reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Boże Laski jak mnie pociaglo na wymioty.. Ojj żygało się marzenie 😣 czyli jabłek też nie będzie jadło 🤣🤣 masakra, no i jak ja mam się zdrowo odżywiać 😕 aż się boję jak ja do tej 15 10 wytrwam, nie wyobrażam sobie że na wizycie będzie mi równie mdlo jak teraz 🤢🤢🤢

Mi niestety brakuje systematyczności w tych ćwiczeniach, ale jak długo nie ćwiczę to czuję się gorzej więc organizm się domaga.
Jakaś mega wysportowana nie jestem, ale zaliczyłam prawie roczny epizod z bieganiem i planuję do tego jeszcze kiedyś wrócić. To coś dla mnie. Totalnie odstresowuje. Jak czas i warunki pozwolą to pewnie zainwestuje później w jakiś wózek biegowy i z dzidzia będziemy biegać [emoji5]
Super pomysł [emoji4] bieganie to nie dla mnie , ale spacerki czy Zumba czemu nie [emoji3][emoji3]

To Twój dzidziuś jest dzień młodszy od mojego bo u mnie dziś się zaczął 9+0 wg Om [emoji846]
Właśnie, Wy liczycie wiek wg usg czy Om?
Ja mam 9+1 wg ostatniego USG , a wg ost miesiączki to nie wiem bo każdy kalkulator inaczej pokazuje ale termin wychodzi podobnie bo z usg wyszlo mi na 9.11 , pani doktor wpisała 6.11 a z kalkulatora wychodzi 7.11 , wiec maksymalna różnica to 3dni [emoji6]

Boże Laski jak mnie pociaglo na wymioty.. Ojj żygało się marzenie [emoji21] czyli jabłek też nie będzie jadło [emoji1787][emoji1787] masakra, no i jak ja mam się zdrowo odżywiać [emoji53] aż się boję jak ja do tej 15 10 wytrwam, nie wyobrażam sobie że na wizycie będzie mi równie mdlo jak teraz [emoji1785][emoji1785][emoji1785]
O masakra. Chyba jesteś liderem rzyganka na listopadowkach [emoji848][emoji849]

A ja drugi dzień nie mam objawów, tzn nie mdli mnie i szczerze zaczęłam się denerwować. Wiem że brak mdłości nie świadczy o tym że coś złego się dzieje ale w głowie jednak dziwny stan. Jutro mam "wizyte" teleporade luxmed zapisalam sie bo mam tam darmowe badania, więc tylko płacę za wizyty u mojego prywatnego lekarza. Ciekawe co jest w stanie stwierdzić przez tekefon haha

Ja mam 9+1 wg ostatniego USG , a wg ost miesiączki to nie wiem bo każdy kalkulator inaczej pokazuje ale termin wychodzi podobnie bo z usg wyszlo mi na 9.11 , pani doktor wpisała 6.11 a z kalkulatora wychodzi 7.11 , wiec maksymalna różnica to 3dni [emoji6]
To z usg lecimy razem 9+1[emoji123]
A termin porodu mam 8.11[emoji848][emoji848][emoji848]
Urodzę pewnie 11.11[emoji23] albo jeszcze pozniej[emoji23]

reklama
dokładnie, zależy co lekarz zleci - ja po pierwszej wizycie poszłam do laboratorium i zapłaciłam 235 zł. Więc albo u mnie są takie stawki albo gin nie zleciła mi połowy tych badań, co dziewczyny tu robią [emoji2368]
Może wszystkich Ci nie zlecił lekarz, ja mam 9 badań z tego co liczyłam chyba że sie pomyliłam. No ale zobaczymy ile wyjdzie. [emoji848]

Do góry