reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja uważam, że z umiarem można spełniać zachcianki w ciąży :-)
U mnie ostatnio lody, gazowane , zupka chińska .. młoda kapusta z masłem i koprem 😍🤣

Dziewczyny, dzisiaj ubrałam swoje ukochane jeansy i niestety czuje, że muszę już kupić większy rozmiar 😱 wcześniej tez były obcisłe no ale teraz to już są po prostu za ciasne. Tez macie ten problem ? Czy tylko ja 🙈

Jeździ któraś z Was może na rowerku stacjonarnym teraz z ciąży ?

Ja na rowerku jezdzilam zeby wywolac poronienie ktore mialam zatrzymane i wywolalam, wiec teraz zadna sila mnie nie zmusi zeby siąść na rowerek. Wiem ze kobiety cwicza w ciąży ale ja sobie powiedzialam ze teraz spokoj i odpoczynek a forme bede trzymac po ciąży ☺ Boje sie zeby cwiczeniami nie zrobic sobie źle.

reklama
Ja na rowerku jezdzilam zeby wywolac poronienie ktore mialam zatrzymane i wywolalam, wiec teraz zadna sila mnie nie zmusi zeby siąść na rowerek. Wiem ze kobiety cwicza w ciąży ale ja sobie powiedzialam ze teraz spokoj i odpoczynek a forme bede trzymac po ciąży ☺ Boje sie zeby cwiczeniami nie zrobic sobie źle.
Ja chciałabym zacząć w drugim trymestrze jeśli nie będzie przeciwwskazań jogę dla ciężarnych lub inne ćwiczenia na macie.
Są jakieś dziewczyny które ćwiczyły tak w poprzednich ciążach i coś by poleciły ?

No to ja na dziś zamykam prenatalne

Dziś 11+4 wg usg 12+1 [emoji4] z fasolką na szczęście wszystko ok [emoji173] z usg wychodź termin 1.11 ale moja gin zawsze trzyma się terminu om i taki też wpisała do karty ciaxy 6.11 (chociaż aplikacja pokazuje mi 5.11 hmmm)
Najważniejsze że z fasolką wszystko dobrze bo po tych moich plamieniach nie wiedziałam czego mam się dziś spodziewać.
Dodaję zdjęcie opisu + mojej fasolki która przez całe badanie machała rączkami i nogami [emoji173] Pani Dr mówiła że na następnej wizycie możemy już patrzeć co tam się między nogami kryje [emoji847] wzięłam też dziś już L4 (aktualne byłam na zaległym uw po macierzyńskim).
Zobacz załącznik 1109085Zobacz załącznik 1109086
Śliczne Dzieciątko ♥️

Dzień dobry :)
Przykro mi, ze nie może cie spać. Kiedyś tez nie mogłam, a potem urodził sie Młody i kazda minuta na wagę złota :) Budzę sie w nocy co najmniej kilka razy do łazienki i zawsze okolo 5 rano. A potem trzeb wstać.

Miłego dnia :) oby sprawnie poszło w labo. Tez powinnam pojechać w tym tygodniu, ale mi sie nie chce.

Dzień dobry słoneczka [emoji274]
Synek nie dał dziś pospać ehh [emoji85]
Udanego dnia [emoji4] bez mdłości, bólów głowy i wyrzutów sumienia [emoji4]

Ja chciałabym zacząć w drugim trymestrze jeśli nie będzie przeciwwskazań jogę dla ciężarnych lub inne ćwiczenia na macie.
Są jakieś dziewczyny które ćwiczyły tak w poprzednich ciążach i coś by poleciły ?
Moja bliska kolezanka jest teraz w 22 tyg jakoś - ona ćwiczy jogę z tą babką - tu akurat filmik z jogą na mięśnie kegla. Zamierzam się zabrać po 13 tyg 😊😊

Mieszkasz w Niemczech?[emoji54]
Szczerze mówiąc gdyby była taka możliwość żebyś kupiła i wysłała do PL to byłabym Ci bardzo bardzo wdzięczna[emoji16]
No tak tak, mieszkam w tym Füssen - w Bawarii - w Niemczech 😊😊
Jutro będę w aptece odebrać leki dla męża na alergię więc mogłabym Wam przy okazji kupić. Tylko proszę napiszcie mi jakoś w kupie, żebym nikogo nie pominęła, ile i jaki konkretnie (najlepiej zdjęcie też). Tylko uprzedzam właśnie że wysyłka mega droga, a jak już Wam kupię to wyślę nawet jeżeli też krzyknie na poczcie kilkanaście euro 😐
A nie jesteście może z okolicy? Wtedy byłaby jedna przesylka na 2 czy 3 i by się koszty Wam podzieliły 😉

Albo nawet wyślę i tak do jednej a ona dalej powysyla już poczta polska w sumie 😅😊.z rana ciężko z tym myśleniem u mnie 😅😅
Ach i jeszcze liczcie się z tym że ona idzie 2-3 tyg 😖😖

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry