reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Kiedys gdzieś czytałam ale nie podam źródła bo nie pamietam już, ze najgorszy jest zielony pigment. Ileś tam pokrycia tym klatki piersiowej = zgon, wiec zdrowe to nie jest.
Ja szczerze mówiąc boje się stosować niektórych kosmetyków. Ale to może dlatego, ze wiem co to znaczy mieć chore dziecko i dlatego z brzuszkowym obchodzę się jeszcze delikatniej niż z jajkiem. Tak czy siak wszystko ci niepewne a mogące poczekać zostawiajcie na potem, nie ucieknie a naprawdę bardzo może zaważyć na waszym (waszych maleństw) zdrowiu i życiu.

Kiedys gdzieś czytałam ale nie podam źródła bo nie pamietam już, ze najgorszy jest zielony pigment. Ileś tam pokrycia tym klatki piersiowej = zgon, wiec zdrowe to nie jest.
Ja szczerze mówiąc boje się stosować niektórych kosmetyków. Ale to może dlatego, ze wiem co to znaczy mieć chore dziecko i dlatego z brzuszkowym obchodzę się jeszcze delikatniej niż z jajkiem. Tak czy siak wszystko ci niepewne a mogące poczekać zostawiajcie na potem, nie ucieknie a naprawdę bardzo może zaważyć na waszym (waszych maleństw) zdrowiu i życiu.
A biorąc pod uwagę że bobo są teraz 4000x mniejsze od przeciętnego człowieka to mamy tragedię jeśli to prawda z tą klatką i zielonym tuszem (licząc ze przeciętny człowiek ma 60kg a bobo teraz 15g)

Cześć dziewczyny. Piękne Wasze dzidziusie [emoji7] Gratuluję!
U mnie prenatalne już też za parę dni 28.04. Kupiłam ten detektor i udało mi się posłuchać dziś serduszka [emoji3590]Chociaż trochę potrwało zanim znalazłam :)

Z dobrych wieści to tyle, a ze złych to to, że u 2 pracowników w firmie mojego taty podejrzewają korona ale testów robic tam nie chcą (zagranica) więc pewności nie ma, że to wirus [emoji17] Martwię się okropnie o niego bo tam firma działa dalej, życie toczy się jakby nigdy nic. Ehh wiecznie coś [emoji849]
Też kupiłam dziś detektor ale używany [emoji4] zrobiłam pierwsze podejście i chyba u mnie za wcześnie bo wydaje mi się że łapałam tylko moje [emoji4] ale no nic poczekam i się nie stresuje [emoji4]
CoffeS [emoji1787] przepraszam nie miałam takiego zamiaru, ale wypisujecie tu takie pyszności, że pomyślałam a co tam też się podzielę moja zachcianką[emoji85][emoji23]. Jakby była możliwość sobie przekazywania takich dobroci online napewno bym się z Tobą podzieliła [emoji847]
Jutro obowiązkowo frytki u mnie hehe [emoji16] zrobiłaś mi taką ochotę że muszą jutro być [emoji16]

Masakra, miałabym już czarne myśli w głowie na Twoim miejscu [emoji849] Staram się na razie aż tak bardzo nie przejmować ale wiesz jak to jest... Tym bardziej, że jest daleko, a tam mają totalną olewkę na koronawirusa bo nawet testów nie chcą zrobic [emoji849]
W pierwszej chwili byliśmy przerażeni, ale stwierdziliśmy że te nakręcanie nie ma sensu bo tata ma pracę jaką ma i taka sytuacja pewnie jeszcze nie raz będzie.

Mi mają robić we wtorek. Nie wiem kiedy masz?
Co jest najśmieszniejsze to dopiero jak wy mi powiedzialyscie , Gdzie to się odczytuje to sobie przypomniałam. Nerwy mnie totalnie zjadły. Porostu ja nawet dokładnie nie wiem w którym tygodniu ciąży jestem, przez to poronienie. Nie miałam okresu pomiędzy i taka o to du....pa .
Gestational age masz 11+5 albo 11+6, nie widzę dokładnie ;). To jest wiek ciążowy określony z usg.
Edit: jeśli na poprzednich wychodziło Ci więcej to stosuje się wcześniejszy pomiar. Podobno do 9-10 tyg można najdokładniej ocenić wiek (o ile usg było dokładne). Ale najlepiej zapytać lekarza :). Spisz sobie pytania na kartce, to nie zapomnisz. Ja tak zawsze robię :D

Ostatnia edycja:
reklama
Donoszę, że faktycznie te 1.5 l wody na dobę to było za mało (przynajmniej dla mojego organizmu) 😮😮
Wczoraj wypilam 2.5-3 l, głowa dużo mniej boli i usta z wysuszonych wiór już wieczorem zrobiły się na powrót gładkie, sprężyste 😮
Pijcie dziewczyny! Już widzę że mi mocno pomaga gadżet w postaci... słomki 😄 i dorzucenie czegokolwiek do wody

Do góry