reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Boże Laski jak mnie pociaglo na wymioty.. Ojj żygało się marzenie 😣 czyli jabłek też nie będzie jadło 🤣🤣 masakra, no i jak ja mam się zdrowo odżywiać 😕 aż się boję jak ja do tej 15 10 wytrwam, nie wyobrażam sobie że na wizycie będzie mi równie mdlo jak teraz 🤢🤢🤢

Mi niestety brakuje systematyczności w tych ćwiczeniach, ale jak długo nie ćwiczę to czuję się gorzej więc organizm się domaga.
Jakaś mega wysportowana nie jestem, ale zaliczyłam prawie roczny epizod z bieganiem i planuję do tego jeszcze kiedyś wrócić. To coś dla mnie. Totalnie odstresowuje. Jak czas i warunki pozwolą to pewnie zainwestuje później w jakiś wózek biegowy i z dzidzia będziemy biegać [emoji5]
Super pomysł [emoji4] bieganie to nie dla mnie , ale spacerki czy Zumba czemu nie [emoji3][emoji3]

To Twój dzidziuś jest dzień młodszy od mojego bo u mnie dziś się zaczął 9+0 wg Om [emoji846]
Właśnie, Wy liczycie wiek wg usg czy Om?
Ja mam 9+1 wg ostatniego USG , a wg ost miesiączki to nie wiem bo każdy kalkulator inaczej pokazuje ale termin wychodzi podobnie bo z usg wyszlo mi na 9.11 , pani doktor wpisała 6.11 a z kalkulatora wychodzi 7.11 , wiec maksymalna różnica to 3dni [emoji6]

Boże Laski jak mnie pociaglo na wymioty.. Ojj żygało się marzenie [emoji21] czyli jabłek też nie będzie jadło [emoji1787][emoji1787] masakra, no i jak ja mam się zdrowo odżywiać [emoji53] aż się boję jak ja do tej 15 10 wytrwam, nie wyobrażam sobie że na wizycie będzie mi równie mdlo jak teraz [emoji1785][emoji1785][emoji1785]
O masakra. Chyba jesteś liderem rzyganka na listopadowkach [emoji848][emoji849]

A ja drugi dzień nie mam objawów, tzn nie mdli mnie i szczerze zaczęłam się denerwować. Wiem że brak mdłości nie świadczy o tym że coś złego się dzieje ale w głowie jednak dziwny stan. Jutro mam "wizyte" teleporade luxmed zapisalam sie bo mam tam darmowe badania, więc tylko płacę za wizyty u mojego prywatnego lekarza. Ciekawe co jest w stanie stwierdzić przez tekefon haha

Ja mam 9+1 wg ostatniego USG , a wg ost miesiączki to nie wiem bo każdy kalkulator inaczej pokazuje ale termin wychodzi podobnie bo z usg wyszlo mi na 9.11 , pani doktor wpisała 6.11 a z kalkulatora wychodzi 7.11 , wiec maksymalna różnica to 3dni [emoji6]
To z usg lecimy razem 9+1[emoji123]
A termin porodu mam 8.11[emoji848][emoji848][emoji848]
Urodzę pewnie 11.11[emoji23] albo jeszcze pozniej[emoji23]

reklama
dokładnie, zależy co lekarz zleci - ja po pierwszej wizycie poszłam do laboratorium i zapłaciłam 235 zł. Więc albo u mnie są takie stawki albo gin nie zleciła mi połowy tych badań, co dziewczyny tu robią [emoji2368]
Może wszystkich Ci nie zlecił lekarz, ja mam 9 badań z tego co liczyłam chyba że sie pomyliłam. No ale zobaczymy ile wyjdzie. [emoji848]

Do góry