reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny pocieszacie! Myslalam ze tylko ja mam taki ogromny brzuch. Wyglada na 6 miesiac . W pierwszej ciazy wiekszosc sie zorientowala ze jestem w ciazy w 5/6 miesiacu a tu teraz taki mega wieloryb juz ze mnie.
Zobacz come moja kolezanke w 8 miesiacu z fantastica urodziny mala dziewczynke, cos okolk 2500 kg i lekarze mobili ze taka jej budowa i urina, ze jakby to dziecko bylo mega w srodku.
Wow to 8miesiac?😯
Jezu ja na 8 miesięcy to miałam piłkę lekarską z przodu😂
Na przyjęciu do szpitala koleś mi wymierzył dziecko 3300g to później już przy samym porodzie nikt nie chciał takim wyliczeniami wierzyć, bo taki duży brzuch mialam 😂

Hmm ja czytałam o tych wysypkach i trochę sie zgadza tylko właśnie większość jest na późniejszym etapie ciąży a ja nadal nie wiem co mam :/

Ja ostatnio dostalam wysypki, pierwszego dnia na przedramionach i lydkach a następnego praktycznie na calym ciele. Takie czerwone plamki jak po ugryzieniu komara,strasznie swedzace. Nigdy w zyciu na nic nie bylam uczulona, poszlam do lekarza rodzinnego i powiedziala mi ze wyklucza cokolwiek związanego z ciaza i ze na 90% to skutek czegos co zjadlam. Przepisala mi tabletki na alergie niegroźne dla ciezarnych,po jednej na drugi dzien juz bylo o niebo lepiej. Ale swoja droga odstawilam calkiem sok pomaranczowy który pilam w duzych ilościach i zielone ogorki. Podejrzewam,ze sa tak obficie pryskane ze nawet ich umycie moglo spowodowac jakas reakcje alergiczna. Moze tez spróbuj z odstawieniem jakiegos pokarmu,oby pomoglo :)

Dziewczyny pocieszacie! Myslalam ze tylko ja mam taki ogromny brzuch. Wyglada na 6 miesiac . W pierwszej ciazy wiekszosc sie zorientowala ze jestem w ciazy w 5/6 miesiacu a tu teraz taki mega wieloryb juz ze mnie.
Zobacz come moja kolezanke w 8 miesiacu z fantastica urodziny mala dziewczynke, cos okolk 2500 kg i lekarze mobili ze taka jej budowa i urina, ze jakby to dziecko bylo mega w srodku.
Taka chudzinka jak na 8 miesiąc 😱

Też słyszałam od koleżanki o jej koleżance, która w drugiej ciąży nie skapnela się do 7 miesiąca ze jest w ciąży - dziecko "sobie rozepchalo" narządy wewnętrzne tak że brzuch prawie wcale nie wystawal, a w końcu poszła do gina, bo drugi cykl nie dostała miesiączki. I się dowiedziała dopiero ze jest w ciąży i już w 3 tr... Wcześniej na sylwestrze jeszcze normalnie piła alkohol itp. Ale dziecko urodziło się zdrowe. Mi się nie chciało w to wierzyć, no bo ruchy dziecka i w ogóle, tylko skoro Wy też macie podobne historie to może to prawda? Hmm

Co do "dziwnych przypadków" kilka lat temu na Discovery był dokument o starszej kobiecie z jakiejś wioski chyba afrykańskiej, w której to brzuchu wykryto skamieniale dziecko. Kobieta kilkadziesiąt lat wstecz była w ciąży, ale tak się bała porodu że nie urodziła, "rozchodzila" to 😅 lekarze byli zdziwieni że nie zmarła później od infekcji. Tylko że właśnie dziecko po śmierci zaczęło wapnieć. Pamiętam że wyciągnęli je z jej brzucha i tam dalej było nakręcone jak biorą piłę mechaniczną i rozcinają na pół, ale dla mnie to już było za dużo i wylaczylam. Ale byłam zdziwiona ludzka psychika, że można tak bardzo się bać porodu ze nie urodzić wcale. I jak teraz patrzę w internetach było więcej podobnych przypadków i nawet takie skamieniale płody i dzieci mają swoją nazwę - lithopedion.
😱😱😱😱😱😱😱

Dzień dobry :)

Miłego dnia :)

Znam kobietę, która w 5 miesięcu dowiedziała się, ze jest w ciąży, jak coś zaczęło się wiercić w brzuchu :) Ale ona w druga stronę, nie bylo widać bo byla przy kości.

reklama
Dzień dobry srodowo. 😘 Ja jestem przypadkiem , ze do 6 mc nie wiedziałam, że jestem w ciąży. No coś mi tam światło , ale to zignorował. Brzuch pojawił mi się dopiero w 9 mc.
Teraz mam pytanie ile czasu trwa badanie prenatalne? Potrzebuje wiedzieć ponieważ mąż mnie zawozi , a pracuje zdalnie i nie może sobie pozwolić na długie przestoje i jak by to miało długo trwać to już musi pisać wniosek, że go nie będzie np. 2 godziny

Do góry