reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

Nie no jasne, też się kontroluję, wiadomo, bez tego byłoby krucho ;P ale od czasu do czasu pozwalam sobie na jakieś łakocie/ciastko/cokolwiek. Chyba nie dałabym rady inaczej, i tak ciąża sama w sobie to dla mnie sporo wyrzeczeń. Z tego co wiem nie powinnam przytyć więcej niż 6-10kg max, tego się będę trzymać, ale cholera wie, czy "dzidzia" pozwoli jak już zacznie rosnąć czy jakieś szaleństwo we mnie nie wstąpi lol W razie czego nie wykluczam dietetyka.

Kochana wiem jak to ciezko te ciążowe zachcianki ja niestety w pierwszej ciazy przytyłam 25 kg 🤦🏼‍♀️wiec teraz będę walczyć

reklama
Dziewczyny, a co sądzicie na temat podróży samochodem? Chcemy z mężem pojechać 300km to rodzeństwa na majówkę. Lekarza mam dopiero po majówce. Może coś zaszkodzić dziecku?Jesteśmy 12+5.
Ja w ciąży jeździłam samochodem. Ale teraz bardziej bym bala się mandatu bo jest zakaz przemieszczania się...

Dziewczyny 2h temu wróciłam z zakupów i nie mam siły się ruszyć... Ale jakos musze się zebrać i upiec sernik z rosą 😁
Wczoraj miałam super dużo sil a dzisiaj leniuszek we mnie wszedł.
I pamietajcie w ciąży trzeba się cieszyć, a nie martwic żeby nie przytyć za dużo. Co to za znaczenie kto ile przytyk? Wazne jak ktoś wyglada rok po porodzie. Znam takie dziewczyny ze w ciąży przy typu 6 kg a rok po porodzie miały 15 kg na plusie.
Ja w pierwszej ciąży fiksowalam ze musze przytyć 10-15 kg . ciągle sobie odmawialam, denerwowalam sie płakałam bo i tak waga to dla bardzo... Komentarze ludzi były raniace, np. Ze np mam ciążę blizniacza.
Przytulam ponad 30 kg. Urodziłam zdrowego syna 4300 i rok po porodzie wygladalam świetnie . teraz nie mam zamiaru martwic się waga w ciąży .

Chyba nie jest to, aż takie ważne ile się przytyje , pod warunkiem, że nie ma się teraz super nadwagi. Ja całe życie walczyłam z niedowaga , mąż mnie chciał zaciągnąć na plan filmowy o Auschwitz 😂 A teraz niby ważę ok , ale nie mogę się zaakceptować z podwyższoną waga. W pazdzierniku-listopadzie ważyłam ok 48kg przy 173 cm wzrostu. Potem nagle wskoczyłam nan58 t, potem chwilen68 , a teraz 64. I się zamawiam. Ja mam nasrane w głowie bi chciałam być zawsze grupsza, a teraz mi to przeszkadza.

Może smoothe z żółtych owoców doda mi sil?😁

Załączniki

• 20200424_123545.jpg
    20200424_123545.jpg
    1 021,2 KB · Wyświetleń: 55
No kochana jeszcze się rozkręcisz ale ty pewnie teraz zdrowa dieta ? Ja jak trzymałam się tych wytycznych z diety cukrzycowej to trochę czułam się głodna ale waga stała a jak okazało się ze mogę normalnie jeść to było szaleństwo 🤦🏼‍♀️

Tak. Wszystko z niskim indeksem glikemicznym. Zero cukry, pszennej jasnej maku, mało owoców, dużo warzyw, ryż ciemny. Posiłki co 2,5-3 godziny. Moja zmora tez są rano ketony 😬😬 jak ketony mam ok to znowu cukier szaleje, jak cukier wychodzi na prostu to ketonów mnóstwo i tak w kółko

reklama
Hej laski 🌷 dziękuję za wczorajsze słowa otuchy przed usg genetycznym. Ja już jestem po, nadenerwowalam się i naczekalam bo opóźnienie jakieś 40 minut... Lekarz akurat był na operacji..
Więc chciałabym wam przedstawić moje dziecię 54, 9mm 🥰 dzisiaj 12+0 wg CRL oraz wg OM, czyli dziecię nadrobilo trochę bo było 5 dni opóźnienia. Termin porodu 06.11, dane z USG: FHR 169/min, NT: 1,1mm, przepływ zylny ok. Kość nosowa uwidoczniona. Po USG ryzyko skorygowane: 21 1:2774, 18 1:3926, 13 <1:20000.
Ciesze się bardzo że jest wszystko ok, dla męża i najbliższych dostałam dostęp przez internet z fotorelacja z USG (kilkanaście zdjęć z usg w dobrej jakości)
Pobrałam też krew na Pappe, wyniki w środę.
Koszt USG + pappa 480 zł
Dzieciątko się ruszało, a nawet skakało, pan doktor powiedział że będzie skoczek lub skoczkinii bo płeć narazie jest jeszcze tajemnica :) Zobacz załącznik 1110556Zobacz załącznik 1110557

Super. Gratuluje udanej wizyty. 😍😍 niech maluszek rośnie zdrowo

Do góry