reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Ja w poprzednich dwóch też byłam chora. Ciepłe mleko z czosnkiem i masłem- nie zbyt dobre, ale pomaga. Na ból głowy tylko apap jest bezpieczny.

Witam Was [emoji4] padłam wczoraj tuż po 19 praktycznie razem z dziećmi. Wczoraj boleści brzucha minęły a może ustały, tylko cycki bolą,no i siku non stop i jeść... W czwartek wizyta.
Myslisz ze mleko migdalowe sie nada? Mam nietolwrancje laktozy i tylko roslinne wchodzi w gre 🤦‍♀️ jeszcze zapytam...wszystko ok bylo z dziecmi? Bo to 1 ciaza i 4 tydzien bardzo sie boje

Dzień dobry [emoji173]
Super jest [emoji173]️
Ja idę jutro i pierwszy raz jakiś stres mam w zwiazku z tym. Jakieś głupie przeczucie, ze coś jest nie tak
Nie stresuj się [emoji4] musisz myśleć pozytywnie [emoji4] będzie ok zobaczysz [emoji8]
Hej dziewczyny które są w kolejnej ciazy czy czujecie różnice w objawach? Ja w pierwszej z synem mało co mogłam jeść, słaby apetyt na początku i tylko kwaśne słone pikantne a teraz to jak odkurzacz masakra jakaś jem wszystko co popadnie i do tego najlepiej na słodko.
Czuje się zupełnie inaczej chociaż mam wrażenie że te mdłości i bóle głowy dopiero przyjdą [emoji85]
Dziewczyny pomocy. Dopiero co sie o ciazy dowiedzialam a taka choroba mnie wziela. Bol gardla katar i bol glowy. Pije syrop z cebuli, napar z imbiru ale nawet ciut lepiej nie jest. Ide dzis do lekarza ale boje sie cokolwiek brac zeby nie zaszkodzic maluszkowi. Co moge jeszcze zrobic? Jakies dobre domowe sposoby? Chora nie bylam z 2 lata i nagle teraz mnie wzielo...nie wiem czemu [emoji25]
Kochana czosnek do wszystkiego. Najlepiej zrób sobie sałatkę - dużo warzyw i tam daj dużo czosnku [emoji4]
Tak jak z macierzyńskiego przechodziłam na zaległy urlop to robiłam badania lekarskie.
Cholera, bo mnie nie wysłali jeszcze. Jestem na urlopie zaległym i badania mam zrobić przed powrotem do pracy
Dziewczyny nie trzeba. Jeśli nie chcesz wracać do pracy to nie robisz żadnych badań (Np potem l4). Robisz dopiero na urlopie wypoczynkoeym jeśli wracasz do pracy faktycznie.

Wiecie co minęły mi wszyskie dolegliwości tylko cycki bolą. Jestem chyba spokojniejsza jak mi coś dolega. Oby do czwartku do 16.15, ale wierzę, że będzie dobrze [emoji106] [emoji106] [emoji106]

A jak wasze samopoczucie dzisiejsze? Kto ma dziś wizytę?

Wiecie co minęły mi wszyskie dolegliwości tylko cycki bolą. Jestem chyba spokojniejsza jak mi coś dolega. Oby do czwartku do 16.15, ale wierzę, że będzie dobrze [emoji106] [emoji106] [emoji106]

Mnie ciągle bolą cycki i brzuch pobolewa. Jak to możliwe że już czuje częściej parcie na siku i serce szybciej bije po wejściu po schodach 🙈🤔 oczy mnie pieką, spać mi się chce. Nie mogę się doczekać L4...

Dzień dobry [emoji173]Nie stresuj się [emoji4] musisz myśleć pozytywnie [emoji4] będzie ok zobaczysz [emoji8]Czuje się zupełnie inaczej chociaż mam wrażenie że te mdłości i bóle głowy dopiero przyjdą [emoji85]Kochana czosnek do wszystkiego. Najlepiej zrób sobie sałatkę - dużo warzyw i tam daj dużo czosnku [emoji4]Dziewczyny nie trzeba. Jeśli nie chcesz wracać do pracy to nie robisz żadnych badań (Np potem l4). Robisz dopiero na urlopie wypoczynkoeym jeśli wracasz do pracy faktycznie.

Ja właśnie przed urlopem skierowania nie dostałam. Wiem teraz jedynie telefonicznie, ze takie mi wystawili i mam zeobic ni urlop wypoczynkowy kończy mi się w marcu pod koniec, ale tak zle się w tej ciąży czuje, ze masakra. Mam codziennie okropne zawroty głowy i czyje sue tk zmęczona jakim nocami rowy kopała. Poprzednia ciąża super bezobjawowa [emoji52][emoji24]

Moje do bani totalnie. Zawroty głowy, ból pleców. I w ogóle fatalne samopoczucie. Mam nadzieje, ze uda mi się jutro dostać ba wizytę, jak nie to dopeiro przyszły tydzień [emoji24][emoji24][emoji24]

reklama
Moje do bani totalnie. Zawroty głowy, ból pleców. I w ogóle fatalne samopoczucie. Mam nadzieje, ze uda mi się jutro dostać ba wizytę, jak nie to dopeiro przyszły tydzień [emoji24][emoji24][emoji24]
Najgorsze to czekanie. Ale pamiętajcie nie dopuszczajmy złych myśli do siebie. Nic na to nie da cieszmy się tym co mamy. Wiem, że to trudne, ale warto spróbować.
Przesyłam pozytywną energię [emoji172][emoji172][emoji172][emoji172][emoji172][emoji172]

Do góry