reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Gratulacje [emoji3531]!
Ja też jestem z Pomorza [emoji4]Niestety nie słyszałam w naszym mieście o takich lekarzach[emoji848]
Dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie. Wg OM 6+3, wg USG 6+1. Potęga na 5 mm i serducho bije. [emoji2]
Jednak ze względu na moje przeciwciała polecono mi innego ginekologa. Podobno w Trójmieście jest bardzo mało lekarzy, którzy zajmują się monitorowaniem serca dziecka.
Poza tym nie założono mi jeszcze karty ciąży.
Jeśli chodzi o wasze zwolnienia, to dla mnie to nienormalne, że lekarze mają problemy z ich wystawianiem w przypadku pracy związanej z kontaktem z ludźmi podczas pandemii. Trochę empatii.

reklama
Dziewczyny ja myślę że nie ma co tu gdybać skąd i po co ten wirus. Nie możemy też wychodzić z założenia że ten wirus zabija tylko osoby starsze lub chore, bo tym tokiem myślenia możemy mocno się zgubić. Ważne jest jedno - trzeba uważać i naprawdę ograniczać kontakty do minimum. Ja wolę dmuchać na zimne. Boję się i ten strach daje mi siłę aby przestrzegać wszystkich zaleceń (rękawiczki, częste mycie rąk itd.)

Hej ja najprawdopodobniej też będę listopadowa mama. 18 lutego pierwszy dzień ostatniej @
JUTRO planuje dzwonić do lelarza- może uda się umówić tylko czy coś będzie widać wychodzi na to że jutro 6 tygodni 0 dni.
Mam tak samo jak Ty. Ostatnia miesiączka 18 luty[emoji4]

Dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie. Wg OM 6+3, wg USG 6+1. Potęga na 5 mm i serducho bije. [emoji2]
Jednak ze względu na moje przeciwciała polecono mi innego ginekologa. Podobno w Trójmieście jest bardzo mało lekarzy, którzy zajmują się monitorowaniem serca dziecka.
Poza tym nie założono mi jeszcze karty ciąży.
Jeśli chodzi o wasze zwolnienia, to dla mnie to nienormalne, że lekarze mają problemy z ich wystawianiem w przypadku pracy związanej z kontaktem z ludźmi podczas pandemii. Trochę empatii.
To już jesteśmy 3 z tego rejonu [emoji16] z tego co pamiętam to dobrzy specjaliści z takich dziedzin zawsze byli w Invicta ale czy nadal są to nie mam pojęcia. Warto zadzwonić.

@Gina86 ilekroć widzę Twój post, to rzuca mi się w oczy Twoje zdjęcie i za każdym razem myślę "kurde jaka ładna babka" Serio teraz jak widzę "Gina" To odrazu w głowie się włącza "to ta ładna babeczka " 😃😉

Wypuszczajac celowo wirusa skad mogli wiedzieć ze śmiertelność bedzie tylko 1-2%? to sie okazuje w trakcie. Mowiac o takich teoriach kiedys tez wypuscili wirusa (nie pamietam nazwy niestety), ktory mial na celu zabijac i tez sie nie powiodlo wiec wypuscili szczepionke i ktoś na tym ladnie zarobil. Nie jest dla ciebie podejrzane ze Covid wyszedl z Wuhan gdzie jest laboratorium z takimi cudami? nie dziwne ze sars z 2002 tez z tamtych rejonow sie pojawil na swiecie?

No wlasnie - wypuszczajac wirusa, raczej by wiedzieli jaka jest jego szkodliwosc :) Taki jest tego sens zapewne.
Nie, te argumenty zupelnie do mnie nie przemawiaja, dopoki ktos nie przedstawi racjonalnych dowodow. Juz wielu naukowcow jasno powieezialo, ze z jednego z najbardziej nowoczesnych laboratoriow wirus sobie uciec nie mogl. Wzyscy zgodnie potwierdzaja naturalne jego pochodzenie.
Wirusy to zupelnie naturalna sprawa, zdarzaja sie co kilka/kilkanascie lat. Tak jak inne choroby. Chiny sa jakie sa i jako wylegarnia chorob tez moga funkcjonowac.
Teorie spiskowe tutaj sa w sumie naturalne, zawsze sie pojawiaja w takich kontrowersyjnych sytuacjach, ale ja jednak mam dosc pragmatyczne podejscie - bez argumentu nie ma o czym mowic. Kazdy jednak moze myslec swoje :)

Oczywiście każdy może gdybać. Co nam zostało jak siedzimy w domach[emoji848] wymyślać swoje teorie i pilnować żeby dzieci lekcje odrobiły[emoji23]
No wlasnie - wypuszczajac wirusa, raczej by wiedzieli jaka jest jego szkodliwosc :) Taki jest tego sens zapewne.
Nie, te argumenty zupelnie do mnie nie przemawiaja, dopoki ktos nie przedstawi racjonalnych dowodow. Juz wielu naukowcow jasno powieezialo, ze z jednego z najbardziej nowoczesnych laboratoriow wirus sobie uciec nie mogl. Wzyscy zgodnie potwierdzaja naturalne jego pochodzenie.
Wirusy to zupelnie naturalna sprawa, zdarzaja sie co kilka/kilkanascie lat. Tak jak inne choroby. Chiny sa jakie sa i jako wylegarnia chorob tez moga funkcjonowac.
Teorie spiskowe tutaj sa w sumie naturalne, zawsze sie pojawiaja w takich kontrowersyjnych sytuacjach, ale ja jednak mam dosc pragmatyczne podejscie - bez argumentu nie ma o czym mowic. Kazdy jednak moze myslec swoje :)

reklama
Dziewczyny ja myślę że nie ma co tu gdybać skąd i po co ten wirus. Nie możemy też wychodzić z założenia że ten wirus zabija tylko osoby starsze lub chore, bo tym tokiem myślenia możemy mocno się zgubić. Ważne jest jedno - trzeba uważać i naprawdę ograniczać kontakty do minimum. Ja wolę dmuchać na zimne. Boję się i ten strach daje mi siłę aby przestrzegać wszystkich zaleceń (rękawiczki, częste mycie rąk itd.)
Dokladnie, juz nie ma co. Ile ludzi tyle opinii 😁😁😁

Haha Gina86 jezu racja, tyle czasu w domu, lepiej z nami nie bedzie 🤣

Do góry