reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

Jeśli chodzi o te L4 to moja ginekolog wystawiła mi ostatnio mimo że nałożyło się z L4 od.rodzinnego. Powiedziała że mogą się nałożyć i niczemu to nie przeszkadza.
O ciekawe bo moje zwolnienie od rodzinnego mam do dziś a ciążowe wystawiala mi od soboty (chyba) bo sie pytała do kiedy mam od rodzinnej , wiec chyba nie mogą sie pokrywać [emoji848][emoji848]

reklama
Moja znajoma dziś mówiła mi , ze jeżeli u lekarza na USG nie ma nic niepokojacego to ona np. Nie robila prenatalnych i ze prenatalne od zwykłego USG nie wiele sie różnią , chyba ze ktoś ma w wywiadzie jakieś wady genetyczne w rodzinie czy wiek dojrzały to mozna zrobic dla czystego sumienia ale jesli lekarz nie widzi nic złego to nie trzeba robić jesli nie ma przeciwwskazań... A z pappa tez mi tłumaczyła , ze nie ma tam wymienionych wad jakie dziecko moze mieć lub nie , ze sa tylko skale prawdopodobienstwa np. 1:100 i tylko tyle , ze sie zastanawiasz czy dziecko cos bedzie miało czy nie bo jest jakieś prawdopodobieństwo lub nie... to ja juz sama nie wiem co z tym robic , musze zadzwonić do mojej lekarki i zapytac co z tymi badaniami i czy ona w ogole takie robi [emoji848]
No właśnie takie zwykłe prenatalne może i niewiele się różnią od zwykłego badania usg ale ja planuje zrobic NIFTY lub SANCO, gdzie te badania wykazują się 99% czułością i wykonywane są z krwi z żyły łokciowej.
Jestem człowiekiem, który zawsze się wszystkim przejmuje i wolę zrobić pewniejsze badania i mieć ten większy spokój.

Boże a za mną tak od wczoraj chodzily pierogi z serem albo ruskie 🤣 owszem mąż mi dziś kupił ale z grzybami 🤣 no nic, z braku laku zjem jakie są, już mi kiszki marsza grają jak tak dalej pójdzie to uruchomie swoją produkcję, 100 pierogów dziennie 😀🤣🤣

Boże a za mną tak od wczoraj chodzily pierogi z serem albo ruskie [emoji1787] owszem mąż mi dziś kupił ale z grzybami [emoji1787] no nic, z braku laku zjem jakie są, już mi kiszki marsza grają jak tak dalej pójdzie to uruchomie swoją produkcję, 100 pierogów dziennie [emoji3][emoji1787][emoji1787]
Ja dziś jadlam ruskie bo za mną z tydzień chodziły [emoji16]
I pyzy z serem [emoji16]

U mnie po 7 tygodniu trochę odpuściło, potem w pod koniec 8 masakra, teraz mam 8t + 3 dni i niewiele lepiej, przynajmniej znowu wieczorem odpuszcza. Nie mogę dopuszczać do głodu bo zaraz odruch wymiotny.
Ja wczoraj tak reklamowałam, ze dolegliwości ustały, ze dzisiaj znowu musiałam się zaprzyjaźnić z toaleta... jutro zaczynam 9 t.c. Czytałam gdzieś ze w 9 i 10 jest znowu nasilenie objawów... czy ktoś jest w 9 i może potwierdzić? Dać nadzieje na lepsze jutro?:)

No właśnie takie zwykłe prenatalne może i niewiele się różnią od zwykłego badania usg ale ja planuje zrobic NIFTY lub SANCO, gdzie te badania wykazują się 99% czułością i wykonywane są z krwi z żyły łokciowej.
Jestem człowiekiem, który zawsze się wszystkim przejmuje i wolę zrobić pewniejsze badania i mieć ten większy spokój.
No każdy niech robi takie badania jakie dadza mu pewność i spokoj ducha do końca ciąży no i takie na jakie dana osobę stać ,bo niestety ale nie wszystkich stać na takie testy , ale jak ktoś ma możliwość to czemu nie [emoji4]
Boże a za mną tak od wczoraj chodzily pierogi z serem albo ruskie [emoji1787] owszem mąż mi dziś kupił ale z grzybami [emoji1787] no nic, z braku laku zjem jakie są, już mi kiszki marsza grają jak tak dalej pójdzie to uruchomie swoją produkcję, 100 pierogów dziennie [emoji3][emoji1787][emoji1787]
Hehe no ładnie to chyba musisz swoje zrobic [emoji3]
My jedliśmy wczoraj pierogi z mięsem dość późno i duzo cebulki zrobiłam do nich i znowu cały wieczór do nocy mi sie odbijaly [emoji37][emoji37]
Dziś zjadłam rybkę , ziemniaczki i surówkę z marchewki i jabłka - pychotka ale na momencie zabulgotalo mi w brzuchu i przeleciało mi przez jelita aż mnie pupcia bolała [emoji51][emoji1751] nigdy tak mi sie nie zdarzało po takim jedzonku, ale niestety dziś sie zdarzyło [emoji51]

reklama
No każdy niech robi takie badania jakie dadza mu pewność i spokoj ducha do końca ciąży no i takie na jakie dana osobę stać ,bo niestety ale nie wszystkich stać na takie testy , ale jak ktoś ma możliwość to czemu nie [emoji4]Hehe no ładnie to chyba musisz swoje zrobic [emoji3]
My jedliśmy wczoraj pierogi z mięsem dość późno i duzo cebulki zrobiłam do nich i znowu cały wieczór do nocy mi sie odbijaly [emoji37][emoji37]
Dziś zjadłam rybkę , ziemniaczki i surówkę z marchewki i jabłka - pychotka ale na momencie zabulgotalo mi w brzuchu i przeleciało mi przez jelita aż mnie pupcia bolała [emoji51][emoji1751] nigdy tak mi sie nie zdarzało po takim jedzonku, ale niestety dziś sie zdarzyło [emoji51]
Kochana to, że nas stać to za dużo powiedziane. Ciężko będzie odłożyć taką kwotę i dlatego z mężem zastanawiamy się nad nimi jeszcze. Ale my już jesteśmy wiekowi więc jest większe ryzyko...

Do góry