reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Cześć dziewczyny. Piękne Wasze dzidziusie [emoji7] Gratuluję!
U mnie prenatalne już też za parę dni 28.04. Kupiłam ten detektor i udało mi się posłuchać dziś serduszka [emoji3590]Chociaż trochę potrwało zanim znalazłam :)

Z dobrych wieści to tyle, a ze złych to to, że u 2 pracowników w firmie mojego taty podejrzewają korona ale testów robic tam nie chcą (zagranica) więc pewności nie ma, że to wirus [emoji17] Martwię się okropnie o niego bo tam firma działa dalej, życie toczy się jakby nigdy nic. Ehh wiecznie coś [emoji849]
Ja też prenatalne 28 😄

reklama
Kilka godzin temu przeczytałam Twój post i od tego czasu siedzą mi w głowie frytki [emoji85] będziesz mieć mnie na sumieniu teraz hehe [emoji1787][emoji1787][emoji1787]Ja pytałam lekarki kiedy możemy zerkać między nóżki to powiedziała że na następnej wizycie [emoji4] czyli po 15tc. Wrzucę tutaj fotkę dlaczego przed 15tc nie powinno się określać płci [emoji4]Zobacz załącznik 1109866

O kurcze 🙈rzeczywiście !

Czy przy bakteriach w moczu miałyście tez mocno podwyższone leukocyty?

Ja na szczęście zdążyłam przed ciążą, bo zrobiłam w listopadzie 😄 całe szczęście..ale wątpię czy wolno w ciąży, a poza tym i tak salony jeszcze zamknięte chyba 🤔🤔🤔
Właśnie zastanawiam się czy to jest Tak, że nie powinno się bo blablabla czy faktycznie nie wolno. Mogą być zamknięte, mój facet jest tatuazysta więc może mi zrobić w każdej chwili :)

Właśnie zastanawiam się czy to jest Tak, że nie powinno się bo blablabla czy faktycznie nie wolno. Mogą być zamknięte, mój facet jest tatuazysta więc może mi zrobić w każdej chwili :)
Ale Ci fajnie...ja bym chciała drugi, ale mąż mi marudzi, że nie ehh..
Ale może jak się dziecko urodzi, to imię jego albo coś 😄😄

Bez przesady, takie niebezpieczeństwo to tylko jak tatuazysta używa tych samych igieł. W studiu gdzie jest zachowana higiena nie ma takich niebezpieczeństw, raczej chodziło mi czy że względu na ciążę jest jakieś realnie podwyższone ryzyko?
A jesteś pewna ze w tuszu tatuatorskim nie ma metali ciężkich lub innych toksycznych substancji które mogą np doprowadzić do uszkodzenia właśnie rozwijającego się mózgu u dziecka?
Sama mam tatuaż, ale na Twoim miejscu bym zaczekala jednak z tą "pierdołą" bo możesz zrobić krzywdę człowiekowi rosnacemu w Twoim brzuchu 😊

"Materiał i metody:
Materiał badawczy stanowiło 10 próbek tuszów do tatuażu (5 czarnych i 5 kolorowych). Każdą z próbek zbadano pod kątem zawartości takich metali ciężkich jak: kadm, ołów, cynk, arsen, chrom oraz rtęć.

Wyniki:
Wyniki badań wykazały duże zróżnicowanie stężeń metali ciężkich (Cd, Pb, Zn, Hg, As, Cr) w badanych próbkach tuszów do tatuażu. W tuszach koloru czarnego odnotowano najwyższe stężenie rtęci i chromu, w tuszu białym: kadmu, ołowiu i cynku, natomiast w zielonym – arsenu.

Wnioski:
Przeprowadzone badania wskazują na znaczącą zawartość metali ciężkich w tuszach do tatuażu, która uzależniona jest od koloru i producenta tuszu. Tusze kolorowe zawierają kadm, ołów i arsen w większych stężeniach niż częściej stosowane tusze czarne. Wykorzystywanie tuszów kolorowych w większych ilościach (gęsty wzór i większa powierzchnia ciała nim pokryta) może stanowić ryzyko dla zdrowia."

Trzeba pamiętać, że Twoja masa to z 50kg ale tego bobo to ileś tam gram tylko

reklama
A jesteś pewna ze w tuszu tatuatorskim nie ma metali ciężkich lub innych toksycznych substancji które mogą np doprowadzić do uszkodzenia właśnie rozwijającego się mózgu u dziecka?
Sama mam tatuaż, ale na Twoim miejscu bym zaczekala jednak z tą "pierdołą" bo możesz zrobić krzywdę człowiekowi rosnacemu w Twoim brzuchu 😊
Racja, poczekam aż się urodzi A potem w nagrodę za cierpliwość walne se całe plecy :D

Do góry