reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

A też masz stwierdzone te mutacje Mthfr C677T i Mthfr A1298C ? Czy coś innego?
Mam stwierdzone obie te mutacje i na ich podstawie oraz ze względu na wcześniejsze poronienia lekarz zdecydował o heparynie. I oczywiście o metylach jak już dziewczyny pisały. U mnie było badanie po poronieniu stwierdzające wadę genetyczna, na jego podstawie mielismy później robiony kariotyp mój i męża, a później ja trombofilie. Pani genetyk powiedziała że mutacje nie były bezpośrednia przyczyną poronienia, ale skoro o nich wiemy to należy profilaktycznie wdrożyć zastrzyki.

reklama
Dzień dobry :)

Oby dziś juz tylko dobre wiadomości były :) Piękna pogoda się zapowiada, idealna na leżenie plackiem :)

Pasuje mi do apteki jechać po mleko dla Młodego i witaminy dla mnie, może po południu zlapie wene albo juto.

W poprzedniej ciąży ruchy poczułam po 20 tygodniu, nie wcześniej, ale dziecko nie było zbyt ruchliwe - na wszystkich badaniach byl zawsze spokojny, nie wiem, co do ból, jak Cie dzieckiem w nerkę kopnie itp. A To może będzie aktywniejsze, bo w niedzielę i wczoraj na badaniach wiercilo się. I lekarz mi wczoraj powiedział, ze jak dlugo nie widać płci to szanse na dziewczynkę rosna. Bo liczyłam, ze moj gin cos odkryje, ale nid udalo się - poprzedno juz powiedziała na tym etapie, se chłopiec.

A co do smakow to trochę naciągane. Kwaśnego nie moglam całą ciążę jesc, słodkiego też. Raczej takie mdłe smaki. Teraz jest tak samo. Więc sie tym nie sugeruje.

Miłego dnia :)

Witajcie, ja też nie dostałam linku :( a wogole jestem wykończona, młody stwierdził o 3,30 że się wyspal i do 5 nijak zagonic go nie mogłam, nie dość że w dzień odpocząć nie dadzą to noc też zarwana :( liczę że teraz będzie dziewczynka bo kolejnego upartego chłopa nie zdzierze :) miłego dzionka wszystkim:)

U mnie dziś piękna pogoda już od rana [emoji846] w planie mam wypranie pościeli i wywieszenie na ogród. Po 12 umówiłam się z przyjaciółką nie widziałyśmy się prawie 2 miesiące więc mamy co nadrobić, na 16.30 mam wizytę ale nie ma co iść wcześniej bo wczoraj Pani dzwoniła że mam stać na dworze i czekać aż pacjentka wyjdzie po wizycie zakupy i do weterynarza po krople i tabletki na odrobaczenie dla zwierzaków. Pewnie jak wrócę to padnę haha. Życzę Wam dziewczyny miłego dnia i samych dobrych wiadomości na wizytach [emoji846][emoji846]

Co do tych mutacji (też mam) to mi genetyk tłumaczył, że ok. 40% Europejczyków je ma, ale to nie jest takie proste. Z mutacjami też rodzà się zdrowe dzieci. Mówił, że istotny jest poziom homocysteiny. Że jest wyraźna zależność między poronieniami i wadami płodu a właśnie jej poziomem. Ale mówił, że badania cały czas trwają, a później jak tłumaczył i używał nazw, których nigdy nie słyszałam to już się zgubiłam.
Tez byłam kilka miesięcy na metalach, ostatnio homocysteine miałam poniżej normy nawet (4,2), a kwas foliowy przekroczony, wiec ginekolog kazał odstawić wszystko.

Dziewczyny po wczorajszej wizycie wszystko ok :) z om dziś 10+3 z usg 10+1 więc o dwa dni ciąża młodsza ale gin mówi że taka różnica to nie różnica i on skłania się ku terminowi z om 🙂 słuchałam serduszka, nawet sobie nagrałam filmik na telefonie 🥰 dzidzia ma już 3.1 cm i ładnie machała rączka 🙂 mam super zdjęcie 3d, aż się wzruszyłam ale chyba poczekam na grupę zamknięta z wrzucaniem takich rzeczy 🙂 podsumowując, kamień z serca, lżejsza o pol tony, kolejna wizyta za 2 tyg, mój gin też zrobi mi coś na styl prenatalnych, tak więc 11 maja u swojego lekarza a 15 maja w szpitalu ostateczne prenatalne 🤰

reklama
Do góry