reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

A jest ktoś kto nie będzie robił tego testu podwójnego pappa? Ja się zastanawiam czy jest sens robić[emoji848] żadnych obciążeń genetycznych u mnie w rodzinie i męża nie ma. Dzieci zdrowe. Ciąże bez jakichkolwiek problemów. W tym roku również w listopadzie kończę 34 lata.

reklama
Ale jestem wściekła [emoji35][emoji35][emoji35] dostałam pół godziny temu telefon że dzisiejsze usg się nie odbędzie [emoji35] na dodatek Pani nie była w stanie zaproponować mi innego terminu popołudniu. Zalecila zadzwonić na infolinię bo tam podobno mogą zrobić dyspozycję na przekierowanie pacjenta do swissmedu. Oczywiście na infolinię nikt nic nie wie. I w ten cudowny sposób zostaje bez usg [emoji2959]

Hej wszystkim, ledwo Was nadrabiam.
Ja raczej mam "normalną" budowę, przed pierwszą i przed tą ciąża startowalam z 58kg.
W ciąży z synkiem przytylam jakieś 16 kg.
Poród - masakra, zależy też jak się dziecko wstawi w kanał rodny. U mnie ustawił się jakoś nie tak jak trzeba (Nie wiem dokladnie czy twarzyczkowo czy był obrocony twarzą nie w tą stronę co trzeba) i ostatnia faza trwała 2 godziny..
A wody mi odchodziły że skurczami 18h.
Poród jak poród, wiem że się zdarzają cięższe. Dobrze że mały wyszedł z tego cały.

Ja też na pewno zrobię, w tym roku kończę 31 lat. O prenatalne pytalyscie swojego ginekologa czy szukalyscie na własną rękę? Jestem w 6 tyg, kiedy najlepiej się zapisać?
Mi lekarz sam wyznaczył gdzie....jestem w 8 tc + 5 i dzieci s dzwoniłam i mam badania na 28 kwietnia ☺️

A jest ktoś kto nie będzie robił tego testu podwójnego pappa? Ja się zastanawiam czy jest sens robić[emoji848] żadnych obciążeń genetycznych u mnie w rodzinie i męża nie ma. Dzieci zdrowe. Ciąże bez jakichkolwiek problemów. W tym roku również w listopadzie kończę 34 lata.
Ja to nie wiem jakie te badania ale zapisałam się na prenatalne i tyle....ale co i jak to nie wiem..

Ale jestem wściekła [emoji35][emoji35][emoji35] dostałam pół godziny temu telefon że dzisiejsze usg się nie odbędzie [emoji35] na dodatek Pani nie była w stanie zaproponować mi innego terminu popołudniu. Zalecila zadzwonić na infolinię bo tam podobno mogą zrobić dyspozycję na przekierowanie pacjenta do swissmedu. Oczywiście na infolinię nikt nic nie wie. I w ten cudowny sposób zostaje bez usg [emoji2959]
Kurczę, masakra. Najgorzej jeszcze jak tak na ostatnią chwilę odwołują. [emoji35]

Ja robię tylko usg bez wyników krwi. Jeśli na usg wyjdzie coś bardzo źle to dopiero wtedy będę myśleć. Na tą chwilkę tylko usg.

Ja się ciągle zastanawiam.

reklama
Do góry