Na razie miałam plan, żeby przeżyć do prenatalnych w jak najbezpieczniejszych warunkach. Po badaniach może zacznę planować. Myśle, ze minimum jeszcze cały maj chciałabym popracować z domu. O powrocie do normalnej pracy prawdę powiedziawszy w ogóle nie myślę. Wszystko się dynamicznie zmienia, wiec myśle raczej o nieodległej przyszłości.Aaa to jak mąż nie pracuje i macie możliwość takiego "zbunkrowania się", to trochę zmienia postać rzeczy. A macie jakiś hmm "plan" do kiedy taki reżim prowadzicie? Wyobrażasz sobie do rozwiązania tak siedzieć? Ja osobiście powoli dostaję fisia, ale w budynku mieszkam, to też robi swoje. Też mam podbne warunki pracy, co Ty, najbardziej mnie ta klima właśnie martwi, ale moża uda się ugrać pracę zdalną, kto wie...
reklama
Kokosowe_sny
Fanka BB :)
Kurcze, niedobrze [emoji50][emoji53] trzymaj się i napisz później co i jak!!!
Dziewczyny wzięła mnie karetka na sor, ciśnienie miałam 170/110 niewiadomo skąd, dretwialy mi ręce i usta, było mi słabo, czekam teraz na wyniki z krwi i już mi lepiej. Niestety nie mają tu ginekologii, nikt nie jest w stanie sprawdzić co z dzieckiem [emoji45]
ewelka8312
Co mi lekarz powie to tak urodzę..nie mam parcia na CC czy tam naturalnie..Myślę, że wybór zależy od tego co Ciebie najbardziej w tym przeraża lub jeśli nie przeraża to na czym Ci zależy, po prostu trzeba poczytać plusy i minusy obu i zdecydować, który lepsze.
Też bym tak chciała, albo urodzić póki ma kilka cm i potem włożyć do maszyny albo słoika i tam by sobie "utworzył się" do końca
... Ale jak takie duże dziecko wyjdzie przez małą dziurkę pojąć nie mogę
ewelka8312
No to jednak z ciśnieniem coś, ale ciekawe co do czego ...Dziewczyny wzięła mnie karetka na sor, ciśnienie miałam 170/110 niewiadomo skąd, dretwialy mi ręce i usta, było mi słabo, czekam teraz na wyniki z krwi i już mi lepiej. Niestety nie mają tu ginekologii, nikt nie jest w stanie sprawdzić co z dzieckiem
Zdenerwowałam się czymś albo co??
Właśnie myślałam o Tobie a Ty piszesz...napis co i jak potem
sandyy
Gratki[emoji123][emoji123][emoji123]No dotarlam w końcu do ostatniej strony hehe, ja po wizycie opóźnionej i nerwowej ale jestem. Z dzidziusiem wszystko dobrze, podskakuje sobie we wszystkie strony i jedno ujęcie ma trochę nóżki rozłożone i zapytałam o płeć to mówiła, że jak dziecko pokaże ale wzięła lupkę i pokazała mi na jednym zdj ze jakby może byc chłopiec bo widać trochę takie jakby jajeczka [emoji2960] ale kazała się tym nie sugerować bo roznie może być i jeszcze tak dobrze nie widac. A nerwowo było bo babka na korytarzu mnie wytrąciła z równowagi bo ona przyszła przede mną a ja po niej ale ja miałan wizytę ustalona na 9:30 a ona umówiła się z lekarka przed 10 bo do 10 przyjmuje, więc nie miała konkretnej godziny a skoro ja miałam tzn ze byłam zapisana jako pierwsza i w ciąży a ona jakaś starsza na cytologię sobie przyszła i się drze na mnie, tak mnie wkurzyła, że się z nią kłóciłam aż pielęgniarka wyszła a i tak weszłam ją jako pierwsza, nawet pacjentki od innej lekarki z korytarza mnie poparły i do niej mówią że kobiety w ciąży lekarka przyjmuje jako pierwsze... [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
A no i poszlam na ryneczek, kupilam truskaweczki kilogram to już polskie ale z foliaczka [emoji3] zrobię dziś że śmietana i makaronem [emoji39][emoji39][emoji39] Zobacz załącznik 1112459Zobacz załącznik 1112460
Jak mnie wkurzaja takie baby w kolejce....
Smacznego obiadku [emoji16] my tez dzis uzupelnilismy zapasy truskawek, ale to pochłoniemy na surowo [emoji16]
katee.kay
Ja się trochę boję wirusa. Teraz pracując zdalnie siedzę głównie w domu, duże zakupy robi mąż, czasem moi rodzice coś podrzucą. Ja tylko kupuję warzywa w małym kiosku. Na badanie chodzę w masce, rękawiczkach i z płynem dezynfekcyjnym. Mieszkam w dużym mieście, jak będę musiała wrócić do pracy to muszę jechać autobusem i tramwajem. Ta podróż jest chyba najbardziej niebezpieczna.
Co do bezczynności - jej też się boję. Brak kondycji nie sprzyja łatwym porodom. Ale póki
Najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach i się Tobą zaopiekują. Wyrównanie ciśnienia to teraz zapewne prio. Trzymaj się i dawaj znać :*Dziewczyny wzięła mnie karetka na sor, ciśnienie miałam 170/110 niewiadomo skąd, dretwialy mi ręce i usta, było mi słabo, czekam teraz na wyniki z krwi i już mi lepiej. Niestety nie mają tu ginekologii, nikt nie jest w stanie sprawdzić co z dzieckiem
Trzymaj sie kochana mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze daj znać jak będziesz więcej coś wiedziec.Dziewczyny wzięła mnie karetka na sor, ciśnienie miałam 170/110 niewiadomo skąd, dretwialy mi ręce i usta, było mi słabo, czekam teraz na wyniki z krwi i już mi lepiej. Niestety nie mają tu ginekologii, nikt nie jest w stanie sprawdzić co z dzieckiem
sandyy
Ja pełne pory, mezu na legalu obok przeszedl, ale byliśmy po % [emoji14]O szok [emoji33][emoji33][emoji33] i co zrobiliście??
Ja bym się chyba osrala na miejscu [emoji51][emoji51][emoji51]
W każdym razie dziki olaly nas
sandyy
Właśnie!! Ja z czasów studiów pamiętam, jak kumpela mieszkała chyba na niedzwiedniku i regularnie dziki wpadały [emoji23]Dzień dobry słoneczka [emoji274]
Oby to był dobry dzień [emoji173]
Nie mam pomysłu na obiad i tak stoję z tym od rana w miejscu - chyba skończy się na odgrzanej fasolce ze słoika [emoji85]
Potwierdzam w Trójmieście dzików jest pełno [emoji85] ja akurat mieszkam w dzielnicy która ma bezpośrednio dojście do morza i czasami po dzielnicy sobie robią spacerki. Ludzie im z bloków rzucają jedzenie to przychodzą.
reklama
ewelka8312
A z Lidla któraś z Was jadła truskawki? Ja dziś do Kielc na prenatalne a na przeciwko jest Lidl i mąż skoczy i są truskawki niby polskie..myślicie, że dobre???