Warto zrobić amniopunkcję. Mimo wszystko. Wiadomo że wszystkiego nie wykryje ale zawsze jest się chociaż trochę spokojniejszą. Ja teraz na prenatalne szłam jak na ścięcie i ciągle podczas badania czekałam kiedy w końcu coś runie, że znowu coś nie tak. To się popłakałam jak mi lekarz powiedział, że wszystkie pomiary idealne. Mówię do niego, że pewnie z krwi wyjdą źle nawet ze względu na mój wiek. I już znowu się nastawiałam na to że będzie amniopunkcja. Ale narazie jest dobrze. Teraz mam stresa przed połówkowymi [emoji849] Przy pierwszej i drugiej ciąży się tak nie stresowałam a teraz [emoji85]Jej to faktycznie wyglądało nie ciekawie. Ciesze się że jednak wszystko było dobrze [emoji4]Na test pappa i drugie prenatalne dostałam skierowanie na NFZ więc na pewno nie chodziło o wyciągnięcie kasy. USG połówkowe już tydzień i mam nadzieję, że już będzie ok
reklama
Witamy[emoji3531] ja niestety z jeansami nie pomogę.U mnie teraz tylko legginsy i dresy na tapecie[emoji854] jakoś mi najwygodniej bo brzuszek już widać i czuję się jakbym była co najmniej w 7 miesiącu[emoji3064]Witajcie mamusie. Wróciłam na to forum po 6 latach. Mam już troje dzieci (2 chłopców i dziewczynka). To moja 4 ciąża, najbardziej męcząca. Ciągłe mdłości, ciągły smak żelaza w ustach. Napinanie się podbrzusza to standard. Teraz na 70% spodziewam się chłopca. Zaczynam 15 tydzień i zastanawiam się czy tylko ja nie mam jeszcze widocznego brzuszka? Mam trochę nadprogramowych kg ale nie jestem znowu tak grubaA Fasolek wg USG o tydzień większy niż z OM.
Wybaczcie ale nie nadrobię tego co pisałyście przez te ostatnie miesiąceMam nadzieję, że wszystkie czujecie się w miarę dobrze i wyniki z badań wychodzą prawidłowe :*
Szukam sklepu z fajną odzieżą ciążową. Głównie jeansy. I najlepiej jakby miały jakiś patent zamiast tego bawełnianego pasa szerokiego. W poprzednich ciążach bardzo swędział mnie brzuch pod tym pasem...
Aaaa no to jedyny sklep jaki mi przychodzi na myśl to H&M...Ja ciągle chodzę do pracy więc dresy odpadają [emoji6]
Aaaanna
Fanka BB :)
Ja teraz niektóre rzeczy kupiłam w Lidlu przez aplikacje z dostawą do domu. Jak dla mnie dobry stosunek jakości do ceny. Ale spodnie są chyba z pasem.
Witajcie mamusie. Wróciłam na to forum po 6 latach. Mam już troje dzieci (2 chłopców i dziewczynka). To moja 4 ciąża, najbardziej męcząca. Ciągłe mdłości, ciągły smak żelaza w ustach. Napinanie się podbrzusza to standard. Teraz na 70% spodziewam się chłopca. Zaczynam 15 tydzień i zastanawiam się czy tylko ja nie mam jeszcze widocznego brzuszka? Mam trochę nadprogramowych kg ale nie jestem znowu tak grubaA Fasolek wg USG o tydzień większy niż z OM.
Wybaczcie ale nie nadrobię tego co pisałyście przez te ostatnie miesiąceMam nadzieję, że wszystkie czujecie się w miarę dobrze i wyniki z badań wychodzą prawidłowe :*
Szukam sklepu z fajną odzieżą ciążową. Głównie jeansy. I najlepiej jakby miały jakiś patent zamiast tego bawełnianego pasa szerokiego. W poprzednich ciążach bardzo swędział mnie brzuch pod tym pasem...
Faktycznie przyjemne ceny w LidluJa teraz niektóre rzeczy kupiłam w Lidlu przez aplikacje z dostawą do domu. Jak dla mnie dobry stosunek jakości do ceny. Ale spodnie są chyba z pasem.
Ja nie wiem czy mam brzuch ciążowy , czy opuchlizne głodowa ;p , ale czuje się strasznie bo pierwszy raz w życiu mam rozlany brzuch dosłownie . Nie jest taki jak w poprzednich ciazach że było widać że jest on ciążowy , tu wygląda dosłownie jakbym się pozadnie upasła.....Witajcie mamusie. Wróciłam na to forum po 6 latach. Mam już troje dzieci (2 chłopców i dziewczynka). To moja 4 ciąża, najbardziej męcząca. Ciągłe mdłości, ciągły smak żelaza w ustach. Napinanie się podbrzusza to standard. Teraz na 70% spodziewam się chłopca. Zaczynam 15 tydzień i zastanawiam się czy tylko ja nie mam jeszcze widocznego brzuszka? Mam trochę nadprogramowych kg ale nie jestem znowu tak grubaA Fasolek wg USG o tydzień większy niż z OM.
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
reklama
No mam podobne odczucia. Do tego wiecznie mam wzdęcia. Już nie wiem co jeść. Odrzucilo mnie całkiem od słodkiego. Jem chleb z masłem i pije wodę lekko gazowana. Tylko po tym czuje się ok.
Boje się krzywej cukrowej bo na bank mnie cofnie po takim słodkim
a glukoza we krwi ciagle w górnej granicy na czczo.
Boje się krzywej cukrowej bo na bank mnie cofnie po takim słodkim