Kurcze muszę o to pytać przy kolejnej wizycieRaczej nie, chociaż niektóre przypadki wymagają leków. Mi kardiolog na razie nie przepisał.
Wypadanie płatka wyszło mi na usg serca
reklama
Ccamillac
Fanka BB :)
Kurcze muszę o to pytać przy kolejnej wizycie
W ciąży częściej odczuwam tą dolegliwość niestety
sandyy
Nie wiem czy o to Ci chodzi ale w pierwszej ciazy gdzieś od połowy miałam uczucie jakby mi serce stanęło na chwile i później jakby przeskok dziwny. Nie wiem jak to wyjasnic..A macie czasami takie uczucie jakby zatkania w klatce po lewej gdzie serce?
Dzisiaj to zauważyłam i co jakiś czas tak mam nie jest to jakieś uciążliwe ale wyczuwalne
sandyy
Płaciłam 350 za usg i krew.Dziewczyny ile płaciłyście za usg prenatalne? Ja mam wątpliwości co do moich umówionych badań. Obawiam się, że nie zmierzy ani przeziernosci, ani kości ani innych z tych ważnych rzeczy tylko zrobi usg jak zwykle i powie, że serce bije [emoji849] Chyba muszę się zapisać do lekarza który ma fmf ale ciekawe gdzie zgodzą się zrobić mi badania z dnia na dzień. I zostałam w czarnej d [emoji24]
I pytanie do dziewczyn, które już miały prenatalne, jakie ostatecznie ryzyko Wam wyszło po wrzuceniu wszystkich danych do komputera?
A wyniki w przyszłym tygodniu poczta będą...
Dżasta :)
Moze spał sobie maluszek [emoji4] najwazniejsze , ze serduszko bije [emoji3590]No to jestem po usg....
Maluch ma 4 cm i jestem w 10tc i 5 d
Tak jak wczoraj brykal na usg i badaniach ... Tak dzisiaj nic ... nawet rączka czy nózka nie machal
Jedynie serduszko bilo ... i powiem Wam się się zmartwilam, że nic a nic aktywności ehhh
Teraz będę się martwić aż do 4 maja
Spokojnie nie martw się , moja znajoma tez na tych genetycznych badaniach mówiła ze małe nie chciało sie w ogóle ruszać i lekarz naciskał głowica USG i stukal w brzuch i dalej nic i jak innych badanie trwało po pół h tak jej trwało prawie 4 h i 3 razy robili podchody to kazał jej espresso wypić to później snickersa, żeby sie rozbudzilo dziecko i dało sie zmierzyć... no i w końcu sie udałoMimo szturchancow w brzuch aby nie bylo reakcji?? No jestem zasmucona i zaniepokojona
Jakie słodkie [emoji7][emoji7][emoji8]Moje serduszko
Super, ze na badaniach wszystko ok [emoji4][emoji8][emoji8]Hej.
No i ja dziś miałam prenatalne.
Nic się nie przyznawałam bo tak się stresowalam
Niby wszytko ok, ale takie mam mieszane uczucia bo dr nic nie mówiła w trakcie badania tylko na końcu powiedziała że wszystko ok i że jest wszystko w opisie:/
Dzieciak już prawie 7cm, fajnie się ruszał:]
Przeziernosc 1.6, kość nosowa jest, tętno ok
No i głupia ja nie zapytałam się o płeć, ale czuje że powiedziałaby mi że jeszcze za wcześnie na to.
Buziaki dla Waszych brzuszków:*
Sylvie_91
Da się cytować kilka na raz w apce [emoji6] Wybierasz posty, które chcesz zacytować, wtedy u góry wyświetla się ilość postów, które chcesz zacytować, np. WYBRANO: 3. Potem dajesz strzałkę obok tego po prawej stronie i już [emoji846]Spoko ja mam 28 lat i jakoś też z początku miałam problemy z apką, owszem nadal jest minusem brak cytowania kilku wiadomości na raz, ale mam nadzieje, że to minie.
Męża siostra w lutym skończyła 41 lat, najstarsza córka w marcu 19, a ona mając 40 lat na karku w grudniu 2019r urodzila chłopca. Więc spokojnie.
Ja czytałam w pierwszej ciąży, jak tylko dostałam pierwsza fotkę z usg, to studiowałem każdy skrót [emoji1]Podpinam się pod to pytanie na tym genetycznym to oni coś więcej tłumaczą, czy tylko strzelają terminami i miarami, a ty siedzisz z oczami jak pięciozłotówki? któraś z Was czytała o tych wskaźnikach wcześniej, co i jak powinno być, a czego nie? bo ja jestem zielona i chyba tak do dnia badania pozostanie, żeby się nie stresować dodatkowo...
reklama
Mokosza
Nie przejmuj się wiekiem i tym co ludzie powiedzą. To nie oni przeżyją Twoje życie . Chyba, że niepokoisz się o podwyższone ryzyko wad itd? Ja w tym roku skończę 38 (kiedy te wszystkie lata przeleciały???), jestem w drugiej ciąży i skrycie myślę o trzeciej... A że będę miała cc, to powinnam odczekać ze dwa lata... Wyjdzie po 40...Ja też jestem jedynaczka...i to moja pierwsza ciąża..i myślę, że ostatnia..bo 37 lat mam i nie chce już zachodzić później w ciążę... A nie chciałabym dziecka rok po roku więc musiałabym odczekać kilka lat... Więc po 40 to już nie chce... I tak już mi się wydaje, że późno.. bo będę starą matką... Na wywiadówki będą mówili że babcia przyszła hihi..
Dobrze, że mój mąż 5 lat młodszy jest to jego będę wysylać [emoji1][emoji1][emoji1]