reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Gratulacje [emoji3531]!
Ja też jestem z Pomorza [emoji4]Niestety nie słyszałam w naszym mieście o takich lekarzach[emoji848]
Poleciła mi Katarzynę Leszczyńską z Gdyni. No zobaczymy. [emoji6]
Póki co mieszkam w Gdańsku, ale pewnie czeka mnie niedługo przeprowadzka do rodzinnego miasta 260 km stąd. Podejrzewam, że tam to w ogóle będę miała duży problem z lekarzem i możliwe, że trzeba będzie jeździć do Trójmiasta. :/

reklama
Współczuję tego bólu [emoji22]

W Olsztynie ale w którym szpitalu ?? Masz jakieś opinie , doświadczenie ??
Będę chciała wojewódzki.
(Btw ordynator któregoś z oddziałów wojewódzkiego leży w zakaznym w Ostródzie pod respiratorem...)
Pierwsze rodziłam w wojewódzkim, porod miałam trudny dzięki w sumie jednej ze zmian, więc na pewno będę szukała położnej prywatnie (choć podobno w wojewódzkim nie można jej mieć- ale to prędzej zrezygnuje z męża przy porodzie na jej rzecz...). Ale jakoś w miejskim nie chce, a w malarkiewiczu tym bardziej

@Dżasta :) tak. Podobno są bezpieczne bo działają też na sińce w innych częściach ciała.

@ForgetMeeNot jeszcze Cie dopytam bo nurtuje mnie strasznie temat badań prenatalnych. Ty robisz test Sanco czy Sanco Plus? Bo jak teraz czytam o tych dwóch to ceny są podobne a ostatnio nawet Sanco rozszerzyli (zestawienie na ich stronie fb). Ehh cały czas myślę który wybrać czy NIFTY pro czy Sanco [emoji848]
Ok dziekuje , jutro podpytam lekarki bo idę rano skonsultować to pękanie skóry [emoji51]

Pierwsza wizyta jest okolo 8 tyg ale to tylko taka pogadanka i pobieraja krew do zbadania tarczycy. Kolejna wizyta jest w 12 tyg wtedy zakładają karte i robią badania ale tez nie te wszystkie co wy robicie w Polsce :-/
Ja ze względu na 2 poronienia i niedoczynnosc tarczycy w poprzedniej ciąży jestem pod kontrola od 5 tyg, o tyle dobrze.
Jak jest z macierzynskim w Polsce? bo szczerze mowiac nie mam pojecia w tym temacie.
Macierzyński rok czasu od urodzenia dziecka ;)

O to ja podobnie, wzrost 160 a waga 58, kilka dni temu pokazało 60 więc przestałam pić te słodkie soki i wzięłam się za wodę 😂 a teraz 59

Masz aplikacje Preglife? Tam powinno pisać ci : jestem w ciąży od....
Miałaś owulacje jakoś tydzień wcześniej niż ja więc teraz masz dopiero 7 tydzień, 2 tygodnie temu jeszcze serduszko miało prawo nie bić. Zobaczysz że teraz już będzie biło.
Mam i w niej mi z 9 tydzień pokazuje, spróbuje ją zainstalować na nowo i zobacze wtedy. Nie mam pojęcia jak to teraz będzie. Lekarz właśnie mi tez mówił ostatnio jak byłam u niego 19 że zapłodnienie ok 19-20 lutego było i że to dopiero 4 tydzień. Teraz zobaczymy jutro co będzie. Licze na to serduszko, mocno, ale i liczę na dalsze zwolnienie tym razem od ginekologa. Mdłości żadnych nie mam, jedynie jak jem jakieś potrawy to średnio sie czuje, n dzisiaj teściowa jakieś mięso zrobiła w sosie śmietanowym i za nic mi nawe małej części nie mogłam przełknąć dalej mięsa.
Jutro sie okaże wszystko. Trzymajcie kciuki a ja już sie stresuje.

Mam i w niej mi z 9 tydzień pokazuje, spróbuje ją zainstalować na nowo i zobacze wtedy. Nie mam pojęcia jak to teraz będzie. Lekarz właśnie mi tez mówił ostatnio jak byłam u niego 19 że zapłodnienie ok 19-20 lutego było i że to dopiero 4 tydzień. Teraz zobaczymy jutro co będzie. Licze na to serduszko, mocno, ale i liczę na dalsze zwolnienie tym razem od ginekologa. Mdłości żadnych nie mam, jedynie jak jem jakieś potrawy to średnio sie czuje, n dzisiaj teściowa jakieś mięso zrobiła w sosie śmietanowym i za nic mi nawe małej części nie mogłam przełknąć dalej mięsa.
Jutro sie okaże wszystko. Trzymajcie kciuki a ja już sie stresuje.
Musiałaś coś źle wpisać w aplikacje, może datę ostatniej miesiączki źle wpisalas bo niemożliwe jest żebyś była w 9 😉 preglife dobrze pokazuje ciążę. teraz będziesz w 7 więc serduszko zobaczysz

Robicie te badania prenatalne że względu na wiek czy tak po prostu? Ja nigdy nie robiłam ale jako że w tym roku skończyłam 35 lat to chyba konieczne będą? W którym tygodniu najlepiej zrobić?

reklama
Cześć dziewczyny. Byłam tu rok temu, niestety ciąża zakończyła się tragicznie. Jakieś dwa tygodnie temu pojawiły się 2 kreski na teście. Planowo poród 24/25 listopada, czyli w okolicy moich urodzin. Będę was podczytywać, ale po doświadczeniach zeszłorocznych raczej nie będę się udzielać.
Życzę wszystkim szczęśliwego przebiegu ciąży :)
Aneta

Do góry