reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

@Ewarut napisalam 8-)
Dziewczyny macie super brzuszki :-)
Ja swoj wkleje jutro bo już nie chce mi sie wstawać :-) Ja jutro zaczynam 9+1.. to moja 3 ciaza i mam nadzieje ze ja szczęśliwie donosze bo poprzednie stracilam w 6 i 12tyg.. Nigdy co prawda do szczupłych nie nalezalam ale przez prawie miesiac przybylo mi 4kg.. To chyba przez te siedzenie w domu i mam wage teraz 64kg..

A i ja tez dzialam przez przegladarke :-)

reklama
A jednak wstalam :-) u mnie to chyba wzdecia bo nie mozliwe aby brzuszek bylo mi już powoli widac.. i dirka za post pod postem.. dla porownania zdjecie ( w zielonej koszulce z 13 kwietnia ) a te w niebieskiej z dzis..

Załączniki

• 20200413_002045.jpg
    20200413_002045.jpg
    474,2 KB · Wyświetleń: 102
  • 20200421_215906.jpg
    20200421_215906.jpg
    446,4 KB · Wyświetleń: 104
Mi bardzo późno bo 4-5mc
W 13tc było już widać 😍 już większość osób zauważyło 😉 a teraz już zaczyna być widać 😉 ale jeszcze ledwo ale sie umieszczę w dżinsy 😂
To widzę że to bardzo różnie bywa. ☺
Dzisiaj tym samym się wystraszyłam z tym że ja miałam wynik 68 i zadzwoniłam do mojej położnej i powiedziała mi że to znaczy że przeszłam ten wirus i raczej nie ma się czym martwić ale w czwartek mam wizytę u mojej pani doktor to mi wszystko powie.
Uspokoilas trochę ja mam wizytę w czwartek to sie też cos dowiem.
No właśnie te z Was, które mają plasciutkie brzuszki to pewnie jesteście w pierwszej ciazy co?

Ja na tym etapie w pierwszej ciazy byłam w pracy i niiiiic nie było widać, gdzieś do 14-15tc był mikrowystajacy, ale dla tych co nie wiedzieli o ciazy to nigdy by nie zgarnęli, ze to ciaza
Ja super płaskiego nie mam ale podbrzusze już widać z tym że w ubraniu nikt się nie skapnie ze dzidzi w brzuchu☺
Ja jestem w pierwszej ciąży a już widać brzuch. Dzisiaj 11+1 ja czuję sama po sobie ze jest odstający i wąż też zauważył że zaczynam środek ciężkosci do tyłu przesuwać :)
No to u mnie brzuch trochę wieczorem się zarysuje ale czasem bardziej czasem mniej więc myślę że to efekt wzdęć i tego jak dużo zjem
To chyba tylko ja nie używam tej aplikacji 🤔🤔🤔
Ja też nie. Wolę przeglądarkę
A to mój brzunio, 8t3d😉
Przed ciążą brzuch miałam plaski, przed ciążą przytulam 5 kg ale w pupę poszło . bo jak już się staraliśmy o dzidzie to po co dbać o figurę 😂😂

A jednak wstalam :-) u mnie to chyba wzdecia bo nie mozliwe aby brzuszek bylo mi już powoli widac.. i dirka za post pod postem.. dla porownania zdjecie ( w zielonej koszulce z 13 kwietnia ) a te w niebieskiej z dzis..
Super domki dla bobasków ☺

Właśnie mój lekarz mnie poinformował, że mój wynik nie jest powodem do paniki. Mam przyjść w czwartek i wtedy mi powie co i jak. Ufam mu, mam nadzieje ze wie co robi tym bardziej ze jestem już 10 tc. Cała ta sytuacja z TSH spowodowała, że nie przejmuje się wizyta w czwartek tylko tym wynikiem...
Nie przejmuj się! Wypisze ci leki i tyle. Bardzo szybko tsh zacznie spadać.

Cały dzień walczę z aplikacją bo myślałam że to coś u mnie..uff także ja też przez przeglądarkę teraz chociaż dużo bardziej wole apke 😊

Ja miałam dziś tragiczne zakończenie dnia 😞 strasznie rozbolał mnie żołądek i zaczęły mnie przechodzić dreszcze.. zrobiło mi się słabo i bum oto pierwsze ciążowe spotkanie z muszlą klozetową za mną 🤮 w pierwszej ciąży ani razu nie wymiotowałam. Owszem mdłości były w obu ale nigdy aż do dziś nie skończyło się w kibelku. Czuje się strasznie wyczerpana. Dreszcze mam nadal i uczucie jakbym miała węża w żołądku który co jakiś czas się zaciska.
Współczuję wszystkim które wymiotują..masakra.

Co do cholestazy to ja miałam podejrzenie w 35tc bodajże. Miałam wtedy chyba badane kwasy żółciowe. Nacszczescie wszystko wyszło ok.

Dziewczyny pocieszacie! Myslalam ze tylko ja mam taki ogromny brzuch. Wyglada na 6 miesiac . W pierwszej ciazy wiekszosc sie zorientowala ze jestem w ciazy w 5/6 miesiacu a tu teraz taki mega wieloryb juz ze mnie.
Zobacz come moja kolezanke w 8 miesiacu z fantastica urodziny mala dziewczynke, cos okolk 2500 kg i lekarze mobili ze taka jej budowa i urina, ze jakby to dziecko bylo mega w srodku.

Załączniki

• IMG_6986.jpg
    IMG_6986.jpg
    120,6 KB · Wyświetleń: 127
Dziewczyny pocieszacie! Myslalam ze tylko ja mam taki ogromny brzuch. Wyglada na 6 miesiac . W pierwszej ciazy wiekszosc sie zorientowala ze jestem w ciazy w 5/6 miesiacu a tu teraz taki mega wieloryb juz ze mnie.
Zobacz come moja kolezanke w 8 miesiacu z fantastica urodziny mala dziewczynke, cos okolk 2500 kg i lekarze mobili ze taka jej budowa i urina, ze jakby to dziecko bylo mega w srodku.

Ładny brzusio :-) a jak wieloryb to wygladam ja.. ;-)

UWAGA!!!
SKORO JESTEŚCIE CHĘTNE NA GRUPĘ ZAMKNIĘTĄ TO BARDZO WAS PROSZĘ O WYLANIE DO MNIE WIADOMOŚCI, ABYM MOGŁA ŚPIĄC WASZE NICK. NIC W TEJ WIADOMOŚCI NIE MUSI BYĆ NPISANE.
@Ewarut nie da się jakoś tej wiadomości wyróżnić/przypiąć? Obawiam się, że połowa dziewczyn może jej nawet nie zauważyć...:( Ja dziś słabo się czułam, właśnie nadrabiam - uwaga - 20 stron dzisiejszego dnia :D Macie powera, dziewczyny, tak trzymać ;) 💪

reklama
Ale widać różnicę 😍 wiadomo ze u nas teraz tez dochodzą wzdęcia . ja niby nie mam, ale brzuch jakby napompowany😉

Do góry