za każdym razem przypominać
Ja mam wpisane wg daty 24 listopad a wg usg 18. W pierwszej ciąży miałam termin 7 sierpnia a urodziłam 3 września i to przez cc, tak że chyba rożnie z tymi terminami bywaJesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu 18+5 i moje z usg też jednak wychodzi o tydzień większe
Tobie przedział terminu serio az do 25 listopada dochodzi?
Mi po prenatalnych lekarka powiedziała ze na tp przedział czasowy będzie mi wychodzic mi tak miedzy 12, a 20 listopada (tez obstawiam ze nie później).
O to ja poczekam na opinię i potem zamówię. Umówiłaś się już na połówkowe?Z tego co na szybko popatrzyłam to nianie z kamera wifi które komunikuja się ze smartfonem to ok 500-600zl. Za to kamera obrotowa wifi niecałe 200zl z dźwiękiem dwustronnym (słyszysz i możesz mówić do dziecka).
Zamówiłam właśnie taką jedną do firmy na próbę za 119zł. Dam znać jak się sprawdzi.
NieO to ja poczekam na opinię i potem zamówię. Umówiłaś się już na połówkowe?
Ja teraz dzwoniłam. 7.07 na 9.40. Mam nadzieję że te dwie siódemki będą szczęśliwe [emoji85]Nie [emoji85][emoji2957]
Na pewno będzie dobrze.Ja teraz dzwoniłam. 7.07 na 9.40. Mam nadzieję że te dwie siódemki będą szczęśliwe [emoji85]
Leżę z napiętym podbrzuszem. Boli trochę. Trochę za bardzo. Przesadziłam dziś chyba z ruchem... Wysłałam mojego po nospe.
Mam wrażenie że macicę mam nie na środku tylko przesuniętą jakby w prawo. czuć już wyraźnie, że dochodzi do pępka...
Ostatnia edycja:
reklama
Współczuję... też miałam chwilowe napinki ale trwało to Max 2-3 min. i puszczało.Na pewno będzie dobrze.
Leżę z napiętym podbrzuszem. Boli trochę. Trochę za bardzo. Przesadziłam dziś chyba z ruchem... Wysłałam mojego po nospe.
Mam wrażenie że macicę mam nie na środku tylko przesuniętą jakby w prawo. czuć już wyraźnie, że dochodzi do pępka...
Dzisiaj też przesadziłam z ruchem, 2 tygodnie temu rwa kulszowa i porażenie lewej nogi A dzisiaj poszlo na prawą... na szczęście nie jest tak źle i jak zaczęło boleć to akurat bylam w sklepie z wozkami to stwierdziłam, że rozchodzę, zrobilam jeszcze zakupy I obiad ale zmywał już mój mąż
Teraz leżę jak rozgwiazda A jutro połówkowe