reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Gratulacje [emoji3531]!
Ja też jestem z Pomorza [emoji4]Niestety nie słyszałam w naszym mieście o takich lekarzach[emoji848]
Poleciła mi Katarzynę Leszczyńską z Gdyni. No zobaczymy. [emoji6]
Póki co mieszkam w Gdańsku, ale pewnie czeka mnie niedługo przeprowadzka do rodzinnego miasta 260 km stąd. Podejrzewam, że tam to w ogóle będę miała duży problem z lekarzem i możliwe, że trzeba będzie jeździć do Trójmiasta. :/

reklama
Współczuję tego bólu [emoji22]

W Olsztynie ale w którym szpitalu ?? Masz jakieś opinie , doświadczenie ??
Będę chciała wojewódzki.
(Btw ordynator któregoś z oddziałów wojewódzkiego leży w zakaznym w Ostródzie pod respiratorem...)
Pierwsze rodziłam w wojewódzkim, porod miałam trudny dzięki w sumie jednej ze zmian, więc na pewno będę szukała położnej prywatnie (choć podobno w wojewódzkim nie można jej mieć- ale to prędzej zrezygnuje z męża przy porodzie na jej rzecz...). Ale jakoś w miejskim nie chce, a w malarkiewiczu tym bardziej

@Dżasta :) tak. Podobno są bezpieczne bo działają też na sińce w innych częściach ciała.

@ForgetMeeNot jeszcze Cie dopytam bo nurtuje mnie strasznie temat badań prenatalnych. Ty robisz test Sanco czy Sanco Plus? Bo jak teraz czytam o tych dwóch to ceny są podobne a ostatnio nawet Sanco rozszerzyli (zestawienie na ich stronie fb). Ehh cały czas myślę który wybrać czy NIFTY pro czy Sanco [emoji848]
Ok dziekuje , jutro podpytam lekarki bo idę rano skonsultować to pękanie skóry [emoji51]

Pierwsza wizyta jest okolo 8 tyg ale to tylko taka pogadanka i pobieraja krew do zbadania tarczycy. Kolejna wizyta jest w 12 tyg wtedy zakładają karte i robią badania ale tez nie te wszystkie co wy robicie w Polsce :-/
Ja ze względu na 2 poronienia i niedoczynnosc tarczycy w poprzedniej ciąży jestem pod kontrola od 5 tyg, o tyle dobrze.
Jak jest z macierzynskim w Polsce? bo szczerze mowiac nie mam pojecia w tym temacie.
Macierzyński rok czasu od urodzenia dziecka ;)

O to ja podobnie, wzrost 160 a waga 58, kilka dni temu pokazało 60 więc przestałam pić te słodkie soki i wzięłam się za wodę 😂 a teraz 59

Masz aplikacje Preglife? Tam powinno pisać ci : jestem w ciąży od....
Miałaś owulacje jakoś tydzień wcześniej niż ja więc teraz masz dopiero 7 tydzień, 2 tygodnie temu jeszcze serduszko miało prawo nie bić. Zobaczysz że teraz już będzie biło.
Mam i w niej mi z 9 tydzień pokazuje, spróbuje ją zainstalować na nowo i zobacze wtedy. Nie mam pojęcia jak to teraz będzie. Lekarz właśnie mi tez mówił ostatnio jak byłam u niego 19 że zapłodnienie ok 19-20 lutego było i że to dopiero 4 tydzień. Teraz zobaczymy jutro co będzie. Licze na to serduszko, mocno, ale i liczę na dalsze zwolnienie tym razem od ginekologa. Mdłości żadnych nie mam, jedynie jak jem jakieś potrawy to średnio sie czuje, n dzisiaj teściowa jakieś mięso zrobiła w sosie śmietanowym i za nic mi nawe małej części nie mogłam przełknąć dalej mięsa.
Jutro sie okaże wszystko. Trzymajcie kciuki a ja już sie stresuje.

Mam i w niej mi z 9 tydzień pokazuje, spróbuje ją zainstalować na nowo i zobacze wtedy. Nie mam pojęcia jak to teraz będzie. Lekarz właśnie mi tez mówił ostatnio jak byłam u niego 19 że zapłodnienie ok 19-20 lutego było i że to dopiero 4 tydzień. Teraz zobaczymy jutro co będzie. Licze na to serduszko, mocno, ale i liczę na dalsze zwolnienie tym razem od ginekologa. Mdłości żadnych nie mam, jedynie jak jem jakieś potrawy to średnio sie czuje, n dzisiaj teściowa jakieś mięso zrobiła w sosie śmietanowym i za nic mi nawe małej części nie mogłam przełknąć dalej mięsa.
Jutro sie okaże wszystko. Trzymajcie kciuki a ja już sie stresuje.
Musiałaś coś źle wpisać w aplikacje, może datę ostatniej miesiączki źle wpisalas bo niemożliwe jest żebyś była w 9 😉 preglife dobrze pokazuje ciążę. teraz będziesz w 7 więc serduszko zobaczysz

Robicie te badania prenatalne że względu na wiek czy tak po prostu? Ja nigdy nie robiłam ale jako że w tym roku skończyłam 35 lat to chyba konieczne będą? W którym tygodniu najlepiej zrobić?

reklama
Cześć dziewczyny. Byłam tu rok temu, niestety ciąża zakończyła się tragicznie. Jakieś dwa tygodnie temu pojawiły się 2 kreski na teście. Planowo poród 24/25 listopada, czyli w okolicy moich urodzin. Będę was podczytywać, ale po doświadczeniach zeszłorocznych raczej nie będę się udzielać.
Życzę wszystkim szczęśliwego przebiegu ciąży :)
Aneta

Do góry