reklama
Mokosza
Fanka BB :)
Cześć, chciałabym do Was dołączyć .
Dziś miałam pierwszą wizytę, z usg 6+0, FHR 160. Usg niestety przez brzuch, bo takie są ostatnio zalecenia i obraz jest bardzo niewyraźny, nie jestem pewna czy dobrze zmierzyła CRL, bo tętno dość wysokie.
A o mnie: mam już jedno dziecko i 37 lat .
Dziś miałam pierwszą wizytę, z usg 6+0, FHR 160. Usg niestety przez brzuch, bo takie są ostatnio zalecenia i obraz jest bardzo niewyraźny, nie jestem pewna czy dobrze zmierzyła CRL, bo tętno dość wysokie.
CoffeS
Witaj wśród nas i oczywiście ogromne gratulacje [emoji173]Cześć, chciałabym do Was dołączyć .
Mnie też na początku bolało do jakiegoś 6 tygodnia się zdarzało. I jajniki też. Nie masz się co stresować ☺ dzidzia sobie miejsce robiDziewczyny mam takie nurtujące mnie pytanie. Czy Was też na początku bolało podbrzusze? Mnie boli od czasu plamienia implantacyjnego czyli tydzień. Czy to normalne? Bo już się stresuję
Gina86
Hej dziewczyny! Dołączam do Was. Moja 3 ciąża. Absolutna totalna wpadka, na początku byłam mega zła,bo miałam nieco inne plany... Ale już to zaakceptowałam i się cieszę [emoji4] Mam syna 9l i córkę 2l. Jak myślę do przodu to nawet w głowie ciężko mi ogarnąć co to będzie z taką trójcą [emoji2957][emoji2960]
Ewarut
Witaj [emoji846]Hej dziewczyny! Dołączam do Was. Moja 3 ciąża. Absolutna totalna wpadka, na początku byłam mega zła,bo miałam nieco inne plany... Ale już to zaakceptowałam i się cieszę [emoji4] Mam syna 9l i córkę 2l. Jak myślę do przodu to nawet w głowie ciężko mi ogarnąć co to będzie z taką trójcą [emoji2957][emoji2960]
U mnie też 3 i cieszę się bardzo, ale to była planwana. Ja mam dwóch synów 6lat i 17 mc. Także będzie się działo.
Sunflower01
Dzień dobry w sobotę Spokojnego dnia
Ewarut
Nie wiem czy będzie spokojny, bo od rana mnie nosi wszystko mnie wkurza, dzieci nie współpracują,,,, ciężki dzień przed nami...Dzień dobry w sobotę Spokojnego dnia
angles
Hello Kobiety
Ja od 6 40 na nogach, zachciało mi się placuszkow bananowych, cała miseczka już usmazona, zjedzona, mąż zadowolony
Czuje taka energię, wyniosłam pościel na wietrzenie bo taka cudna pogoda dalej walczymy z remontem kuchni, jakieś sprzątanie.. Miłej soboty dla każdej z Was
Ja od 6 40 na nogach, zachciało mi się placuszkow bananowych, cała miseczka już usmazona, zjedzona, mąż zadowolony
Czuje taka energię, wyniosłam pościel na wietrzenie bo taka cudna pogoda dalej walczymy z remontem kuchni, jakieś sprzątanie.. Miłej soboty dla każdej z Was
reklama
To właśnie zależy od podejścia, ja do końca nie wiem co bym zrobiła, choć skłaniam się w drugą stronę niż Ty. Dlatego chciała bym chociaż pappa zrobić, ale obawiam się, że nic z tego nie wyjdzie . Co do tych dokładniejszych testów to dość duże pieniądze dla mnie i nie mam żadnych przesłanek żeby je robić.Ja robię tylko zwykle usg genetyczne bez wyników krwi. Jak wyjdzie coś źle to już trudno. Myślę że tutaj każda z nas powinna sobie zadać pytanie co w sytuacji gdyby wyszło coś nie tak? Bo ja raczej mimo wszystko bym tą ciążę donosiła. Wiem że tu też chodzi o inne aspekty..typu choroby na które można się przygotować jeszcze przed porodem itd. Ale mi w zupełności wystarczy dokładniejsze usg [emoji4]
I tak w razie czego chyba rekomendują zrobić amniopunkcje.