reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Gratulacje [emoji3531]!
Ja też jestem z Pomorza [emoji4]Niestety nie słyszałam w naszym mieście o takich lekarzach[emoji848]
Dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie. Wg OM 6+3, wg USG 6+1. Potęga na 5 mm i serducho bije. [emoji2]
Jednak ze względu na moje przeciwciała polecono mi innego ginekologa. Podobno w Trójmieście jest bardzo mało lekarzy, którzy zajmują się monitorowaniem serca dziecka.
Poza tym nie założono mi jeszcze karty ciąży.
Jeśli chodzi o wasze zwolnienia, to dla mnie to nienormalne, że lekarze mają problemy z ich wystawianiem w przypadku pracy związanej z kontaktem z ludźmi podczas pandemii. Trochę empatii.

reklama
Dziewczyny ja myślę że nie ma co tu gdybać skąd i po co ten wirus. Nie możemy też wychodzić z założenia że ten wirus zabija tylko osoby starsze lub chore, bo tym tokiem myślenia możemy mocno się zgubić. Ważne jest jedno - trzeba uważać i naprawdę ograniczać kontakty do minimum. Ja wolę dmuchać na zimne. Boję się i ten strach daje mi siłę aby przestrzegać wszystkich zaleceń (rękawiczki, częste mycie rąk itd.)

Hej ja najprawdopodobniej też będę listopadowa mama. 18 lutego pierwszy dzień ostatniej @
JUTRO planuje dzwonić do lelarza- może uda się umówić tylko czy coś będzie widać wychodzi na to że jutro 6 tygodni 0 dni.
Mam tak samo jak Ty. Ostatnia miesiączka 18 luty[emoji4]

Dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie. Wg OM 6+3, wg USG 6+1. Potęga na 5 mm i serducho bije. [emoji2]
Jednak ze względu na moje przeciwciała polecono mi innego ginekologa. Podobno w Trójmieście jest bardzo mało lekarzy, którzy zajmują się monitorowaniem serca dziecka.
Poza tym nie założono mi jeszcze karty ciąży.
Jeśli chodzi o wasze zwolnienia, to dla mnie to nienormalne, że lekarze mają problemy z ich wystawianiem w przypadku pracy związanej z kontaktem z ludźmi podczas pandemii. Trochę empatii.
To już jesteśmy 3 z tego rejonu [emoji16] z tego co pamiętam to dobrzy specjaliści z takich dziedzin zawsze byli w Invicta ale czy nadal są to nie mam pojęcia. Warto zadzwonić.

@Gina86 ilekroć widzę Twój post, to rzuca mi się w oczy Twoje zdjęcie i za każdym razem myślę "kurde jaka ładna babka" Serio teraz jak widzę "Gina" To odrazu w głowie się włącza "to ta ładna babeczka " 😃😉

Wypuszczajac celowo wirusa skad mogli wiedzieć ze śmiertelność bedzie tylko 1-2%? to sie okazuje w trakcie. Mowiac o takich teoriach kiedys tez wypuscili wirusa (nie pamietam nazwy niestety), ktory mial na celu zabijac i tez sie nie powiodlo wiec wypuscili szczepionke i ktoś na tym ladnie zarobil. Nie jest dla ciebie podejrzane ze Covid wyszedl z Wuhan gdzie jest laboratorium z takimi cudami? nie dziwne ze sars z 2002 tez z tamtych rejonow sie pojawil na swiecie?

No wlasnie - wypuszczajac wirusa, raczej by wiedzieli jaka jest jego szkodliwosc :) Taki jest tego sens zapewne.
Nie, te argumenty zupelnie do mnie nie przemawiaja, dopoki ktos nie przedstawi racjonalnych dowodow. Juz wielu naukowcow jasno powieezialo, ze z jednego z najbardziej nowoczesnych laboratoriow wirus sobie uciec nie mogl. Wzyscy zgodnie potwierdzaja naturalne jego pochodzenie.
Wirusy to zupelnie naturalna sprawa, zdarzaja sie co kilka/kilkanascie lat. Tak jak inne choroby. Chiny sa jakie sa i jako wylegarnia chorob tez moga funkcjonowac.
Teorie spiskowe tutaj sa w sumie naturalne, zawsze sie pojawiaja w takich kontrowersyjnych sytuacjach, ale ja jednak mam dosc pragmatyczne podejscie - bez argumentu nie ma o czym mowic. Kazdy jednak moze myslec swoje :)

Oczywiście każdy może gdybać. Co nam zostało jak siedzimy w domach[emoji848] wymyślać swoje teorie i pilnować żeby dzieci lekcje odrobiły[emoji23]
No wlasnie - wypuszczajac wirusa, raczej by wiedzieli jaka jest jego szkodliwosc :) Taki jest tego sens zapewne.
Nie, te argumenty zupelnie do mnie nie przemawiaja, dopoki ktos nie przedstawi racjonalnych dowodow. Juz wielu naukowcow jasno powieezialo, ze z jednego z najbardziej nowoczesnych laboratoriow wirus sobie uciec nie mogl. Wzyscy zgodnie potwierdzaja naturalne jego pochodzenie.
Wirusy to zupelnie naturalna sprawa, zdarzaja sie co kilka/kilkanascie lat. Tak jak inne choroby. Chiny sa jakie sa i jako wylegarnia chorob tez moga funkcjonowac.
Teorie spiskowe tutaj sa w sumie naturalne, zawsze sie pojawiaja w takich kontrowersyjnych sytuacjach, ale ja jednak mam dosc pragmatyczne podejscie - bez argumentu nie ma o czym mowic. Kazdy jednak moze myslec swoje :)

reklama
Dziewczyny ja myślę że nie ma co tu gdybać skąd i po co ten wirus. Nie możemy też wychodzić z założenia że ten wirus zabija tylko osoby starsze lub chore, bo tym tokiem myślenia możemy mocno się zgubić. Ważne jest jedno - trzeba uważać i naprawdę ograniczać kontakty do minimum. Ja wolę dmuchać na zimne. Boję się i ten strach daje mi siłę aby przestrzegać wszystkich zaleceń (rękawiczki, częste mycie rąk itd.)
Dokladnie, juz nie ma co. Ile ludzi tyle opinii 😁😁😁

Haha Gina86 jezu racja, tyle czasu w domu, lepiej z nami nie bedzie 🤣

Do góry